Direktlänk till inlägg 29 augusti 2008

Svarta toner och tacksamma tankar.

Av Persilja - 29 augusti 2008 08:27

Renoveringen fortskrider.

Igårkväll målade jag bänkskivan. Hej och hå!

Som alltid när jag gör nåt experimenterar jag vilt. Blandade på måfå färgen själv och så målade jag. Jag tog lite vit linoljefärg, lite balsamterpentin och en hel burk kimrökspigment. Torrt pulver alltså. Började med lite, det blev ljusgrått, lite till, fortfarande ljusgrått, lite till något mörkare och till slut var hela burken i. Fortfarande alldeles grått! Äh, tänkte jag, det får väl bli grått då. Typ en kalksten. Det blir bra. Jag kör!

Började måla och i vanliga fall när man målar med linoljefärg är den blöt hur länge som helst. Det kan ta tre dygn innan den är klibbfri. Den här blandningen visade helt andra egenskaper. Ytan kändes torr tämligen omgående och till min glädje och förvåning blev färgen riktigt härligt mattsvart när jag målade ut den. På penseln grå, på bänken mattsvart. Trolleri! 

Så glad jag blev!

Det blev precis som jag hade hoppats. Nu vet jag ju inte hur färgens egenskaper kommer att vara. Jag menar om den passar att vara på en bänkskiva som ska kunna torkas med en trasa. Jag HOPPAS dock att den ska ha samma egenskaper som en vanlig oblandad linoljefärg, seg och stark och vätskeavstötande. Ska måla ett eller två varv till iallafall. Det blev så coolt med svart och alla barn sa JIPPI att vi målade svart. De tycker att jag alldeles för ofta väljer vitt. De gillar inte vitt. Vitt är nog en vuxen färg. En otillåtande färg. Det känns nog lite farligt med vitt för ett levnadsglatt barn. Som att de inte får leva ut lika mycket om det är för mycket vitt omkring dem. De behöver färgsprak och oömma material! Den svarta skivan stärkte känslan av vithet på hylla och vägg. Den lyfter fram det vita. Jag är nöjd. So far!


Något annat mattsvart som jag är extremt nöjd med är min ståtliga blandishund. Ett sånt praktexemplar han är! Snyggare än snygg! Den allra tjusigaste hunden man kan tänka sig. Labradoodle rules! Kolla in hans svarta frack med snobbnäsduk! 



För att genast ta ner intrycket av ädelhet är hans absoluta favoritleksak en gummipackning från toalettstolen...

Hur han fick fatt i den minns jag inte men sen dess är de oskiljaaktiga han och hans kissindränkta toastolsgummipackning.


Trädgården fortsätter att tappert blomma trots låga temperaturer om natten. Dessa sidenfrasande vallmos är helt fantastiska!

Jag tänker osökt på Scarlett O´hara när jag ser dem. De skiftar i svart och brunt och lite vinrött. Helt fantastiska! Och mitt bland dessa svartfrasande dök denna upp.

Lika vacker den. Och alldeles ensammen bland sina svarta systrar. Måste se till att fröså den och se om det blir likadana. Vet inte hur det är med det, men jag provar!

Mina tacksamma astrar blommar äntligen. I många härliga färger. 

Och min låda med krasse, ringblommor och luktärtor har inte gjort mig besviken!


 Även funkian har kommit igång att blomma diskret i ljust syrenlila.


 

Inne i växthuset står det still. Tomaterna orkar inte mogna i kylan och vinrankan har slutat växa. Men den hann rätt högt iallafall. Ska bli så spännande att se om den överlever!

Ack vad jag har mycket att glädjas åt!!!




 
 
/B

/B

29 augusti 2008 10:00

Det blir hur snyggt som helst!!!!

http://lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

kardemomme

29 augusti 2008 10:31

Det ble fint med mørkegrå benkeplate!!
Kan tenke meg at den blir brukervennlig også! Vi har ikke rukket (les giddet) å behandle våre benkeplater ennå, og det er synd og skam, men vi har fått anbefalt linolje fra flere forskjellige steder..En vakker dag, snart håper jeg, skal vi sette i gang og pensle. Det gjør treverket både vakrere og mer motstandsdyktig. Så nydelige dine mørke valmuer er. Jeg vet at jeg gjentar meg selv, men valmuer er en av de vakreste blomstene jeg vet om. I Danmark finnes alle disse vakrene duvende engene som er aldeles røde av valmuer i blomstringsperioden. Et syn å bli glad av!
Ang. din kommentar hos meg så er jeg enig i alt du skriver, og alle kan bidra på sin måte til å hjelpe der det er mulig.
Jeg passer på å sende penger til organisasjonen "Redd barna" med jevne mellomrom. Føles godt å kunne bidra med noe og for oss er det ikke mye i den store sammenhengen. Nå har vi laget små pakker av noen av min datters nesten ubrukte Bratzdukker m/tilbehør. Dukkene og dukketøyet skal bli med småjentene fra Libanon tilbake til flyktningeleiren.
Vil gjerne se stjerner bli tent i øynene på disse søte småjentene. Vi skal arrangere en større innsamling litt nærmere jul som skal sendes direkte til leiren. De har ikke så store bager med seg nå og gavene strømmer til fra alle kanter. Har funnet fram varme ullgensere også men det var visst leker som var aller mest ønsket. Ha en fin dag videre! Må jobbe nå, har sneket til meg bloggtid mitt i arbeidstida fordi det er så hektisk hjemme for tiden ;)

 
Ingen bild

Stora E

29 augusti 2008 11:41

Vrålsnygg bänkskiva!

 
garnlivet

garnlivet

29 augusti 2008 12:35

Hej, tittar in här ibland och gläds åt den härliga glädjen du sprider och delar med dej av i text och bild.
Mycket snyggt med den mörka bänkskivan.

http://garnlivet.bloggagratis.se

 
Mynta

Mynta

29 augusti 2008 13:09

SNYYYYYGT med svart!!!!!!
Som du redan vet har jag mycket svart i inredningen här hemma - jag tycker det kontrasterar så snyggt mot naturmaterial och grönska.

Idag har vi soligt nere i Skåne - jag passade på att flytta mina tomater ut i värsta solen för att liksom skynda på mognaden - det tar låååång tid nu...
Mina druvstock är fylld med vindruvsklasar, och de tar också tid på sig att mogna. Vår lilla gräddbulle anser att de är helt perfekt mogna nu, och går och plockar friskt varje dag...jag avslöjade henne när jag hittade fullt med vindruvskärnor i hennes bajskorvar på gräsmattan (som jag just gick och plockade bort - man måste ju ta "bajsplockarrundor" lite då och då...).
(Blir mycket kiss & bajs-snack när man har hund... ;) )

Uuunderbara vallmor!!
Nej, nu ska jag ut och hänga tvätt i trädgården...

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Lucia

Lucia

29 augusti 2008 16:09

Åååå va fint du har gjort och vad duktig du är som KAN göra alltihop själv! Kaklet är dösnyggt och hyllan uuuuunderbar! Väntar med spänning på det färdiga resultatet med flamingosarna. Jag har flyttat till ny bloggadress på bloggagratis. Gävleveckan stängde ner den gamla bloggen och har numera alla gävlebloggare länkade till sin sida oavsett vilken bloggportal man har. Känns mycket bra!! Här kan man ju trixa och fixa lite mer än vad jag kunde tidigare. Så med andra ord i´m back! Har bara gjort ett ynka inlägg än så länge men det kommer mera.
Puss på dig : )))

http://lucia.bloggagratis.se

 
mj

mj

29 augusti 2008 18:04

Är så imponerad av dina trädgårdsbilder.
Otroligt vackert.
Kan inte jag få ert växthus?
;)

http://mj.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lisa

29 augusti 2008 20:17

Snuggt!

 
fru Pink

fru Pink

29 augusti 2008 20:20

Jeg DIGGET både benkeplaten og de turkise flisene!!!! NYYYdelig:)
God fredagskveld!

http://www.flittiglisene.blogspot.com

 
anna

anna

29 augusti 2008 22:28

Älskar dina bilder och ditt hem, så glad att din dator är igång igen.

Köket ser ut att bli superläckert!

http://salhuset.blogg.se

 
IT-mamman

IT-mamman

29 augusti 2008 23:12

Så snyggt! Vilket coolt kakel!
Och blommorna... Mmmm! Tyvärr blommade inte krolliljan i år, men den kom upp. Tror att liljebaggarna käkade vad som fanns med en gång. Men nästa år blir det en ny chans!

http://itmamman.wordpress.com

 
Synne

Synne

30 augusti 2008 20:49

Så läckert...
Isblått kakel och svart bänkskiva...
VILL HA....
Dina blommor är så vackra med. Min vita vallmo har blommat ut, så jag funderar på om jag ska ta av frökapslarna nu och torka dom inne tills våren kommer igen.
Ha nu en bra kväll.
Kram mig.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

30 augusti 2008 22:08

Så fint det blir! Personligt och unikt som allt ni (du) gör. Hyllan blir ju råsnygg!

http://www.detarjagsomarlisa.blogspot.com

 
Annica

Annica

31 augusti 2008 07:46

Köket blir ju jättefint! Vackra blommor också!

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persiljan

31 augusti 2008 09:09

B: Tack, du! Men det går långsamt!

Kardemomme: Vad bra ni gör. Vad de ska bli GLADA!

Garnlivet: Tack så snälla ord!

Mynta: Tänk om jag får klasar också!!! Dröm dröm! Så gullig skrutten är som äter från vindruvsstocken!

Lucia: Jubel i busken! Jag är såååå glad att du är tillbaka! Och hos "oss"! Jippi!

Mj: Jag lovar att meddela när det blir ledigt. Typ när fönstrena måste kittas om...

Fru Pink: Kul att du gillade det!

Anna: Tack!

IT-mamma: Liljebaggar? Hoppas det är något som ni sörlänningar får dras med. Eller jag menar inte så, synd att ni dras med det, men jag menade att jag hoppas att de inte förflyttar sig norröver. Vi må ha kallt och eländigt, men tack vare det slipper vi såna små monster. Det enda vi har är bladlöss. Typ.

Lisa: Tack snälla!

Annica: Tackar!



Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards