Direktlänk till inlägg 28 augusti 2008

Bildkavalkad.

Av Persilja - 28 augusti 2008 11:16

Jag är fortfarande lyrisk över att kunna fota och se bilder sen datorn blev frisk igen så jag öser på med lite mera bilder tagna idag.

Lite snack, men mest bilder.

Stommen till hyllan vid poolkaklet målade jag klar igårkväll. Tyvärr fick jag slut färg så hyllplanen ska dras ett varv till innan de kan sättas dit. Konstruktionen är byggd enkom för att inte behöva borra i kakelväggen. Därav den kraftiga stommen. Det är rejäla doningar. Vi kan stapla tunga saker där! (Jag ska måla sponten som syns på sidan också.)

Väggen mittemot har vi behållt som den var. Jag gillar dessa skåp som har rejäla platsbyggda hyllor inuti och ekfanérade luckor. Kanske, kanske målar jag luckorna en vacker dag, men just nu får de vara. Jag tycker om dem.

Ny fläkt har vi satt in, samt höjt den över en decimeter. Kaklet under ska bytas, eventuellt sandspacklas eller nåt. Men vi tar en sida i taget...

Bakom köket ligger dotterns rum. 

Där husets flesta prylar bor. 

Hon är en samlare. Man får inte slänga någonting.

Här är hennes plåtskåp som inte kommit upp ännu. En jul köpte jag fyra såna vita ikea plåtbadrumsskåp med nyckel. Ett till varje barn. Jag målade deras bokstav på framsidan och sen har det blivit så att allihopa klistrat klistermärken på dem. Det ser tufft ur tycker jag!


Förra veckan var jag på Ikea och kom hem med ett badrumsskåp som jag länge önskat.


Det är så fint. Nu har jag hängt upp det och fyllt det med BARA mina prylar.

Ha! Det är BARA mitt! Det är så skönt att vara ego iband. Jag är det ALLDELES för sällan!!! Jag är den enda som inte har något eget rum, men jag har iallafall mitt egna badrumsskåp.

Flamingotapeten som inte kommit upp kommer inte att känna sig ensam. I rummet bredvid har sonen av en tillfällighet flamingogardiner. Jag tänkte inte ens på det, men så kommenterade en besökare att vi ju "gillade flamingosar" och tydligen har de bara smygit sig in. Men det är väl klart att en fågel som är rosa trivs hos oss!!!




 I köket har jag ställt den målade hyllan.

Den hyser kokböcker och diverse papper som flyter omkring i köket med omnejd. En slags mellanstation. (Nej, garanti+kvitto på diskmaskinen

finns inte där.)


Mitt favorittyg alla kategorier är Maija Isolas Ananas. Jag har det i ljusrosa, skogsgrönt, limegrönt och i denna fantastiska cerisa färg:

Det är sååå vackert!!!

Som avslutning på denna bildkavalkad måste jag visa 14-åringens strumpa. Så här ser de flesta strumpor ut eftersom han låter Pommac busa med honom och slita i strumporna. Suck. Nåja, lite vädring skadar väl inte...




 
 
Ingen bild

Stora E

28 augusti 2008 11:43

Vi har en beg diskmaskin i garaget, kom och hämta den! Hade ni bott kvar här i sta'n hade det ju gått och då hade ni kunnat ha den under tiden som ni letar kvittot, eller för evigt ifall ni inte hittar kvittot!

 
Ingen bild

Stora E

28 augusti 2008 11:44

Glömde skriva att köket ju blir FANTASTISKT!!!!

 
Ingen bild

Persilja

28 augusti 2008 12:39

Tack, vilket generöst erbjudande! Har mejlat Cylinda nu och de ska kontakta oss för ett besök. Jag ser hundralapparna fladdra. :-(
Jag tror att det nog ska bli riktigt fint i köket när det är klart!

 
Ingen bild

kardemomme

28 augusti 2008 12:44

JA!! Mal det lilla!!!! Please!! Hahaha!!
Nå har jeg gått foran og farget sofaen, så må du gå foran og lakkere kjøleskapet ;)
Du skal få slippe å ha det lilla, men jeg er sikkert på at du får det til å bli bra selv! Avfetting med sterkt salmiakkvann, sliping med sandpapir og kanskje en runde med heftgrunn gjør susen. Nå ble jeg hektet på ideen jeg også. Mye penger å spare på å gjøre det selv. Det eneste jeg kanskje ville vært litt redd for er at man sprayer på så mye maling at det vil renne og bli stripete. Men spraymalingen er kanskje så hurtigtørkende at det ikke er noe problem?
Blir spennende å se hva du velger å gjøre..
Herlig med bildekavalkade! Akkurat det jeg trengte i dag..Humøret er litt labert, men det tok seg opp etter en runde hos deg :)
Skal scrolle meg nedover nå..Jeg er på jobb og har lunsj nå så tiden min er begrenset! har publisert et innlegg som jeg begynte på sent i går kveld, men måtte skrive ferdig nå, men jeg kommer tilbake til deg! Ha en fin dag og lykke til med alle prosjekter!
Koselig at du er tilbake ;)

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

28 augusti 2008 19:16

Årrrhhh manner !! Jeg er SÅ forelsket i de her billeder. Du får virkelig det sejeste, lækreste køkken i alle tider. Hvor BLIR det flot Persilja :-)

Og dit helt eget baderumsskab. Den ide kan jeg lide. Herligt. Og selve skabet er jo bare lækkert det også.

det stof du viser... Det er utrolig flot. Har du eventuelt et link til hvor man får det købt, det kunne jeg virkelig tænke mig at få fingre i.

Klem Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
susanne

susanne

28 augusti 2008 20:14

vad fin det blir i köket.. underbart!
Menade at du skulle skaffa en box (frys) ev beggad ställa den ute dom är massa billigare än en stående.. sen hade du kunnat köpa en smeg med :). med litet frys fack...
men klar du har plats.. kanske köpa film i olika färger ( finns att köpa) klä på kylen och frysen med det så kan du variera ;)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Johanna

Johanna

28 augusti 2008 22:46

När jag först läste att ni skulle ha bassängkakel så tänkte jag: "Hmmmm..." som i "skeptisk".
Nu när jag ser det på plats så tänker jag mer "Mmmm!!" som i "tycker om".

Gu´va snyggt det blev!!

http://pantarholmskajen.bloggagratis.se

 
Carola m 7

Carola m 7

28 augusti 2008 23:23

Åh vad det är härligt att du är tillbaka!!!
Jag är alldeles kär i ert blå kakel, det är sååå fint:)

http://wetterholm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persiljan

29 augusti 2008 06:38

Kardemomen: Faktum är att jag nu nästan vill ha vit kyl och frys. Som ett monument över att jag har det så bra! Förstår du? Varför lägga ner renovering på ett så uppenbart kosmetiskt ändamål. Noll funktion. Jag är så glad att jag kommer att HA kyl och frys. Älskar när bloggningen har dessa effekter. Jag skulle aldrig tänkt tanken om jag läst en kvasi intellektuell politikerblogg, men just för att det var du så blev tanken riktig coh viktig eftersom vi är ganska lika. Ser du! Du bloggar på ett viktigt sätt!!!

Fröken Fryd: Tyget är Marimekkos men jag har köpt det för så länge sedan att jag inte köpt det på nätet. Googla på Marimekko och så Maija Isola Ananas så får du alla färgställningar.

Susanne: Jo, jag fattade vad du menade, men likväl så känns det för opraktiskt. Vi glömmer alltid att använda den. Det ingick tre gamla frysboxar som stod i härbret som vi forslade bort. Plast film är kul idé. Fast jag har kommit förbi min idé nu. Vitt är okej. Herregud, det finns viktigare saker. Jag akn bli så trött på mig själv ibland!

Johanna: Roligt att jag fick din skeptism att vända till positivism! ;D Du ska bara veta så överraska min något skeptiska svärmor och svärfar blev, de utbrast MEn OJOJOJ så snyggt det blev. Det hade de aldrig trott om sitt gamla kakel!

Carola med 7: VAd jag känner mig välkommen tillbaka!!! Jo, jag blev så nöjd!

 
Synne

Synne

30 augusti 2008 02:57

Jag älskar ditt hus....
Det är lite som Pippis hus på nått sätt.
Roliga, härliga, färglada tapeter. Giraffer och flamingsosar....
Färgat kakel som är i blått.
En överraskning i varje vrå...
Jag tycker du är härlig som väljer FÄRG.....
Inte bara vitt, för det blir för tråkigt.
Glad du finns där Persilja.
Sonens strumpor ser mycket bekanta ut måste jag säga. Fast vi inte har någon Pommac hemma....
Kram Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards