Direktlänk till inlägg 7 mars 2008

Snopplös-chanslös?

Av Persilja - 7 mars 2008 09:30

Vi har nu en kvinnlig partiledare i toppen på Sveriges största oppositionsparti och hon har dessutom ersatt en man som verkligen tog plats och märktes.

Mona Sahlin:

Nå, hur ofta nämns, hörs och märks denna kvinna?

Jag minns knappt alls att hon varit i media. De gånger har det varit mest negativa saker, att hon gjort felbedömningar och bytt ut fel folk i ledningen osv.

Vad håller media på med?

Jo, det som alltid inträffar när en KVINNA hamnar i makten. Antingen häxjakt, eller så tystnad. Två effektiva metoder att tysta en kvinna som tagit sig för långt in i den manliga sfären.

Jag kan vara HELT ute och cykla nu.

Detta är bara mina egna tysta iakktagelser från mitt perspektiv. Jag har inte lusläst alla drakar eller suttit klistrad vid tv-nyheterna. Men med de normala vardagsglasögonen på mig har jag noterat att hon nästan aldrig får nåt utrymme i media. Nästan så att man tror att hon aldrig gör nåt. Att hon är inaktiv. Ett resultat av medias bristande intresse för henne. Medias makt är såååååå stor. Har sagt det förr; media är den största maktfaktorn i vårt land.

Fredrik Reinfeldt syns betydligt mer. Okej, han är statsminister, men han syntes lika mycket som oppositionspartiledare!

Varför är det så här?

Jo, jag tror svaret är enkelt.

Mona Sahlin har ingen snopp.

 
 
Gry

Gry

7 mars 2008 09:52

Håller med! Oavsätt vad man tycker om Mona Salins politik, så måste jag säga att mitt intryck är att hon har många motståndare även bland kvinnor. Kvinnor som inte är sena med att dra upp hennes mindre lyckade insatser, som hon varit uppmärksammad för i media (p-böter,visakort mm). En man skulle mycket lättare komma tillbaka efter sånna skandaler....

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Persiljan

7 mars 2008 09:54

gry: Ja, det har inget med hennes politik att göra.

 
Mynta

Mynta

7 mars 2008 13:52

Kan det vara så att media inte kan "komma åt" Mona längre som förr? Att det inte längre finns något "nytt och smaskigt" att skriva om henne. Hon har en enorm pondus och integritet. Svårare (och därför inte lika intressant?)för media att hantera. Reinfeldt däremot, är fortfarande rätt "ny" i gamet, och här finns nog fortfarande möjligheter att gräva fram gamla spöken. Hans fru är också duktig på att synas i media. Hon verkar vara skickligare med media än vad han är.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Lisa

Lisa

7 mars 2008 14:52

Och att de flesta chefredaktörer har snoppar de med.

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

7 mars 2008 15:13

Mynta: NÄ, men om de inte kommer åt henne kan de ju ändå rapportera om vad hon gör. För hon rullar ju inte tummarna. Men eftersom media inte rapporterar om henne så tror folk det. Det blir som en ond cirkel. Men de har rapporterat att Filippa Reinfeldt har debatterat med Mona om sjukvården. Blev förvånad när hon var i tidningen flera dar i rad. Men då på bild med Filippa Reinfeldt som har en annan kvinnligare (lättare att acceptera?) framtoning.

 
Ingen bild

Persilja

7 mars 2008 15:13

Lisa: Exakt! På såna tindningar alltså!

 
Mynta

Mynta

7 mars 2008 16:19

Klart att de ska rapportera om vad hon GÖR!!
Politiskt, alltså. Lite mellan raderna i mitt förra inlägg menade jag just att media har en förkärlek för att vilja skriva om allt det andra som egentligen inte har med politiken att göra. Allt för att sälja lösnummer.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
maloppa

maloppa

7 mars 2008 16:22

Har tänkt på detta också många gånger, att hon kommer för alltid att bli ihågkommen som "hon med tobleronen". Vad är en liten chokladbit i jämförelse med svart städhjälp, mygel med barnflickor, porrklubbsbesök, representation för tusentals kronor.... Skillnaden är att de män som hänger sig åt sådant oftast bara kan skaka av sig det och gå vidare. Vi kvinnor måste vara så fruktansvärt perfekta för att ens få spela i samma division som männen.
Här på orten hade en kvinnlig fullmäktigeledamot ägnat ett helt möte åt att föra statistik över talarna och en skrämmande stor andel var män. Var finns kvinnorna? Min man sitter i fullmäktige och därför vet jag att det finns kvinnor där och ganska många också men varför gör de sig inte hörda? Får de inte eller vågar de inte? Nä, orättvist är vad det är. För den skull inte sagt att jag inte skulle vilja vara kvinna - jag är stolt över den jag är och gör mitt i min lilla värld för att få barnen att förstå att kvinnor är lika mycket värda som män. Mitt bidrag till jämställdheten!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

7 mars 2008 16:58

Mynta: Exakt! Men de gör det inte. Däremot rapporterade de varje litet steg som Persson och andra män gör!!!! Grrr! Ta DN till exempel. De rapporterar ju om henne ibland, men inte alls i den omfattnign som de skulle gjort om hon "haft en snopp". Tror jag. Hoppas nästan jag har fel!

Maloppa: Det är inte kvinnorna det är fel på. Det är att så fort en kvinna talar så blir det ointressant, männen låter dem tala men ger respons endast på männens åsikter, osv så kvinnorna tystnar. Detta är ju alltså enlång process som pågått länge så när en kvinna är ny inom säg politiken så kanske hon pratar mer men ser snart att det är meningslöst. Läs "Det finns en plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varann" av Liza Marklund och Lotta Snickare. De tar upp exakt det där du beskriver. Förklarar det bättre än mig. Det är visserligen deppig läsning men man behöver veta! Man behöver få upp ögonen!!!

 
Flamsig

Flamsig

7 mars 2008 19:00

Vänta till nästa valomgång då tror jag att hon kommer att vara stark..

http://flamsig.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

7 mars 2008 19:32

Flamsig: Jamen det var inte det jag ifrågasatte ens, jag tror att hon ÄR stark och kraftfull och allt det där nu redan, men hon får inget mediautrymme och därför tror alla(?) att hon inte är stark! Förstår du skillnaden? En som inte får utrymme i media är ju död som politiker i dag!!! Jag tog också bara Mona Sahlin som exempel. När det var frågan om att SÄNKA henne då fick hon maximalt med mediautrymme. Då fick mediadrevet till och med. Men nu får hon inget för det är OCKSÅ ett sätt att tysta en kvinnlig maktperson...kanske/kanske inte.

 
Ingen bild

Flamsig

8 mars 2008 10:56

Du har helt rätt Persilja och jag förstår precis vad du menar.
Men du behövde inte låta så arg,det var inte meningen;)

 
Ingen bild

Persilja

8 mars 2008 12:46

Flamsig: Arg? Nä, nu har du läst mellan raderna för jag är inte ett dugg arg. Fast när jag läser mina rader igen kanske jag låter lite arg. Sorry. För jag var verkligen inte arg! Bara exalterad över saker och ting och hur det är. Jag kan bli lite för engagerad ibland. ;D

 
Ellasmamma

Ellasmamma

10 mars 2008 08:05

När det gäller jämsätlldhet och kvoínnors rätt att höras och synas tror jag aldrig att man kan bli för arg. Jag håller med om att medierna är snedvridna, de kanske borde granska sig själva ur ett jämställdhetsperspektiv och se vad dekommer fram till.

http://ellasmamma.blogspot.com

 
chatarina

chatarina

10 mars 2008 21:49

Håller hon sig inte i bakgrunden med flit nu då? Trodde det var soccarnas taktik att ligga lågt medans folket börjar rata de blåas politik... Folk börjar väl upptäcka att det inte alls blev så mycket mer i plånboken trots alla vallöften.... Jag tror att hon laddar för fullt inför nästa val och då kommer hon att sopa mattan med alla!!! Kanske får hon MER uppmärksamhet då, just för att hon är på väg att bli vår nya KVINNLIGA statsminister!!! Kolla på Hillary "over there"...

http://gardet.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards