Alla inlägg under september 2007

Av Persilja - 12 september 2007 09:02

Känner mig låg idag. 8-åringen var ledsen igår eftersom det fortsatt att vara pestigt i skolan. Jag trodde det var över, men det har fortsatt. Han berättade och var ledsen och grät och mitt hjärta ville brista. Jag ringde skolan trots att sonen inte ville det. Jag lyckades övertyga honom att det var viktigt att skolans personal vet om det. Att det annars kan bli värre. Men jag var tvungen att be fritidspedagogen jag talade med  att de inte skulle göra affär av det utan bara hålla ögonen öppna lite mer.

I morse när sonen vaknade ville han inte gå till skolan. Det krävdes massor av övertalning och peppning. Åååå, vad jag tycker det är tufft!!! Jag får samvetskval för att vi slet upp honom från en miljö som var lugn och trygg och flyttade hit och så får han uppleva sånt här. Det pestigaste man kan uppleva i skolan. Fy sjutton!

Och så blir jag så arg på de andra barnen! Grrr! Varför gör de så här???

Grrrr! Vill dit och lyfta dem i nackskinnet och kasta upp dem i ett träd som Pippi Långstrump skulle ha gjort. VÅLD helt enkelt! 

Jag blir väldigt primitiv. Fast bara i tanken som tur är. Mitt andra jag blir analytisk och försöker fundera ut det bästa sättet att angripa problemet. HUR ska jag gå till väga? För att överlämna detta i skolan vård för dem att lösa det är inget alternativ. Sån chansning vågar jag inte ta. Jag måste hjälpa till att agera, i samråd med skolan.

Jag är så positiv att jag tror att det kan hjälpa att ta upp det med de andra barnens föräldrar, medan maken inte alls tror på det. Jag kan just nu inte avgöra vad som skulle vara bäst. Det är ju så olika hur man är. Själv tar jag tag i problemen så fort de dyker upp och försöker tugga sönder dem genom att tala tala tala. Men jag har märkt att det efteråt kan komma biverkningar på sånt. Alla är inte för att tala. Hellre tiga. Och talar jag för mycket då så slår det liksom tillbaka sen. Men i detta fall tror jag att tala är det som gäller. Eller?

Fast en förälder har inte sagt ett pip om detta trots att vi mötts. Inte ett ljud. Så där är det tiga som gäller. Två andra har jag talat med. Jag tror att det inte gått så långt. Det verkar bara vara några veckor gammalt. Men min sons trygghet har fått sig en törn och han trivs inte längre i skolan. Det kan ta många veckor att få tillbaka tron på att det är en trygg skola. Jag vill inte att det ska gå en enda timme till då han ska  känna sig otrygg!!!

Fasen! Jäkla ungar! Varför måste en del barn göra sånt här? Vad är det som gör att det alltid förekommer på nästan alla skolor???

Vad är det för mekanismer?

Risken att det ska hända när man kommer nyinflyttad finns ju alltid. Barnen kommer och spräcker upp gamla roller. Försöker finna sig en plats. Kanske trampar på någons tår utan att de märker det. Inpinkade revir som inkräktas. Det är svårt. Det har ju gått över förväntan bra annars för dem alla fyra. Tills nu.

Nä, innan detta problem är löst får jag ingen ro. Bara ORO. 


Av Persilja - 11 september 2007 21:25

Fick en lista av Kicki som jag nu ska besvara:


Tre saker som alltid finns i min...

Kyl: A-fil, mjölk, bregott

Frys: laxbitar, majs och borccoli

Skafferi: ris, pasta, hundmat

Handväska: Mobiltelefon, plånbok, gamla kvitton

Sminkväska: Mascara, pincett, concealerpenna

Badrumshylla: tandkräm, mascararemover, roll-on

Tvättkorg: Den är alltid överfull-men trosor kalsingar t-shirts finns alltid där.

Skohylla: Skateskor, låga trädgårdsgummistövlar, silvriga tofflor

Förråd: flyttkartonger, flyttkartonger, flyttkartonger

Hjärna: barnen, försörjningen, oro

Jackficka: bajspåsar, bilnycklar, mynt
Kryddskåp: seltin, chili, spiskummin

Trädgård/balkong: pelargoner, brännässlor, ogräs

Barskåp:har inget, men det kan finnas en flaska vitt vin i kylen vid enstaka tillfällen

Köksbänk: brödkorg, brödrost, kaffebryggare
Fruktkorg: övermogna bananer, gamla äpplen och resten äts upp direkt


Nån som känner sig manad att fylla i en sådan lista? Såmen gör det då!



Av Persilja - 11 september 2007 20:58

Har idag varit hos veterinären och gett Pommac sin 12-veckors spruta. Det var drop-in hos veterinären mellan 17-19 och jag hade hoppats på att någon ur hans valpkull skulle dyka upp. Vi hade tur! Två brorsor kom samtidigt och vi hade mycket att prata om. Jämföra, lyssna hur det gick för dem. Det var skönt att höra att de var rätt lika i utveckling.

Sen kom även hans halvsyster dit som faktiskt bor i byn. Vi har inte träffats sen Pommac kom till oss så det var verkligen lyckat. Hennes matte hade hört ryktesvägen att det nu fanns en till labrapudel i byn.Vi hade också mycket att prata om.

Jag blev så inspirerad av alla möten att jag bestämde mig för att anordna en labrapudelträff. Det skulle vara jätteskoj!

Innan snön kommer så att vi kan vara utomhus. Tänk, vad skoj för hundarna och för barnen och för mig! Och förhoppningsvis för alla de andra hundägarna. En av valparnas matte kallade rasen för pudrador istället. 

Attans att man skulle bli så HÄR hundbiten! 


Av Persilja - 11 september 2007 10:28

Just nu är jag döless på allt skruttigt i vårat hus! Vill orka renovera ALLT på en gång!!! Orkar inte vänta en sekund till.

Såna här akuta attacker av längtan efter perfektion får jag då och då.

Måste det gå så långsamt? Måste övriga livet ta så mycket tid?

Jag vill vara rik och leja bort och peka och säga där ska det se ut så och där ska det se ut så och så ska hantverkarna säga okej och fixa det. Pang! Sen får jag inreda resten och bara njuta av det fräscha!

Just nu handlar mycket av inredningen om att dölja alla skavanker. Trolla bort blicken från alla fula väggar och nötta golv och fula detaljer. Lura ögat att se annat.  Men just nu är jag less på det. Skulle allt ytskikt vara tiptop skulle jag ju kunna vila från att ordna trolleri och så såg man det vackra golvet och de snygga väggarna och det vackra taket och...

Drömmar...

Vilken tur man har dem!!! 

Av Persilja - 11 september 2007 06:49

Alla vill vara riktigt nära Pommac.


Hela tiden får han vara nära. Om han vill.

Men som den hund han är kan han gå iväg och lägga sig för sig själv efter en stund. Det blir för varmt för honom att vara för nära länge.

Av Persilja - 10 september 2007 20:54

Vår stad har ett underskott av tygaffärer. Skulle jag inte redan haft en tygaffär för länge sen och då inte tyckte det var min grej, så vore det annars guldläge att öppna en. Men jag trivdes aldrig i butik. Nä, det är inte min grej att pracka på folk saker. Jag är ingen säljare.

Däremot är jag en tygkonsument och om man som jag konsumerar tyger och inte gillar det utbud som finns, förutom då Åhléns som alltid har höjdartyger, ja då får man hitta alternativa källor.

För mig är det Myrorna, Röda Korset och Kronans återvinningsmarknad. Där hittar jag oftast tyger som är okej. Jag brukar ta en runda och dammsuga ställena. Min falkblick kan lokalisera direkt om det är något att bry sig om eller inte. En fördel med att bli "gammal" är att man verkligen vet vad man gillar. Jag vet exakt vad jag gillar och framför allt vad jag inte gillar. Så det är busenkelt att köpa.

Dagens begagnatfynd: Utmärkta tyger!!!

Nu har lugnet lagt sig över norrbottensgården.

Två barn ser tv, de ska strax slå av. En sover och den fjärde ligger och läser. Bebisen sover bakom en fåtölj. Han har haft en tokbusig stund då han gått till attack mot en flyttkartong. "PÅ den!" ser han ut att tänka när han kastar sig över den med en frenesi jag önskar att jag hade hälften av. Sen tuggar han och biter och krafsar på kartongen och det flyger kartongbitar åt alla håll. Ljudnivån är hög!

Ja, jisses, inte konstigt han slocknar sen!

Av Persilja - 10 september 2007 15:54

Dottern: Vet du om att vi har spårat O och M mamma! Nu ska vi börja med S!

Jag: Woaw! Vad kul!!!

13-årige sonen med retfull målbrottshes stämma: Öhöhöhö  har ni inte börjat med kvantfysik ännu!!! Hahahaha.

Dottern: JooooO! Det har vi visst det!!!

Sonen: Har ni ju inte! hahaha

Dottern: Joooohooo!!!

Sonen: hahahaha!ni har inte alls börjat med kvantfysik! hahahaha! (han skrattar på sig!) 

Dottern: Joohhhooo!!! MAMMA!!! VISST HAR VI BÖRJAT MED SVAMPFYSIK!!!!

 Sonen: Skrattar hystersiskt!

Jag: (håller mig allt jag kan för skratt) Nej, jag tror inte det M. Kvantfysik läser man inte ens i K:s klass! (varpå jag skyndar mig ut ur köket för att inte skratta så dottern hör.)



Av Persilja - 9 september 2007 11:06

Så här är det inte jämt! Men det är då  jag gärna tar fram kameran. När syskonen slåss och bråkar så att man helst vill flytta till en öde ö, ja då kommer inte ofta tanken på att ta fram kameran upp. Kanske borde jag satsa mer på krigsbevakningen! Bli lite mer realistisk i mitt fotograferande. Fast det är ju saker man vill glömma och inte spara i några fotomappar! Så fram åker kameran när det ser idylliskt ut.

För visst ser det mysigt ut:

Elvaåringen stickar en mössa, 13-åringen läser Spirou, med sin Marsupilami vid fötterna...

Själv läg jag på soffan där bredvid och bläddrade i böcker, och vid våra fötter låg Pommac. Tills han fick komma upp i famnen. 

Någon som betvivlar att vår valp får tillräckligt med kärlek???

Han myser hos alla. Går från famn till famn. Och myset sprider sig...

Ja helledudane sån sockerkaksidyll! 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards