Direktlänk till inlägg 1 juni 2007

I´ve got a problem!!!

Av Persilja - 1 juni 2007 08:45

I´ve got a problem! A big problem! It´s about shampoo and...

äh, vi tar det på svenska. Min engelska tog slut redan vid balsam. (Vad heter DET på engelska? bälsäm?)

Jag har alltså ett problem. Egentligen två.

Det ena är att jag är närsynt. Men det har jag vant mig vid och rättar till med linser och/eller glasögon. (Allt oftare glasögon eftersom latmasken flyttat in permanent hos mig.)

Men mitt andra problem uppstår varje gång jag duschar och tvättar håret. Det gör jag ungefär var tredje fjärde dag, tvättar håret alltså. (Annars ser jag ut som Kristina Lugn, om jag tvättar det oftare alltså.)

När jag står där naaaaken i duschen (stavningen för att inte locka hit några naaakengooglare-lite har man lärt sig) och utan både glasögon och linser, då ser jag fan inte vad det står på shampoo respektive balsamflaskorna. Eller jo, jag ser, när jag håller flaskan en decimeter från näsan men då, när jag står där med vattnet skvalande så upptäcker jag att de flesta shampootillverkare skriver ut shampoo och balsam med lika små eller mindre bokstäver än allt annat. Lite diskret nånstans står det shampoo. VARFÖR DET??? Det ska stå stort och tydligt så att man slipper leta efter det!!!

Och en annan sak; i min värld borde shampooflaskan eller tuben vara större än balsamet. För shampoot kommer först. Alltså störst!

Men nej, en del tillverkare har fått för sig att göra shampoot mindre.

VARFÖR DET???

Igår när jag duschade och tvättade håret och stod naaaaken i duschen och var trött (detta var klockan sju på morgon) så tog jag instinktivt den stora tuben med gucka i och tryckte ut i handen. Fyllde handen med det sista av å nej!!! balsamet!!! Och jag hade inte shamponerat håret ännu!!!

Vad gör man då? Jo, jag får försöka trycka ut shampoo med ena handen direkt i håret och gnugga runt det medan jag står och håller armen med balsamet rakt ut utanför duschstrålen. Gnuggar och gnuggar men får inget vidare skum och plötsligt råkar jag vicka handen med sista balsamet så att det trillar ner och schvung slurp sugs ner i avloppet. Kvar finns lite lite i handen och efter att ha sköljt ur håret med ena handen försöker jag hjälpligt vispa runt det sista balsamet i min rika hårman. Ni vet rödhåriga brukar ha en hel del lurv på skallen. Tjockt hår kallas det. Inte alltid roligt. Inte när balsamet tar slut...

Så idag är mitt hår lite kliigt. Känns inte som om jag fick det så rent med mitt enhandsgnugg och det är sprött och torrt av för lite balsam.


Nu ska jag försöka hitta shampoo med STOR flaska och balsam i LITEN flaska. Helst ska det lukta gott också och inte vara av märket L´Oreal som provar sina produkter på djur. Bojkotta L´Oreal!!! Tänk på en söt liten kanin med plågad blick när ni står där och ska köpa deras grisiga produkter.


 
 
helga

helga

1 juni 2007 09:28

Precis samma som min son gjort ett tag. Först förra veckan sa han att vi borde köpa ett nytt bättre shampoo. Hm... han tog också balsam.

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
Lisa

Lisa

1 juni 2007 11:40

Det var väl inget, själv tvättade jag linserna i Aco acnelösning för ett tag sen. Ögat drog ihop sig till storleken av ett knappnålshuvud. Sen smörjde jag in mig med ansiktsrengöringskräm över hela kroppen istället för med solskydd och gick ut och solade. Jag blev kokt. Senast så borstade jag tänderna med pevaryl. Jag har fortfarande kvar smaken i munnen. Men jag förstår ditt problem med schampot/balsamet (conditioner). Sätt över schampot i en gammal tvålflaska med pump. Glöm då inte att ta bort tvålmärket från flaskan så att du inte tar fel...

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

1 juni 2007 12:31

PRECIS!!! Jag ser inte ett smack utan glasögon åtminstone inte på nära håll o därmed ingenting i duschen!! Jädrans flaskor o burkar. Numera har vi ett fönster i badrummet o övr fammedl grejer finns på en vägghylla. Mina grejer står på fönsterbänken, schampo till höger o balsam till vänster!! Järnspikar om nån rör bland mina grejer, då du...*grrrr* Ingen har gjort det än *fniss... jag menar respekt*

SKa inte berätta om mitt enda försök någonsin att tona håret...Aldrig gjort det tidigare, ensam hemma, massa pryttlar, instruktion, minimal-kryptiskt-liten text även med glasögon...men tonar gör man utan glasögon... OK jag slutar här *gapskratt* Vill inte berätta hur jag såg ut, badrummet såg ut, dörrkarmar såg ut.... o hur resterande familj såg ut när de kom hem... *skrattar så tårarna sprutar*

Kramar vännen

http://karljohansgarden.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

1 juni 2007 12:57

Helga: hihihi vad smörigt hår han måste haft! Dåligt shampoo morsan köpt! Haha!

Lisa: o fy fan! Aj!!! Jag har nästan råkat tvätta mig i ansiktet med nagelremoving-kände dock på lukten att det var nåt galet! Tur man har något sinne i ordning. HUR ska vi bli som gamla stötar? Vi får bära varningsskyltar!

Dubbelörnen: Skulle jag görs så: ha speciell ordning då skulle garanterat alla flytta runt flaskorna bara för att lura mig-de har den humorn!
Det hade varit iintressant med bildbevis på toningsresultatet!

 
anna

anna

1 juni 2007 14:29

Haha!! jag förstår precis o kan (med ett leende) se dig framför mig med handen utsträckt och muttrandes för dig själv över hur jävla irriterande det är att de inte kan göra schampoflaskan minst dubbelt så stor och i en stark röd färg med knottror på. Och sedan förstås balsamet i en liten blå flaska med STORA knögler på. På så sätt skulle ju även en blind kunna ta rätt. För hur gör dom???? fortsatt lycka till!!!

http://www.ridgeback.bloggagratis.se

 
kicki

kicki

1 juni 2007 15:00

Håller fullständigt med, alldeles för liten stil på allt, man ser ju som sagt när man köper det men i duschen har man ju i regel inga glasögon på. Det kunde ju va flaskor med ett stort svart S på eller ett stort svart B. Har också gjort fel en hel massa gånger, nu är det bara gubben och jag hemma och vi har nu varsin hylla i duschen, olika schampo för olika hår...jag skall bojkotta L oreal från och med nu, det hade jag ingen aning om att det provades på djurstackare..
Ha en bra helg...kicki i Värmland

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Ewa

Ewa

1 juni 2007 17:06

Jag har löst det så att balsam alltid står till höger och schampo till vänster.

Men i stugan där vi ofta är varierande antal människor kan man inte lita på att de andra låter mina flaskor vara i fred. Så där har jag satt ett klistermärke på schampoflaskan och kan alltså känna mig fram till om det är schampo eller balsam.

Kristina Lugn var ju en bra liknelse! Jag har samma problem, men jag har aldrig formulerat det till en så träffande liknelse!

http://ewas.blogsome.com

 
IT-mamman

IT-mamman

1 juni 2007 18:39

Shampo, balsam, engelska, språkförbistring... Varför minns jag saker i mitt förflutna när jag läser din blogg? OK, minnet lyder så här: Jag hälsade på en familj i England för sådär 20 år sen. Skulle bada deras barn på kvällen. Hmm, vilket kan vara schampot? Tog en flaska som såg bra ut. En vacker älva på flaskan - säkert barnschampo. Tjejerna i badkaret började protestera vilt: "No, not Fairy Liquid!" (Typ Yes-diskmedel) Skämdes när de berättade för sina föräldrar vad den svenska barnpassaren hade försökt göra.

http://itmamman.wordpress.com

 
maria

maria

2 juni 2007 21:57

Åhhh! Tvilling där! Så skönt att höra någon säga att den tvättar håret var tredje/fjärde dag!!!! Det gör jag med men här i trakterna vågar man knappt säga det för "alla" tvättar håret varje dag! Jag skulle inte ha något hår kvar om jag tvättade det varje dag!

Kram på dig

http://gnallspikarochlivsflanorer.bloggagratis.se

 
Ingen bild

vinterhimmel

4 juni 2007 10:44

märk den ena flaskan med en tejp som du kan Känna med fingrarna, eller köp ett annat märke på balsammet!

 
P

P

4 juni 2007 12:09

Men du. Kan du inte märka schampoflaskan lite själv? Du skriva ett stooooort S med vattenfast tusch. Eller köpa Finesse, då är schampoflaskan mörkblå och balsamet ljusblå.
Häromdagen när jag duschade i mörkret -- var på kurs, det var äckligt ljus och stor spegel -- så höll jag på att tvätta mig med lotion.

http://ilbecka.blogg.se

 
Ingen bild

P

4 juni 2007 12:11

Eller du kanske kan ha såna där glasögon som han går på bio med i filmen Notting Hill?? Dykglasögon med styrka. Fast det är ju omständigt förstås.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards