Alla inlägg under september 2007

Av Persilja - 2 september 2007 08:38

Har ni tänkt på vad svårt det är att blogga egentligen. Att man borde väga varje ord på våg och se om det håller för all form av läsning. Om grannen läser, eller släkten, familjen, gamla vänner, föräldrar till barnens kompisar, personal på skolan, affärskontakter, affärskonkurrenter.

Hu! Jag tänker aldrig så, men det är ju ett faktum att vem som helst kan ramla in på min blogg och läsa. Jag har ingen aning om allt jag skriver tål att granskas. Antagligen inte.

Men det är ju inte heller någon katastrof om någon läser.

Jag klarar inte av att vara anonym. Inte heller att vara diskret. Det vet ni som följt mig sen början.

Om jag bara ska skriva om inredning och trädgård förtvinar jag.

Jag måste skriva om annat också.

Men jag vill inte att någon i familjen ska råka illa ut.

Det är faktiskt svårt.

Ett dilemma.

Antagligen blir det inget problem av något jag skriver, men känslan av att jag egentligen ska vara på min vakt förtar lite av det hela. Det blir tråkigare.

Någon fler bloggare som känner detta?

En del lyckas hålla anonymiteten så himla bra månad efter månad. En del struntar fullständigt i det och använder sina namn och familjemedlemmarnas namn.

Jag vet inte vart jag vill vara.

Egentligen tror jag inte att det spelar någon roll om min identitet är röjd, men samtidigt gör det ju att jag inte kan skriva om allt. Det begränsar.

Det blir mycket fasad trots att jag hatar fasad. Men fasad blir det för att skydda de övriga i familjen.

Så min blogg känns inte så äkta längre.

Men så är det ju i livet i övrigt.

Det är bara med ett fåtal människor man är riktigt äkta. Familj och nära vänner.

Det är väl bara att acceptera att det är så.

Men jag hatar fasader. Tycker att de bara ställer till det. Skapar stress hos oss. Dels är det jobbigt att hålla fasaden, dels är det jobbigt för andra att se andras fasader och tro att allt är sockerkaksidyll. Det är falskt också.

Jag tror att jag inte har en alltför polerad fasad. Jag vill tro det.

Samtidigt; en gift mamma med fyra barn och en hund. Kan det bli gulligulligare? Fattar ni? Betraktaren bygger ju fasaden lite själv. De ser oss och tänker in hur vi har det.

Att det är supermegakaos innanför dörren och att det skriks "håll käft" till höger och vänster, det ingår liksom inte i puttinuttbilden. Fast det borde.

Äh, jag vet inte vart jag vill komma.

Vart vill jag komma?

Nånting med att jag inte vill att min blogg ska vara en del av min fasad. Jag vill att den ska vara ärlig och sann. Men att jag inte kan vara det med tanke på att VEM som helst kan läsa. Det gör att jag kan såra någon, utlämna någon, ge någon verktyg att skada oss osv. Det är ett ansvar att skriva blogg. Om man inte klarar av att hålla sig totalt anonym.



Av Persilja - 1 september 2007 20:36

Idag har barnen träffat Svampbob Fyrkant. Det var dagens behållning. En gul skumgummisvamp med ögon på en manskropp med gula ben och succén är ett faktum. Det var Nickleodeon (tv-kanalen) som hade jippo på stan. Barnen fick fota sig med Svampbob. T o m 11-åringen lät sig fotas. Dock ej 13-åringen, fast han gillar att se filmerna med Svampbob.

Yngste sonen hade namnsdag idag och fick välja mat. Han valde thaihämtmat vilket passade mig alldeles utmärkt. (Slapp slava vid spisen.)

På morgonen fotade vi oss med doggen. 11-åringen och Pomsipomsi:

Han har vuxit från fyra och ett halvt kilo till 9 kilo på tre veckor. Får han för mycket mat eller är det normalt? Ska googla på tillväxtkurvor på labradorer och storpudlar sen.

När jag såg bilden på mig och hunden fick jag slag.

Dassigt, långt,solblekt hår och urväxta slingor var vad jag såg. Det är så konstigt, jag kan vara nöjd med mitt hår ena dagen och nästa är det bara SÅ fel. Det är den där millimetern som växer under natten som sänker hela frillan. Panik! Klippa håret NUUUU annars katastrofia!

Det händer faktiskt att jag går till frisören och klipper och gör slingor. Men jag klipper mig lika ofta själv. Och frisören säger aldrig att det är dåligt klippt. Jag klipper alla mina barn också (ja, när de nu klipper sig). Idag har jag klippt 9-åringen från rätt långt till jättekort. Han blev gudomligt söt och fin. Det var nog för att saxen låg framme som jag började klippa mig själv också.

Och det blev SÅ mycket bättre.

Kolla in bara vilken dassig grå råtta som ni ser här:

Med urväxta slingor och gråa strån som bara lyser. Att jag dessutom har min älskade urtvättade blekta hemmamyströja på förstärker intrycket av  dassighet. Hunden är ju söööt så ni kan titta på honom!

Men kolla in piffiga mamman här efter att jag satte saxen i håret.

Visst blev det väl bättre:

Ja, man SKA se gladare ut på efter bilderna, så jag smajlade!

Ska göra nya slingor i morrn. Om jag ids.

Då har jag sparat 1200 kronor på mig själv och kanske 350 på sonen. Det är en bonus! Vi gör allt för att minska våra utgifter nu när sötebrödsdagarna är över. Tänkte baka barkbröd i morgon och så tänkte jag att sönerna kunde ärva makens kalsingar. Då sparar vi ca 200. Sen tänkte jag att vi skulle klä på oss istället för att slå på värmen i vinter. Och när toapapperet tar slut går det lika bra med tidningspapper.

Höhöhöhöhöhöhöhöhö!

Av Persilja - 1 september 2007 09:38

Är det någon som minns en blond tjej i ett skämtprogram för evigheter sen (när TV:n var svartvit)  (hette hon Sjödin?) som fick säga dumma blondin repliker och så hälldes det vatten på henne och så sa hon "Har jag gjort bort mig nu igen?"

Jag är så gammal iallafall.

Känner mig sån nu. Inte gammal, dum.

Efter att ha googlat på djungelgurka.

Jag som har växthus borde ju vetat vad det var. Det FINNS ju nåt som heter så och det är till och med vanligt och att nån hamnat hos mig var för att någon kommenterat att jag kunde ha djungelgurka i mitt nya växthus som jag var så hjärtinneligt glad för i januari när vi precis köpt vårat hus. 

Och jag som associerade till något helt annat. Trodde väl att alla googlare är suspekta typer. Bara för att jag sjävl är så dålig på att nyttja sökmotorn framför andra.

Skäms på mig. 


Av Persilja - 1 september 2007 09:28

Inspirerad av IT:mammans inlägg ville jag också veta vad folk googlat på för att hamna hos mig. Jag tyckte hennes var knasiga. Det var mina också.


Vad sägs om:


akut+bajsnödig

att+leva+i+trauma

förlossningsbil

djungelgurka


Hur hamnade de här? Vad skriver jag om egentligen?


Få se nu, mig veterligen har jag aldrig tagit djungelgurka i min mun,(nämen vad skrev jag nu!) ej heller skrivit om det. Visste inte ens att det fanns något som heter djungelgurka. ÄR det egentligen något annat? NEEEJ! Vill inte veta! Har alldeles för snuskig  ährmhrm livlig fantasi.

Förlossningsbil? Öh, ja kanske har jag nuddat vid ämnet? Men akut bajsnödig? Har jag verkligen skrivit om det? 

Men mest säger det ju något om googlaren. Vem googlar på sånt. Vad vill de läsa?

Bajshumor. Eller är det en nivå under humor?

Och djungelgurkegooglaren, vad jagade hon/han?

Måste googla genast på djungelgurka och se! 




Av Persilja - 1 september 2007 07:26

Tack för alla kommentarer i förra inlägget. Det är såna gånger när magen snurrar av oro som kommentarerna verkligen hjälper. Man får helt enkelt stöta och blöta frågan så att man känner vad man vill göra.

Tack också för alla namnförslag! Massor av fina idéer har ni kommit med.

Om jag sammanfattar era förslag så verkar det som att majoriteten tycker att jag faktiskt ska använda Persilja på något sätt. Så nu har jag efter MYCKET grunnande bestämt mig för ett namn.  Det känns nästan färdigt. Men jag kanf ortfarande ångra mig eftersom jag stoppar blanketten på lådan först på söndag kväll.

 Namnet då?


Jo.

 Med magkänslan rätt struntar jag i alla analytiska funderingar och går på det som känns som jag.


Persiljas Verkstad


Hoppas det inte verkar som en cykelverkstad eller plåtverkstad.

Men en verkstad kan väl innehålla det mesta och eftersom jag inte vet vad jag pysslar med imorgon så känns det som ett bra namn. Jag pysslar ju med en del "tunga" grejor också, typ betong och möbler.

 Sånt kanske jag kan komma att pyssla med mera...det vet jag ju inte. Och skrivarverkstad har man väl hört talas om.


Så Persiljas Verkstad kommer min firma att heta.

Tror jag... 


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards