Direktlänk till inlägg 9 juli 2008

En vanlig trökig dag i mitt sensationellt trökiga liv!

Av Persilja - 9 juli 2008 23:57

I morse deklarerade jag:

-Idag är det städdag!!!

Två av mina barn tog det på allvar och vi kämpade tappert med ett hus som var MEEEER än stökigt. Vi hann städa och plocka i hall, kök, bad och 12-åringens rum. De fyra utrymmena är TOKstädade. Badrummet riktigt glänser och det känns så skönt att veta att det rent ända ner i avloppet! Tro mig, såna städningar blir det inte ofta tyvärr. Ärligt talat var det första gången sen vi flyttade in och gudarna ska veta att det behövdes. Fy faderullan så äckligt det hinner bli under en tättslutande duschkabin på ett år. Hur många gånger hinner man skura därunder? Ja, en del hinner kanske, men jag har faktiskt annat för mig...!

NU är det tokrent!

Det är dessutom DÖDSTRAFF på att pinka utanför toan! Jag lovar!

Äldste sonen städade sitt rum lite lagom slött så där. Varken ork eller motivation fanns. Men han gjorde annat! Han arbetade med projekt gräva ner plattor i gräset. Kolla bara!

Snett och härligt precis som jag vill ha dem! Han gör så att det blir en hel del efterarbete, men så fort som han fått ner plattorna så ska jag inte klaga!

Men var är han?

Jamen se! Där är han! Men vad gör han?

Han verkar sitta upptagen med något annat än att gräva plattor!


Aha! Han hjälper Pommac med sitt tuggben! Den hunden har bästa tänkbara service. Barnen bär vatten till honom dit han ligger, de matar honom med torrfodret ett och ett när han matvägrar (för att han inte tycker att det är lika gott som vår mat), de hjälper honom att äta sitt tuggben genom att lossa bitar åt honom.

Han har det ganska bra tror jag! 



 
 
Synne

Synne

10 juli 2008 07:23

Ditt badrum skulle jag önska jag hade.....
Med städa och allt....
stort ljus och INTE snedtak.
Sonen var ju en hejjare på att gräva ner plattor.
Honom har du nytta av.
Eran Pommac lever i värld som ingen annan hund gör. Värsta lyxhunden alltså hehe...
Kramen i värmen.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Mynta

Mynta

10 juli 2008 10:05

Ditt trökiga liv liknar mitt. Jag älskar mitt!!

Ditt (ert) badrum liknar också mitt (vårt).
EXAKT samma, underbart "snygga" (men PRAKTISKA, dock!!) våtrumsmatta på väggar & golv!!
Jag gissar att er redan fanns på plats när ni flyttade in. Vi har tyvärr (tvångs-)valt vår ur försäkringsbolagets våtrumsurval år 1993. Fick en vattenskada då jag höggravid trampade igenom golvbrunnen i dusch-hörnan under pågående värkarbete; sonen "ville ut".
Vattnet forsade ner i köket, en trappa ned, där maken stod...snacka om kalldusch!!

Medan jag låg på BB, fixades det härhemma (i hundranittio) så att allt skulle vara löst till jag kom hem igen. Hade ju velat ha kakel - men det är väl en världslig sak...? ;)

Måste ju också tillägga att ditt basketbollskydd över växterna blev suuuperfint!! Växthuskänsla. Visst passar Falu rödfärg ypperligt till all växtlighet??
Äääälskar den färgen!!!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

10 juli 2008 10:19

Här sits det ner på toan oavsett om man är man eller kvinna ja fast det tycks inte gälla maken "garvar"... han har sin egen regel om det. Men oj vad du varit duktig som städat, här går det i slowmotion med det... gissa om jag är less på all skit jag fick av faster eller som hon bad mig ta hand om. Någon som behöver tavlor tro? Men det bästa med det är att jag fick bort alla tomma plastglassburkar jag sparat så lite plats fick jag i alla fall för allt skrot. Ha en skön sommar, och du har du något bra kakrecept? Jag är dösugen på kakor...

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Gry

Gry

10 juli 2008 11:06

Oj, värst vad du är i städartagen då!! Shit! Kom hit, vet jag- för du verkar ha fått upp dampen ;-) Här är värsta svinstian om dagen, ja, jag menar svinstian. Fy attans, blä...Jag har kämpat på i flera dagar, men kommer liksom inte längre än den dagliga plockningen.... sen är det på´n igen där man började dan innan, är du med?? Dötråkigt!

Kan tänka mig att humöret steg flera hack när du vaknade till rent hem i morse ;-)

kram vännen

http://www.baragry.blogspot.com

 
Frida

Frida

10 juli 2008 11:13

Vad duktiga ni har varit! Jag måste städa idag, och ser inte fram emot det...men det är ju skönt efteråt när man kan njuta av den ro som kommer när prylkaoset är organiserat. Jag har fått väskan nu, och den är SÅ FIN! Just nu hänger den på en dörr tillsammans med en fin klänning, så att jag kan se den och bli glad. Ska skicka tillbaks den andra idag.

http://www.kulturkoftan.se

 
Ingen bild

Persilja

10 juli 2008 13:41

Synne: Jag drömde om dig i natt! Mysko! Hur kan man drömma om nån man aldrig mött? Undrar om det var "du" eller bara en bild av dig!?

Mynta: Men hallo stranger! Jag gillar mitt liv too! Falu äger! Synd att vårt hus är målat i den allra fulaste plastimitationen av falu! BLÄ! Japp, badrummet var sådär. Inte mitt förstahandsval (Inte mitt 99:e heller)! Men det är verkligen världsligt! Jag måste tvinga mig att ignorera känslan av att jag skkulle vilja ha ett tiptop badrum som JAG valt. Det duger, det funkar, det kunde ha varit beige!

Charlotte: Ska fundera om jag har nåt ovanligt. Är ingen receptmänniska...

Gry: Precis så är det för mig också. Evigt plockande som aldrig blir klart och man kommer aldrig till grunden så att man verkligen kan städa. Jo, jag njöt av de utrymmen som var städade men eftersom 60 procent är kvar ser jag mest det...Måste ha städdag i dag också. Här är mulet och trist så det är enbra dag. Mutar med hamburgare!

Frida: Vad roligt!!!! Att du gillar den alltså!!!

 
Annica

Annica

10 juli 2008 14:06

I mitt drömhus är allt lättstädat! I mitt drömhus behöver jag inte krawla omkring på golvet för att komma åt överallt! I mitt drömhus har jag vägghängd toalett med inbyggd vattenbehållare och "inbyggt/inkaklat" badkar och duschhörna med "vikbara" glasdörrar! Åh, vad lättstädat det skulle bli - och mycket roligare att städa också! Ska bara se till att hitta ett hus först! Tror inte det är så populärt om man börjar renovera i en hyreslägenhet...

http://www.annicapannicka.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

10 juli 2008 14:33

Jag samlar recept men jag är inte den som slaviskt måste följa dem...ge mig förslag på ingredienser så ordnar det sig. Småkakor med pinjenötter i är väldigt gott det, hade ett recept men det går säkert att pula ner nötterna i vanlig mördeg. Tror det var citron i också, jo det var det. Litet förslag från mig.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

10 juli 2008 20:05

Det var sandelig ikke så lidt at få gjort på en vanlig dag, hi hi.
Sikke i har stået på *smil*

Og så blir man så fornøjet og veltilfreds efter rigtig at have fået ordnet og rengjort.

Kan du have en god (og afslappende) aften
Klem Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

10 juli 2008 20:49

Hallå! vart är fotot då? jätte nyfiken ju!!! Usch vad trött jag är, måste sova, måste sovaaaa... Kan inte någon städa hemma hos mig, kanske dina barn vill ta en tur till Norrköping och hjälpa en trött mamma å städa :-) De verkar väldigt bra på det dina barn. Vilket härligt liv eran Pommac måste ha, kanske skulle bli hund hos fam. Persilja i mitt nästa liv, hi, hi.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Synne

Synne

11 juli 2008 06:51

urk, det lät som en mardrömm hehe....
Fast lite kul med.
vad gjorde jag?
Kram från en synne full i skratt :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
susanne

susanne

11 juli 2008 08:41

vilket il..städ il är bra synd att dom för mig dyker upp så sällan?!
Duschkabiner är = snusk.. visserligen praktiska när det gäller "vattenskador" men suck håller med du ang städa under dom i dom...pommac han ja han har det kungligt han :)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

11 juli 2008 08:58

Så herlig med nyvasket bad!!! Skulle ønske det var hos meg..Har ennå ikke kommet a' jour med vasking og rydding av ferietøyet..Det har vært så fint vær og vi har besøk, så det blir ingen vasking/rydding hos oss på en stund..Jeg har delt ut en utmerkelse til din datter hos meg..Fikk utmerkelse selv og klarer ikke å fordele det på kun fem av dere medbloggere..Jeg setter jo stor pris på ALLE som er innom og legger igjen kommentarer..Men så kom jeg på at de tre yngste sikkert blir glad for en liten "hilsen"..Jeg storkoser meg når jeg leser bloggene deres!!! Tror din datter har fått en slik før, ellers trenger hun kanskje litt hjelp for å kopiere prisen til sin blogg! Ha en fortsatt fin dag begge to!! her i Oslo regner det æsj!!! Klem fra Kardemomme :)

http://husetvedbekken

 
maloppa

maloppa

11 juli 2008 09:55

Inte så roligt när det väl håller på men helt underbart efteråt när det är städat. Sedan nyår har vi ett veckoschema på kylen (whiteboard) och varje torsdag står det Städa! på samtligas rutor vilket gör att det inte behövs tjatas så infernaliskt. Toan på övervåningen får ungarna städa själva, just för att inse hur ofräscht det blir när man står upp o pinkar. När de börjar komma ner o pinka skickar jag upp dem igen och ber dem städa upp sin egen skit, har blivit lite bättre med sölandet tycker jag. Nu har vi bott i en liten stuga sex pers o en hund en vecka och va lättstädat det är att ha så litet... men klart man längtar hem och kan få en liten vrå för sig själv. Fördelar o nackdelar med allt. Ha det så gott!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards