Direktlänk till inlägg 30 maj 2007

Ännu ett inlägg om Huset.

Av Persilja - 30 maj 2007 08:51

Idag SKA jag göra klart vardagsrummet. Saknar att ha ett vardagsrum. Det enda som är gjort där är att packa upp böcker i bokhyllan men annars är rummet till bredden fyllt med halvuppackade och helt ouppackade kartonger. Det är helt enkelt belamrat.

Jag skulle vilja frilägga det så att man ser hur rummet ser ut.

Dagens mål!

Det är lite mulet just nu så jag passar på. Det är lovat sol och 19 grader så eftermiddagen lär nog spenderas utomhus.

Visar här en bild på vårt hus sett längst ner på tomten. Långt uppe på verandan ser man sonens skateboard ramp som han byggt och så har jag tagit mig fräckheten att ställa ett bord och lite pallar på sidan om hans skateboardbana. Till höger ser man det som borde vara en balkong men som aldrig sattes upp efter ommålning för flera år sen. Balkongen har sen stått på marken och ruttnat sönder. (Snyggt Helge!)

Man ser gamla vagnshjul med träekrar som står kvar sen många ägare. De får nog leva vidare hos oss också. Skulle aldrig "köpt" såna men om de nu hör till gården är det skoj. Jag har dock svårt för rena prydnader. De ska helst ha en funktion också. Kanske låter jag krasse slingra sig runt ekrarna eller nåt. (Ja, ja funktion och funktion...)

Till vänster ses ett stort buskliknande område, som mest är dött ris. Det har jag ägnat senaste två dagarna att klippa bort och det blev tyvärr inte särkilt mycket kvar...Men jag har bara klippt ner och de flesta pinnar levde under allt torrt ris så det kommer nog nya gröna kvistar snart. Jag tror att det är en rosa spirea. Jag hoppas.

Jag är mycket glad för den stora granen och den stora tallen som står så vänligt bredvid varann. Där ryms både gunga och hängmatta och är barnens favoritställe.

Så här ser det ut på altanen om man går lite närmare:

Och ännu närmare:Utan folk ser skateboardbanan altanen ut så här :

Jag har en soffa och två stolar till det blå bordet men det står längst in i ett förråd i vårt radhus som vi ska tömma nästa vecka.

Tills dess har jag samlat ihop diverse stolar och pallar. Jag gillar när det är olika!

Se, ett inlägg till som BARA handlar om min kärlek. (Stackars ni som läser detta!)

Förresten har jag mejlat mäklaren och lämnat "bollen" till honom. Få se nu vad som händer med skrotbilen...



 
 
Clara

Clara

30 maj 2007 09:28

Nu har jag läst ikapp mig här inne hos ditt.....du är ju för rolig, jag tycker inte att du på något vis blivit tråkig sedan du blivit husägare. Men det kanske kan stämma att man som husägare inte orkar vara så "på" hela tiden eftersom man tar ut sig med trädgårdsarbete, målning m.m jag är så glad för din skull Persilja....att du äntligen fått komma till ditt paradis...det ser jättemysigt ut..ha det så gott! Kram
Jag måste ju tacka dig för dina kommentarer till mina bilder också....jag blir så glad när du säger att dom är fina! kram igen!

http://claraslinneskap.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

30 maj 2007 11:01

Jo, man tappar faktiskt humorn då man är lycklig, men förtrösta icke, snart är det vinter och då kommer den tillbaka, som ett brev på posten...

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Dubelörnen

30 maj 2007 11:59

Precis som jag föreställt mig det hela!! Men vilka myskon som bott där låta en balkong ruttna bort... Tack o lov att huset har fått riktiga människor som ägare, som bryr sig o älskar huset. Det känner huset, det gör åtminstone vårt o det visar sina allra bästa sidor för oss..

 
Ozzy försöker undvika att skriva uppsats

Ozzy försöker undvika att skriva uppsats

30 maj 2007 14:18

1: Huset ser på översta bilden ut som jag tänkte mig alla hus i Nya bondespelet (som numera förmodligen är gamla bondespelet med tanke på att jag spelade det när jag var barn). Lantidyll.

2: Har ni muminmuggar! De är ju fan sketdyra. Fina!

http://clownozzy.blogspot.com

 
Lady Stalker

Lady Stalker

30 maj 2007 14:33

Åh, så fint hus! Här kommer ni att stormtrivas. Jag förstår precis känslan av kärlek för ett hus.

Ska bli jättekul att fortsätta följa dig!

http://ladystalker.bloggsite.se

 
IT-mamman

IT-mamman

30 maj 2007 16:01

Du är rolig ändå! Det är ofta inte särskilt kul med dem som går runt och tror att de är roliga. Så om du tror att du har blivit tråkig, så är du nog rolig iallafall.
Jag älskar funkia (Latinska namnet är hosta)för bladens skull. De mörkgröna. Och de gillar skugga. Prästkragar brukar funka bra i skugga här, men jag vet inte om de gör det egentligen. Fast växter uppför sig inte alltid som man tror, som tur är.

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

30 maj 2007 21:17

Clara rara: Du ÄR ju skitbra på att fota!!!

Lisa: Tack! Jag ska genast tänka på vintern! Den kommer ju SNART till oss! Blä!

Dubbelörn; hoppas huset gillar oss tebaka!

Ozzy som försöker skolka: Bondespelet! Vad är det??? Hm! Missade den delen av min barndom men så är jag ju så mycket äldre än dig oxå. På min tid fanns bara monopol och yattjo!
Min svärmor gillar mig/oss! Hon kom med sex (6!!!) muminmuggar, en till varje familjemedlem. Snål är hon inte!!! Både snäll och generös! Kan int´bli bättre!

 
Ingen bild

Persilja

30 maj 2007 21:23

Lady Stalker: roligt att kunna fånga ditt intresse! Roligt att ha hittat dig!

IT:mamman: Funkia! ja, den där med vita bladkanter? eller? Ska googla och kika. Prästkragar var ju bra! De sprider sig ju lätt och är fina i buketter och lyser upp fint mot rött hus... ska nog blanda lite friskt. Gillar lite röriga rabatter...
Kanske ska man skita i om de gillar skugga eller ej. Prova sig fram lite. Bra tips!

 
elaina

elaina

30 maj 2007 22:45

Ååh, va fint, med flaggstång t.o.m.
Gillar oxå udda grejjer: udda kan faktiskt bli jämt: passa väldigt bra ilag!
Min Väninna samlar på Muminmuggar, fick en nu sist på MorsDag...
=0)
PS: BRA jobbat att bolla över till Mäklaren!

http://elaina.bloggagratis.se

 
Barbro

Barbro

30 maj 2007 22:52

Funkra som sagt. Astilbe finns i många färger och gillar halvskugga. Rhododendron. Sedan finns det många fina marktäckare som gillar skugga... prydnadsgräs... hmmm, de flesta gillar nog soliga lägen... Roligt att du trivs så bra, huset ser jättefint ut.

http://www.barbros.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards