Alla inlägg under september 2007

Av Persilja - 23 september 2007 10:45

Söndag. I den bästa av världar skulle här vara nystädat och lukta nybakat. Söndagsmiddagen skulle vara planerad sen länge. Doften av nystruken tvätt skulle anas när man öppnade dörren.


Nu är här inte alls så.Tvärtom Städningen har dröjt, har haft annat för mig, och kaoset har gjort sitt intåg.

Som för att rikgtigt gnugga in känslan av misslyckad husmor kom dotterns kompis pappa in hela vägen, dvs stannade inte i hallen, utan öppnade dörren och knallade in och fick se hela kaoset. Dessutom var badrumsdörren på vid gavel så att han fick en titt in på alla klädhögar som låg på golvet (de väntar på att få åka karusell i maskinen). Att han dessutom var här för första gången gjorde ju inte känslan av skam mindre. Det ser verkligen skunkhemskt ut här!!! Odammsuget och stökigt och rent av skitigt. Jag har sytt all ledig tid hela helgen och barnen har lekt och härjat fritt. Maken har stått för mathållningen med konsekvensen av otorkat matbord och sunkig diskbänk. (s-u-c-k-!)

Trött-blir så trött och känner mig så totalt misslyckad. Är det fler än vi som verkligen kan få sunkigt och gräsligt innan vi röjer eller är alla ni andra sådär effektiva att ni håller efter hela tiden och dammsuger på bestämda dagar. Min mamma dammsög dagligen när jag var liten och jag har en kompis som gör det också. 

Vad är det för FEEEEEL på oss!??

Varför måste det alltid vara totalkaos här??????


Ps Nu vill jag endast ha typen av kommentarer som "ååå-vad jag känner igen mig" och "precis så är det hos oss också". Annars blir jag fööör deppig! Ni andra kan gå till nån annan blogg och skryta om er ordningsamhe och ordentliga söndagsmiddagar!!!! Sådetså! 


Av Persilja - 22 september 2007 07:57

Jag är skitsugen på att förnya här hemma. Vårt hus må ha varit med i ett "hemma hos" reportage, men det är hur skruttigt och fult som helst under den glammiga ytan.

Alla tak på övervåningen är av mörknat trä och hela hallen och i trappan upp är det mörk furupanel. Det är som att gå in i en grotta, eller en jaktstuga i skogen. Vit linoljefärg vill jag använda, vilket tar lång tid att måla och har en evinnerligt lång torktid. Men det är värt det eftersom det blir så vackert! Man ser skillnad på alkydfärg och linoljefärg, tro mig!!!

Golven och trappstegen skulle jag vilja måla vita eller kanske ännu hellre gråa. Ljusgråa. Som kalksten. I hallen där inget trägolv finns under skulle jag vilja lägga rutigt linoleumgolv. Röda och vita rutor helst, men makens mer diskreta smak vill på sin höjd ha gråa och vita rutor. Han brukar dock lita på min mer vågade smak och har sett att det oftast blir bra. Han är superbra på finish och utförande. Ingen gör så snygga golvläggningar som han eller bygger så snyggt. Han är proffs på att få till snygg finish. Men han har en enormt lång startsträcka och orkar oftast inte göra så mycket, vem orkar det, så det behövs en kick i baken för att få igån honom. Ja, även mig.

Här skulle jag behöva gå i lära hos min söta vän Dubbelörnen! Hon kan konsten att få mannen sin att arbeta och dessutom med ett leende på läpparna! Hos oss slutar det oftast med att jag surar ihop och säger "jamen då gör jag det själv" och så gör jag det själv. (Jag kanske har en smartare make, mouhahaha?) Eller förmodligen är det väl frun i huset som är dummare än den andra frun, hrm hrm.


Nåväl, mycket finns att göra. Köket ska vi inte tala om. Det är en disaster. En disaster på begränsad yta. Kan inte alls komma på hur man ska utnyttja detta kök. Helst vill jag ha öppna hyllor istället för skåp på ena sidan men då kommer genast problemet med förvaringen. Var ska jag ha allt som inte får plats och framför allt inte FÅR stå i öppna hyllor? Se hur eländigt det ser ut. Panelen kommer att bli fin den dan den blir vit. Men resten. Hur ska jag få till detta till ett lättarbetat och snyggt kök som funkar för en sexpersonersfamilj. En utmaning!

Jag är sugen på att måla luckorna med nån ljus glad färg som ett kosmetiskt ingrepp. Jag behöver ju inte vara rädd om de där till vänster i fanér (som inte syns på denna bild) för de ska vi definitivt inte behålla. De andra i furu kanske vi behåller och målar med bra färg. Men eftersom vi inte fått någon egentlig plan för köket ännu så är det ingen idé att börja med nåt projekt.

Vi har inte tid heller. Inte nu.

Det finns SÅ mycket mer att göra. Nya tapeter i ALLA rum, rappa om spisen, riva fram gammalt tak och kanske golv osv osv.

Men det är lågt ner på priot.


Av Persilja - 21 september 2007 22:14

Idag kom mitt traderafynd med posten. Jag hade längtat för att jag såg det framför mig och blev faktiskt besviken först. Jag tyckte den var för pissig i färgerna:

Ser ni så blek den liksom var. Men sen efter ett tag blev den okej. Den får ligga på något av barnens sängar som en färgklick.

Har bara tre barn hemma ikväll. 11-åringen sover hos kompis. En ny kompis. Som går en klass över. Spännande! Den pojken är en kopia av vår lille vän som inte fick leva vidare. Så det är med ett skutt i hjärtat jag träffar honom. Varje gång hoppar hjärtat till. Han är SÅ lik! Han ser ut som vår lille kompis skulle sett ut om han fått leva vidare. De är precis jämngamla också. Usch, det känns så tufft!

Hans mamma och pappa är på resa med barncancerföreningen i helgen. De träffar andra familjer som drabbats av det ofattbara. Byter erfarenheter.


Jämför öden.

Nog har man det alldeles för bra!!!

Har bekymmersfritt möblerat om lite här på kvällskvisten. Baxade ut kökssoffan från dotterns rum tillbaka till köket där den stod vid inflyttningen. Nu på ett nytt ställe. Inte vid bordet, eftersom bordet är för långt, utan tryckt mot en vägg.

Det blev mysigt och den får väl stå ett tag. Jag möblerar om då och då...

Har inte hunnit ta bort fotoalmanackan och inte heller dukat av bordet klart...Men det ser ni väl inte??? Tapeterna som är sönderrivna (av mig) ska snart åtgärdas. Min pappa ville tapetsera åt oss (tycker det ser för hemskt ut) och jag sa JA, tack, hemskt gärna. Nu ska jag bara välja tapet. Vet inte vad jag vill ha nu när jag ska besluta mig fort. Vitt är ALLTID fint men matplatsen skulle vinna på att få lite mera ombonat så jag funderar lite på antingen en mönstrad tapet eller så någon pastellig enfärgad. Men jag har inte funderat klart. Har haft duros gammalsvenska mönstrade schablonmålade i ett tidigare kök och vitt i ett kök. I ett annat hade jag gräddvitt och det var det jag gillade mest. Men jag hatar att vara feg. Nu har vi ett eget hus och att ta inredning  så allvarligt att man ska tänka "det ska vara så man inte lessnar på´t" eller det ska vara diskret så vi slipper göra om det fort" det tycker jag är trist. Det ska vara tvärtom! Man ska våga lite mera för det är ju faktiskt bara att göra om! Eller måla över! Det är så lite väggar som har tapet dessutom (en massa dörrar och fönster och  resten pärlspont) så det blir inte så dyrt. Jag kommer nog att ta nåt kul!


Nu har dottern somnat på soffan framför teven. Det skulle jag också vilja göra, men det är ingen som bär upp mig sen så jag avstår.

Ska nu istället lyfta henne och sen voffsingen och så blir det nattinatti.

Roligare än så blir inte fredagskvällen. Men jag klagar inte. ÄR så förbenat trött!

Godis gammelnattis (som min mamma alltid sa när jag var liten.)


Av Persilja - 21 september 2007 14:59

OCH NU BLIR DET REKLAMINSLAG:



NI HAR VÄL INTE MISSAT B:S NYA JOBB-BLOGG?


HÄR:


B:s jobb-blogg

Tadididadddiiidddaaida tra lallaalalaaa (lockande reklam-musik).


Av Persilja - 21 september 2007 12:52

Måste ju naturligtvis länka i min egen blogg till reportaget som handlar om oss. Kuriren har gjort om sin websida och då har lite ändrats. Några fler bilder var inlagda bland annat på min cheesecake och fotografen Linda Wiktröm har tagit så fina foton. Varsågoda-för dig som vill se Norrbottens Kurir reportaget igen fast lite annorlunda: (Och jag får suga lite mera på karamellen!)


Hemma hos oss! á la Birgitta & fotograf Linda på Kuriren



Av Persilja - 20 september 2007 21:15

Plötsligt har jag en samling...tre vågar.

En grön våg.

Och en vit våg med handmålade blommor. Sorry, bär. Björnbär kanske...

Och så nya vågen i rosa.

Denna rosa färg skulle jag vilja måla nåt med. Man kan ta med vågen och låta färgaffären "lysa" färgen och se hur den ska blandas. Fråga mig inte hur det går till, men jag vet att det ska gå...

Av Persilja - 20 september 2007 19:26

Dagens Röda Korset fynd gick i pastellernas tecken. Har en färgstark retroperiod nu men pasteller går alltid hem så jag passar på. Kan inte motstå tyg av god kavlitet (bomull) som slumpas bort.

Och så ännu en mormorsfilt till samlingen...

Troligen i akryl (don´t like) men söta färger.

Kolla vågen jag hittade!!! Färgen är helt bedårande!!! Och logotypen Gunda! Aaaah.

Vad jag ska ha den till? Vet ej! väger ALDRIG nåt. (Kanske måste börja med knark-mouhahhaha!)  Det börjar bli en vågsamling-min tredje gamla udda våg. 

Av Persilja - 20 september 2007 11:13

Satt och jobbade och var tvungen att gå och kissa. Det skulle jag inte gjort! Såg detta (för vilken dag i ordningen) och kände nej inte en sekund till står jag ut och var bara tvungen att röja!

Vad är det för bra med stora tvättställ egentligen? Mer smuts ryms det och mer prylar. Och mitt bland all prylar får maken för sig att trimma skägget. Så bland grejerna singlar det ner äckliga små skägghårstrån. Huuuu! Ser ni bakterierna som hoppar???

Vad pistolen gör där??? Vadådå? Gillar ni att bli störd på toa??? Nej, just det! Passa er för att störa en fyrabarnsmor på toa! Hon är beväpnad!


Jag var alltså tvungen att skura upp tvättstället och rensa bråte från det.

Såja, lite bättre:

Till och med tandkrämen ligger på rad. Få se nu hur många dagar timmar det får se ut lite rent och städat...

Skööönt, nu kan jag gå tillbaka till jobbandet.

Vänder mig om för att gå ut och aaaaaiiiiiiiaiaaaaaaaaaaaaahhh!!!! NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJ!!!!!!!!
!!!!!!!!!!! Mera stööök!

FAAAAAAAAAAN!!!

Nu ska jag inte kissa mer idag. Vill inte gå in i det där dumma rummet!


PS Hatar inredningen i vårt badrum men eftersom det är det mest nygjorda i vårt hus kan vi ju inte börja med det. Jag får stå ut med den blå mattan på väggen. Drömmarna om vit mosaik och pärlspont får stå tillbaka. Man får va gla att det var blått och inte guuuuult! Eller beeeeige! Suck! 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards