Direktlänk till inlägg 8 mars 2008

Internationella kvinnodagen.

Av Persilja - 8 mars 2008 09:28

Jag satt och letade bilder på google (nu när jag kan ta bilder från nätet-dvs har lärt mig vilken knapp som är ctrl (rodnar rodnar)) till ett inlägg om oss kvinnor på VÅR dag.

Förut tyckte jag denna dag var lite löjlig och egentligen har den väl inget större värde idag heller men tänk ändå att vi måste ha en särskild dag för att få komma till tals och synas mer i tidningar och media. Tänk att det behövs!!!

Trots det hade vår loklatidning tre män på framsidan. Visserligen några kvinnor också, men ändå!!! Skärpning Norrbottens Kuriren!!! På kvinnodagen har inte chefredaktören sin bild på framsidan! Om han inte är en kvinna. Basta!

Men när jag googlade på tjej kom det upp en massa lättklätt, när jag googlade på kvinna, samma sak, när jag googlade på flicka också. Och de första rubrikerna som kom upp när jag googlar på kvinnor är Ryska kvinnor, och så olika typer. Dvs kvinnor som en handelsvara.

Fyfan vad sorgligt det är!!!!!

Så jag struntade i att ta någon bild från nätet! Idag hyllar vi kvinnor oss själva och alla andra kvinnor i vår närhet.

Jag lägger ut en bild på mig själv!



Hurra för MIG!

Jag är en stark kvinna som försöker tänka egna tankar. Jag försöker vara sann och glad och god.

Jag är full av brister och saknar massor av talanger men jag fokuserar på det jag faktiskt kan. Jag har massor av kraft att gå hur långt jag vill.

Jag måste bara lära mig det. Tro på det.

Förstå det.

Jag försöker inte låta mig nedslås av negativa kommentarer, eller människor som försöker ringakta mig eller sänka mig. Jag försöker blunda för det faktum att en massa hinder står ivägen för mig av ren tradition. Jag har en massa hinder bara i mitt eget huvud. Men de försöker jag upptäcka och sparka undan ett efter ett.

Jag är 45 år gammal och har inte kommit längre än så här, men jag försöker istället fokusera på att jag faktiskt fått en massa insikter på senare år och att jag försöker se dem och lära mig av dem. Jag är inte slut som artist fast jag egentligen borde vara det i det samhälle vi lever i. Jag struntar i att kvinnliga fyrabarnsmammor som passerat fyrtio år egentligen är passé på arbetsmarknaden, köttmarknaden, partnermarknaden, åsiktsmarknaden osv. Vem bryr sig???

Jag struntar i att jag kan bli kallad klimakteriekäring om jag höjer rösten för mycket.

För i min värld som jag skapat omkring mig är jag drottningen. Här är jag en vinnare, en stjärna, en förebild. I mitt huvud.

Och om jag kan behålla den bilden i mitt inre kan jag strunta i alla roller som en kvinna idag ska uppfylla i vårt mansfixerade samhälle.

Idag är det jag som är huvudperson och jag tänker ta för mig.

Jag hoppas alla ni andra kvinnor som läser detta idag också tar för er.

Ni är bäst!!!

Ni är så fantastiska varelser allihopa, så sträck på er. Kräv er plats!

Här kommer vi! Se upp världen!!! 



 
 
SerineX

SerineX

8 mars 2008 10:07

Huura for innlegget ditt! Og for kvinnedagen. Det er mye bedre å være en MODEN kvinne og vite hvem man er og hva man er god for enn å være et objekt som menn kan sikle på. Hvem er disse stakkars damene/jentene innert inne? Nei, frem for en dag der vi kan markere hvem vi er og hva vi vil og ikke minst den innsikt vi har skaffet oss,- som kanskje er litt bredere enn de fleste menns innsikt.....? Nyt dagen i dag!

http://www.fliff.weblogg.no

 
malin

malin

8 mars 2008 12:08

Ja, men visst är det så!
Jag känner att ju äldre jag blir, ju mer har jag faktisk att ge,
det är inget negativt.
En jätte bra hylling på kvinnodagen är ju att sträcka på oss!
Vi är bra!

http://www.pillris.blogg.se

 
Lisa

Lisa

8 mars 2008 15:02

Och idag för tjugo år sen så föddes min sladdlillebror och jag fick äran att klippa av navelsträngen och tyckte så synd om honom för han såg ju precis ut som en ful lten groda. Förra året så räknade jag kvinnobilder i NSD på just den här dagen och tyckte att åtminstone då kunde dom väl ha tagit i, men icke. Nu har jag gett upp. Jag har inget förtroende för medier nått mer.

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Ellen

8 mars 2008 15:03

:)

Har du sett den norske 0803-bloggen? Du kan jo forsøke å legge inn innlegget der også!

o8o3.sonitus.org

 
Ingen bild

Persilja

8 mars 2008 15:28

SerineX: Hurra för dig också!!!

Malin: Yes!!!!

Lisa: Grattis till honom. Vilken ära du fick!!!
Nä, medierna är inte för kvinnor...

Ellen: Hittar inte dit har du nån bättre adress?

 
Ingen bild

Ellen

8 mars 2008 18:36

http://0803.sonitus.org/

(Du må skrive inn adr. - jeg har ikke skjønt det der med å lenke enda...)

 
Ingen bild

Susanne

9 mars 2008 06:31

HELT RÄTT skrivet ...man sträckte på sig en meter!

 
margus

margus

9 mars 2008 10:28

Bra inlägg. Jämlikheten har inte kommit långt. Vi måste fortsätta kämpa. Here we come!

http://margus.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lucia

9 mars 2008 19:27

Sötaste finaste Persilja du är både klok och vacker! Det är ta mej fan inte klokt att det ska behöva vara så här 2008. Att vi överhuvudtaget ska behöva diskutera sånt här. En av våra lokaltidningar hade också herr chefredaktör på ettan, visserligen angående kvinnodagen men ändå. I övrigt en stor bild på bandet Kent som spelade i Läkerol Arena på fredagkvällen. Vad jag vet ingen tjej med där heller :( Det är ju helt ofattbart skrämmande att det bara kommer upp lättklädda kvinnor om man googlar på tjej!!! Vad kan vi göra åt det??

 
IT-mamman

IT-mamman

10 mars 2008 21:18

Yeahhhh!

http://itmamman.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards