Direktlänk till inlägg 6 april 2007

Hjärnspratt-eller kroppsdefekter?

Av Persilja - 6 april 2007 17:48

Har fler än jag några konstiga kroppsliga "problem"?
Nu behöver vi ju inte gå in på alla krämpor eller sjukdomar vi har, även om det vore intressant, jag tror bara inte att bloggen räcker till för alla våra samlade hypokondriska och ickehypokondriska historier.
Nej, om vi håller oss till lite mer märkliga kroppdefekter...

Jag har en konstig grej:
Om jag trycker hårt med tumnageln ovanför fotknölen så börjar det rycka uppe i ryggslutet, en bit ovanför svanskotan. Nån som har samma?
Det vore vansinnigt intressant att få veta!!!
Jag får för mig att det är någon slags felkoppling uppe i hjärnkontoret. (En av många då...)
Men tänk om det är helt normalt! Att kanske typ 5% av er som läser min blogg varit med om det...Då kan det ju tyda på en normalitet!

En annan nyuppkommen underlighet är att det känns nåt på vänster sida om näsan. I flera dagar har jag försökt pilla bort det där hårstrået som killar mig på huden på nässidan, men har framför spegeln konstaterat att det inte finns tillstymmelse till hårstrå där. Inte ens igår på skärtorsdag! (Vårta har jag, men inget strå!)
Det känns precis som om något (ve och fasa) rör sig under huden. Men jag har verkligen studerat och sett att det inte SYNS något. Det bara känns. Så även här verkar det vara en felkoppling. Ett hjärnans spratt. Någon nerv som sitter nån annanstans kanske är kopplad till stället som är registrerat som vänstersidan på näsan i hjärnan. Så någonstans på kroppen där det BORDE klia för att det verkligen sitter nåt där som irriterar, där kliar det inte, utan hjärnan meddelar mig att det kliar på vänster sida på näsan i stället. Fast där är alldeles lugnt egentligen.
Underligt!

Nej, jag HAR inte börjat tulla på middagsvinet till i morgon.
Det är seriöst detta!
Inte så att jag lider av det...ännu. Jag bara tycker det är lite fascinerande.

Tänk om hjärnan börjar göra verkligt besvärande felkopplingar...
När migränen slår till kanske jag börjar linka runt som om jag brutit benet, eller när jag ska blinka klappar jag händer istället. Det vore ju verkligen besvärligt!

 
 
Anette

Anette

6 april 2007 20:30

Men oj så konstigt. Jag har likadant på näsan. Fast det är nästan mitt på nästippen. Till höger några millimeter. Det kliar ibland så jag håller på att bli tokig. Det FINNS ju inget där. Men det var roligt att se att det finns fler tokar än jag.
Anette

http://anette.bloggagratis.se

 
Hannele

Hannele

6 april 2007 22:47

Akupunktur och zonteraåi, det är ju gammalt,
det är säkert vanligt, vilka puntkter..

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Påskharen

Påskharen

7 april 2007 09:21

Jag var ju bara tvungen att prova det där med att trycka vid fotknölen. fast jag har så många knölar där, så undrar vilken du menade. Men visst kändes det nåt uppåt ryggslutet. Kan det ha varit för att jag förväntade mig det och liksom kände efter lite extra? Annars är spreta med alla tår samtidigt min specialitét. Och att vika ner tummen så den linjerar med armen. Någon mer?

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

7 april 2007 09:43

Anette: hurra! Jag kan plötsligt erinra mig att jag hade nåt liknande just på nästippen. Guuud, vad vi är normala!!!

 
Ingen bild

Påskharen

7 april 2007 10:02

Spreta med alla tår kan jag också!!! Haha!!! Och vika ner tummen kan sonen.
Härligt med alla kroppsliga egenheter!!!

 
Ingen bild

Persilja

7 april 2007 10:02

Aha, är det DET som är zonterapi! Fniss...

 
maria

maria

10 april 2007 11:39

Du är rolig du Persilja!!!
Det är nerver och alla har detta men i olika mått. En del känner kraftigt i svanken vid tryck på nerver runt ankeln andra kan trycka på andra nerver och få reaktioner på andra delar av kroppen. Likaså med "det osynliga hårstråt på nästippen" det är nerver som kittlas och känns som om det rör på sig. Du och alla andra (inkl. mig själv) är fullkomligt normala, han du visar på bilden däremot set jag inte, han verkar lite udda.....

http://livskraft.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

10 april 2007 11:53

Maria: Det är tur man frågar -då får man svar! Jag är så lycklig över att få vara normal i åtminstone denna fråga!!! Hihihi!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards