Direktlänk till inlägg 26 augusti 2008

Fyrklöver gånger två!!!

Av Persilja - 26 augusti 2008 18:07

Det är konstigt. Jag tittar aldrig efter fyrklövrar. Aldrig. De gånger jag hittat dem har de förmodligen hittat mig först. De har hittat mig och dragit till sig min blick och plötsligt från att inte sett ett enda gräststrå urskiljer sig en fyrklöver för mina ögon. Tro´t eller ej, men jag hittade en till alldeles nyss på min hundrastarpromenad. Jag har idag alltså hittat två fyrklövrar!!! På helt olika ställen.

När det gäller fyrklövrar är jag skrockfull. Det betyder något. Jag tror att jag glömde den första för snabbt i mitt villervallaliv och då hittade jag en till för att liksom skärpa till mig. -Se så! Önska nu det där som du önskar dig! Ungefär så känns det som att den andra klövern ber mig.


Jag har på sista tiden grubblat väldigt mycket. Jag har ganska stora beslut att ta och många funderingar kring detta. Många grubblerier hit och dit där jag listar för och nackdelar och för och emot och upp och ner och höger och vänster. Plötsligt är det som att en massa tecken visar sig för mig. Jag stöter på människor som jag inte mött på hur länge som helst. Jag möter människor och frotteras med bekanta på ställen där jag minst anar att de ska finnas. Jag får telefonsamtal som jag inte väntat men som betyder massor. Jag slår på teven och hör ämnen som rör mina grubblerier. Jag ser filmer som ser ut att vara nåt helt annat som helt plötsligt berör mina frågor. Och så dessa fyrklövrar...

Vad försöker de säga mig?

Vilket håll försöker de puffa mig?

Är allt inbillning?

ÄR det kanske så att man blir lyhörd för vissa saker när man själv är intresserad av samma saker. Det är som att man bara ser gravida magar när man själv är gravid eller önskar bli det. Eller när någon man känner köpt eller funderar på att köpa en bil så ser man plötsligt den färgen eller det bilmärket överallt.Så kan det också vara. Eller så är det intuitiva budskap som jag läser in överallt. Något försöker säga mig något?

Livet försöker säga mig något. Jag försöker komma fram till något.


Två fyrklövrar. Det är inte dåligt. Det anade jag inte när jag steg upp i morse.

Jag måste önska!


Jag har ikväll gjort en ny anslagstava till yngste sonen. Den är precis upphängd och har inte hunnit fyllas ännu. Tavlan bredvid är hans egen teckning på en NBA-match. Notera publiken i bakgrunden. Han målade den talrika människohopen under lång tid. Satt och målade de små huvudena hur länge som helst. Min lille 9-årige basketälskande son som ägnar all sin vakna tid till teckning och basket. 


 
 
Ingen bild

Stora E

26 augusti 2008 19:06

Spännande... Man blir nog lite skrockfull när så'nt händer. Fast på ett positivt sätt: ta önskningen på allvar!

Nu avslöjar jag min blogg för dig så att du får se mina vackra bilder ifrån fjällen... I övrigt känner man sig lätt färglös när det gäller inredning om man jämför sig med dig. Men man ska ju inte jämföra... Bara bli inspirerad! Kram!

 
Maria

Maria

26 augusti 2008 19:21

Lyckliga du som hittat två fyrklöver på en dag!!!

Vad spännande att få höra om dina önskningar gå i uppfyllelse!

http://galtoroad

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

26 augusti 2008 20:53

Hej :-)

Sååå dejligt at se dig på nettet igen. Du kan tro du har været savnet, meget!

Og sikke et held med To firkløver på een dag. Det må betyde noget, og hjælpe dig på dine funderinger. Lyder til at være noget stort du går og tænker over. Lykke til med det.

Jeg har læst alt du har skrevet nu, set billederne, og rigtig levet mig ind i Persilja-universet igen. Det er herligt.

Klem Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
Ingen bild

Persiilja

26 augusti 2008 22:03

Stora E: Å, din adress funkar inte. Skriv den igen snälla!

Maria: Ja, jag hoppas...

Maria Fryd: Tack för välkomnandet!

 
Kicki

Kicki

26 augusti 2008 22:27

De betyder något! Jag tror på såna där vägvisare i tillvaron.När jag läste ditt förra inlägg om när du hittade den första, då tänkte jag att även jag skulle vilja hitta en, eller behöva den turen & tron.Trivs inte sådär super på mitt jobb, har sökt ett som gärna skulle vilja ha.Har inte ens sett några fyrklöver!!!

Tyget på anslagstavlan var jättefint, så..Persilja!

Poolkaklet och flamingotapeten...mmm..to die 4!!!

Kram-Good you're back on track!

http://iverashus.blogspot.com

 
Synne

Synne

27 augusti 2008 05:27

Med två fyrklöver så kan du inte annat än få tur. Vore jag som dig skulle jag köpa en trisslott idag.
Skönt att se dig i full fart igen.
Kram på dig.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
susanne

susanne

27 augusti 2008 06:58

fyrklövern är svaret på dina "grubblerier" tror jag :)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Mynta

Mynta

27 augusti 2008 07:45

Ja - nu är det sannerligen något på gång!
Det måste det ju vara, om du på så kort tid lyckas hitta TVÅ fyrklöver!!
Nu blev ju JAG taggad - jag vill också hitta fyrklöver!! Just nu har vi mycket klöver i vår gräsmatta...men det ösregnar ute just nu, och jag sitter fortfarande i nattlinnet...äsch, det finns ju paraply!!
-Tjenamoss!!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persiljan

27 augusti 2008 08:39

Kicki: Fyrklövern ger en mod kanske!

Synne: Jag önskar mig hellre annat än pengar...

Susanne: Ja, fast jag fattar inte riktigt hur du menar...;D

Mynta: Man hittar dem aldrig när man söker, de kommer till en, det är min erfarenhet...

 
susanne

susanne

27 augusti 2008 08:53

ja du skrev att du haft grubblerier,, i dessa söker du ett svar det du "önskar" i dessa grubblerier är svaret.. de beslut som är bäst! tror jag ;)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
maloppa

maloppa

27 augusti 2008 09:10

Har aldrig hittat en fyrklöver hittils i mitt liv men ändå har jag fått igenom mina önskningar flera gånger. Tror precis som du säger att man är mer uppmärksam på de ämnen man går o grubblar på (bearbetar låter bättre). Man ska nog ta i akt allt som sker runt om en för det sker nog med en mening som vi kanske inte förstår idag men sedan en dag med facit i hand. Själv pussar jag grodor för att se vilka prinsar som kan tänkas dyka upp. Grodorna är tillfällen i livet och prinsarna är saker, företeelser, händelser som man strävar mot. Har ju pussat en groda och hittat mitt livs prins redan så det är ingen ny sådan jag är ute efter *ler*. Känns spännande när man öppnar sina sinnen för nya alternativ till det man lever i idag. Hursomhelst är du en så klok kvinna så jag vet att du kommer göra rätt, även om det kanske inte känns så just nu. Kramar!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
sofie

sofie

27 augusti 2008 10:26

Jag som ALDRIG ens sett en fyrklöver i verkliga livet! Det är tack vare dig jag sett någon överhuvudtaget! :) Du måste vara väldigt speciell, det är nog som du säger, livet försöker säga dig något. Önska! :) Lycka till! Kramar /sofie

http://www.sojf.bloggagratis.se

 
Moster mjölgumpa

Moster mjölgumpa

27 augusti 2008 21:56

Min son är alldeles galen i fyrklöver. Tidigare på försommaren gav han sig ut på gräsmattan på fyrklöverjakt varje dag efter skolan. Han hittade nya varje dag. Han har ramat in tolv stycken av dem. Han hittade också flera femklöver, som jag aldrig ens hört talas om. Men de räknades inte sa han och kastade dem.
Jag läste någonstans att det är vanligast med fyrklöver just i början på sommaren.

http://mjolgumpa.blogspot.com

 
Mynta

Mynta

28 augusti 2008 07:39

...måste ju bara få säga att igår när jag släppte ut min lilla gräddbulle för en sista kissrunda i trädgården (innan jag skulle till jobb), så hukade jag i gröngräset mitt i en klöverplätt. Tittade intensivt efter ett fyrklöver medan jag tänkte. "Kom till mig, kom till mig...". Tio sekunder senare hittade jag ett!! Blev nästan lite darrig!
Just nu ligger mitt fyrklöver och pressas mellan sidorna i en bok...

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

26 augusti 2009 09:32

Skriver här så ingen blir påverkad.

Kanontips, särskilt det där med tatueringen, funderar redan på att göra det, hi, hi. Ska bara se om de klarar av det. Storgulligan kan skriva om jag skriver först.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards