Direktlänk till inlägg 28 maj 2007

Grönt och skönt och annat drönt...

Av Persilja - 28 maj 2007 20:34

Jag har skrivit om den förr- lyxen att hänga tvätt ute. För mig är det verkligen en njutning. Nu har vi haft många dar på raken också med torkväder. Sol och vind. Det är ljuvligt!

Jag tycker om att "måla" med tvätten. Hänger den så snyggt jag kan. Tvättar gärna snygga maskiner. Haha! Ingen fattar nånting! Jo, en snygg maskin är när man blandat färgerna på ett snyggt sätt. Ibland kan det vara en röd + rosa maskin. Eller som denna med glada lysande färger.

Då är det extra roligt att hänga den. Och jag njuter lite extra när jag ser på den. (Har människan inget annat för sig???-Hur många av er tänkte så nu?)


Tyvärr finns det en väldigt ful grej också i mitt synfält men jag vinklar alltid bort det ur fotografierna. (Och även ur mitt medvetande.)

Den sanna bilden, det jag ser i verkligheten är detta:

Inte lika vackert, jag vet.

Det är säljaren som inte hämtat sin skrotmerscedes ännu. Nån som vill ha en prima Merscedes gratis mot bortforsling???

Vi har rätt att göra vad vi vill med den. Om man följer kontraktet. Allt som inte avlägsnats från hus och tomt tillfaller köparen. Egentligen.

Men nu råkar vi jag vara snälla hamiga människor som inte hårddrar allt. Så säljaren som lovat hämta bilen "snart" har fått en frist. Vi har ägt huset sedan första maj, så på torsdag har det gått en månad. Hur länge ska vi vänta?

Jag tycker faktiskt att den fula bilen stör idyllen lite. Den står dessutom på en fläck där det skulle vara perfekt att ha en liten sittgrupp. Det är kvällssol precis där i gläntan.

Så snart ryter jag kanske till!

Jag är en väldigt lugn och snäll person eller iallafall en person med stort tålamod. Men när det tar slut då blir jag arg och då blir jag effektiv.


Det är inte det enda som dessa säljare inte skött som de ska. De tömde inte huset till rätt dag. De drog tio dagar in i maj innan de tömt och då efter påtryckningar från oss. De lämnade en massa saker som VI fick köra bort själva. Två fulla släp med skrot har vi kört. Bland annat två gamla rostiga freonläckande frysar.

Inte ett ljud knatade vi.

Vi bara gjorde det.

Nu kommer det säkert att sluta med att vi själva får forsla bort bilen men då tänker jag inte vara hamig längre. Då anlitar vi en bärgare och sen skickar vi räkningen till dem.

Någon måtta på snällheten får det vara!


Dottern har hittat sin favoritplats. Detta fönster är ut mot bron (trappen) i hallen och där sitter hon då och då och läser. Perfekt krypin bara för henne. Det kommer hon nog att minnas när hon blir större. "Ååå, där brukade jag sitta och läsa"...

För oss som flyttat mycket genom åren känns det helt magiskt att plötsligt veta eller i allfall tro att man ska bo här nu. HÄR ska barnen växa upp och här bor vi kvar när de flyttar hemifrån och här kanske vi tar emot våra barnbarn en vacker dag.

Jag är lite rädd för att skriva sånt här. Vem vet vad som händer??? Vem vet om jag lever???

Jag brukar verkligen aldrig ha framtidsplaner på detta sätt. Jag har det nu men med en liten asterisk och så i undertexten står det: "Detta är bara ett antagande. Allt kan hända inget är säkert. Jag tar inget för givet." Bara för att vara på den säkra sidan och inte reta upp "någon"...

Ödet, Gud, Tor, Alien eller vem det nu är som sitter och styr mitt liv eller spelar tärning om det...


Min favoritfärg genom alla tider har alltid varit GRÖNT.

Här syns några gröna kannor. Plast är fult men grönt är vackert. Alltså blir det vacker plast. På en vacker plats.

Och nu märker nog alla att jag inte har något att skriva om egentligen och jag ber härmed om ursäkt för att jag upptagit er dyrbara tid med en massa ord. TACK för att ni läste ända hit. KRAM!

 
 
Åsa

Åsa

28 maj 2007 22:13

Åh, vad jag gillar det där med att hänga tvätten snyggt! Jag bara längtar tills jag får slänga in en snygg tvätt. Men tyvärr gör den sig inte lika bra på en torkvinda... Får väl "måla" så gott jag kan. Tack för det glada tipset!

http://asaskammare.blogspot.com

 
elaina

elaina

28 maj 2007 22:48

visst skrev jag i en kommentar tidigare hos Dig att jag brukade hänga tvätten i färgskalan när barna va små å ja int mådde så bra?
Känns mer som en frisk fläkt att måla med tvätten å hänga den snyggt...
;0)

http://elaina.bloggagratis.se

 
Ozzy

Ozzy

28 maj 2007 22:59

Jag hänger också fintvätt! Och fan vad jag skrattade när nästa bild kom, med bilen. Alltså P, det är jättefint att du är så snäll, men vem är det som blir lidande ejenklien? Det är ju ni. Och om ni säger att "nä, nu har det faktiskt gått en månad. ska vi göra så att vi beställer bortforsling och skickar räkningen till er istället så slipper ni hålla i det?" så lär det ju bli fart. Man kan ju säga på ett vänligt sätt. Och grönt rular! Köpte ett jättefint anteckningsblock med gröna blommor idag. Hurra!

http://clownozzy.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

29 maj 2007 07:07

Åsa: Kul att nån fler är som jag. (Störd? Haha!)

Elaina: Jo, det gjorde du. Fast att hänga tvätten tvångsmässigt och genom det få ut lite desperation är ju på ett sätt friskt om du fattar hur jag menar. Det finns ju värre sätt att få ut desperation...Men det är ju skönare att hänga tvätten och njuta av det. Men det finns ju de som hänger tvätten helt utan inblandning av känslor-jo kanske känslan av leda.

Ozzy: Som jag sa: snäll vara längst. Vi HAR sagt på olika snälla sätt att vi vill ha bort bilen men dessa människor är såna där som lövar och lövar. De säger hela tiden att de SKA komma men kommer aldrig. Får in tummer ur röven helt enkelt.
Men mannen börjar ledsna och tänker kolla med mäklaren om det är ok att ta den på en gaffel och sätta den nånstans. (Vi har en polare som har traktor.)

 
helga

helga

29 maj 2007 08:42

Vi har för liten tomt för att hänga ut tvätt på lina. På landet har vi dock gott om plats, fast där har vi ingen tvättmaskin. När vi köpte vårt hus i stan tog säljarna ner saker som normalt brukar ingå vid köp, typ toarullehållare etc. Det låg hundfoder här och där också.

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

29 maj 2007 09:57

Förstår din lycka med tvätten, känner fortf likadant efter 1 år *fniss*

Men snacka om att ha tålamod o att vara snääälll... Nä, nu får du ge dig! Jag är snäll o bryr mig om människor, men detta är utnyttjande! Det finns alltid människor som inte får ändan ur vagnen o tror att de kan göra precis som de vill. Ni står garanterat sist i deras priolista. Om de inte lyssnar på er el förstår vad ni säger så är det helt klart mäklarens uppgift att kontakta säljarna. De har ju betalt denna mäklare o han måste få dessa människor att begripa att datum gäller o de ska pallra sig till er o tömma det sista! Du ska inte tro de betalar någon transport av grejerna, varför skulle de göra det när de redan struntar i kontrakt o datum...

Ska jag kanske ringa dem istället. Tror jag kanske får ett snabbare resultat än ni... det skulle nog min man o son intyga *skrattar*

http://karljohansgarden.blogspot.com

 
IT-mamman

IT-mamman

29 maj 2007 12:05

Jag är inte lika snäll som du märker jag. Jag hade nog sagt att hon kunde ta trädet när hon flyttat bilen. På ett snällt sätt, men ändå. Maken hade en liten etta en gång. En kille hade hyrt den av honom medan han var ett år i England. När maken kom tillbaka stod en STOR FUL hörnsoffa i vardagsrummet och tog upp nästan all plats. Killen skulle hämta den, men han hade ju ingen plats att ställa den... Hämtade han den? Tja, efter ett år eller så. Ibland är det bättre att säga ifrån. Människan som utnyttjat läget lär sig ju inget av att man låter den hållas. Tycker jag. Men gör det som du mår bra av min lilla Persilja.

http://itmamman.wordpress.com

 
Lisa

Lisa

29 maj 2007 13:20

Nej, för helvee Persilja, nu blir jag riktigt förbannad. Hon ska absolut inte komma och gräva upp plantor och träd om hon inte har skrivit in det på kontraktet och bilbärgningen tycker jag att ni ringer till i dag! Nån jävla måtta får det väl vara hur de har utnyttjat er!!! Det handlar inte längre om att vara snäll, för det har ni ju varit till överdrift. USCH för såna människor som förstör! Ge mig deras telefonnummer så ringer jag och förklarar situationen....

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

29 maj 2007 16:29

Lisa: Haha! Å, vad jag skrattade gott när lugna fina Lisa tog i från fotknölarna! Jävlar vad du svär! Haha! De flesta reagerar som du-jag vet inte vad det är med mig som inte låter mig provoceras... Jag är nog för lycklig och nyförälskad i huset för att låta deras beteende förstöra känslan. Eller nåt. Men du har rätt-dags för att rreagera!

IT:mamman: "Snäll" är ju kossor också säger man...Det är nog inte att vara snäll det jag är-bara obrydd på nåt sätt. Det är ju inte första upplevelsen åt detta håll jag har och jag tycker det är värre att låta såna människor nå fram med sin nonchalans. Om jag låter mig få spader över detta har ju deras skitbeteende smittat ner mig på nåt sätt. Jag står över dem istället och tittar föraktfullt ner på deras låga moral. Haha! Fyfan vad jag är över!!! (Eller hur?!!!)

Dubbelörnen: Jag är mindre förvånad över att du skulle göra annorlunda, om man säger så. Du är inte den som låter någon sätta sig på dig-det har jag förstått. Men jag släpper nog inte lös dig på dem- ännu! Det spar jag tills det tunga artilleriet behövs! Var redo!!! Jag ber maken din släppa på kättingen du är tjudrad vid då! Haha! Bevare dem!!!

Helga: Det är ett under att det finns så många såna människor!!!

 
Anna Stilla

Anna Stilla

29 maj 2007 19:09

Det är inte alltid så bra att vara alltför snäll. Då utnyttjar andra det.
När vi körde vår gamla saab till skroten (med blommor på samt tusen rostfläckar) så fick vi 2000 kr för det. Jag skulle köra Mercan till skroten och sedan köpa cider och munkar för pengarna. Kram!

http://www.annastilla.blogspot.com

 
maria

maria

29 maj 2007 19:48

jag älskar grönt, gärna oliv, eller skogsgrönt.... Till detta kommer orange i varma skalor och sen brunt, beige, svart.... Tänk vad färger kan säga...

Kramar

http://gnallspikarochlivsflanorer.bloggagratis.se

 
Ellasmamma

Ellasmamma

29 maj 2007 21:02

Skönt med någon som hänger tvätt för att det ska bli fint, själv hänger jag bara den för att den ska bli torr och snabbt få undan den igen...

http://ellasmamma.blogspot.com

 
Ingen bild

Dubbelörnen

30 maj 2007 11:57

Nä men min favvis Bladpersilja!!! Hur har du fått intrycket av att jag skulle vara en ilsken argbigga!!?? MOI???!!! *spärrar ögonen upp mycket förvånat* Jag som är snällheten personifierad, omtänksam, bryr mig, fixar allt åt alla, den vänaste frun mankan tänka sig, den ömsintaste moderna i universum....

Att jag någon enstaka gång kan låta mig retas till den milda grad att jag vrålskäller som en bandhund... o får som jag vill... Betyder väl ändå inte att jag är en tjudrad argbigga... *fnyser* Vet inte om jag ska strunta i vinet i ditt växthus...

Kram

 
Ingen bild

Persilja

30 maj 2007 13:29

Haha! Jag visste att du skulle nappa på den!!! Det är väl klart att du är snäll och kärleksfull och öm-hur skulle du annars få mannen din att vara så underbar? Och sonen med för den delen! Men under den väna ytan ligger en tiger och lurar! Inte fel alls! Så kom du och drick vin-hihi!!! Men ta med munkorgen för säkerhets skull- haha!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards