Direktlänk till inlägg 1 december 2008

Undulatdrömmar.

Av Persilja - 1 december 2008 09:12

När jag var elva år tog jag mina samlade besparingar, stegade iväg till djuraffären och köpte en bur, lite fågelmat och en UNDULAT. Mina föräldrar var helt ovetande.

Det var en lyckans dag. Den undulaten blev jättetam och levde länge. Efter honom hade jag tre andra undulater också. De hette Vip, Esmeralda, (Esmis), Valentino (Valle) och Blå.

Nu har dottern börjat nära en dröm om undulater. I sina besparingar har hon 288 kronor.

På lördag åkte vi till Djurmagazinet för att bara titta på undulaterna och dottern blev eld och lågor när hon upptäckte att de kostade 290 kronor. 

-Om två kronor har jag råd! utbrast hon lyckligt.

Nu har hon redan börjat skriva listor med namn.

Dagens kandidater heter Olle och Livia.

Jag känner mig själv. I och med att idén är född så dröjer det nog inte länge förrän huset har undulater inneboende.

Började spåna med maken om att vi kunde bygga en egendesignad bur och är det något han gillar så är det att få bygga nåt som han ska designa själv. Så jag googlade på burar för att få lite inspiration. (Bild lånad av

www.nymfkakadua.se)

Kanske något sånt här? 

Hoho! Maken! Vad tycks!?

Orkar du bygga detta?

Jag målar den förstås i linoljefärg, många varv ifall de vill gnaga. Undulatblå eller rosa eller undulatgrön. Sen ska jag inreda med grenar och tjocka snören.

Oj, det känns riktigt kul! 

Frågan är bara VAR ska den stå, buren...

Den kanske är lite stor...

Hm...

Måste nog ta mig en rejäl funderare. 

Men visst kommer det att bli undulater i huset!

Jag älskar kvittret, kacklandet och kraxandet från dem. Det är så hemtrevligt och något jag är van vid.

Undrar bara hur Pommac reagerar på dem?

Men det är nog inget större problem!

Han heter Snäll Ofarlig Harmlös Pommac.


Det blir dock inga nya husdjur förrän julen är över.


Känner att jag måste anamma ett nytt sätt att leva.

Istället för kreativa infall ska jag bli en ny människa som vårdar och underhåller hemmet istället.

Hm, hur gör man?

Dammsuger, skurar, fyller och tömmer diskmaskinen, dammtorkar, stoppar in tvätt, hänger tvätt, viker tvätt, bär tvätt, skurar toalettstolar, putsar speglar, fluffar kuddar, tömmer papperskorgar, rättar till, sorterar, arkiverar, rensar, vattnar och så vidare. 

Ja, det är det jag får ägna mig åt istället för att måla, snickra, spika, skruva, flytta, ändra, sy, möblera, dekorera.

Låter sundare på nåt vis.

Men en aning tråkigare. 

Men ni ska veta, ni som är så imponerade av min energi, det är ju något som får stå tillbaka när jag får mina kreativa infall.

Till exempel det dagliga underhållet...





 
 
Lisan

Lisan

1 december 2008 09:47

Det är ju också väldigt imponerande att bara kunna skita i disk och dammråttor. Att vara kreativ i kaoset. Jag försöker men blir bara galen. Fattar inte varför man är så rädd att någon ska komma och hälsa på när man har som grisigast hemma. Jag tycker att det är skönt att komma hem till någon annan som också har stökigt.

Hade också en undulat som barn, han hette Putte :)

http://grisstian.blogspot.com

 
rosalucia

rosalucia

1 december 2008 09:49

Å vad Mysigt med undulater!! Det hade jag med i min "ungdom", de kan ju bli hur tama som helst. fast funkar de med Pommac? Tror att våran lufs skulle äta upp dem...på lek, förstås (men det hjälper ju inte dom!).

Apropå den vardagliga röra som blir av att vara kreativ!!! De får man på köpet...
Vem sjutton har tid att dammsuga när symaskinen kallar???

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Bettina

Bettina

1 december 2008 09:49

å, vad skönt att höra att det finns fler kreativa som kanske ibland glömmer det dagliga underhållet till förmån för det som är mycket roligare. Just nu står frukosten kvar på bordet, sängen är obäddad och jag öppnade istället upp datorn och kikade runt lite....

http://www.bettinajohansson.se

 
Ingen bild

maria

1 december 2008 12:16

kul med en man som är intresserad av att snickra ihop egen designade grejjer,vilket team ni måste vara.
livia är ett fint namn,det heter min näst yngsta i andra namn.det är just dom där vardagliga måstena jag pysslat med en längre tid,trååååkigt!
men tack vare dig(det är sant)har jag gjort annat kul
ett tag nu.
kram


 
Helena_v

Helena_v

1 december 2008 12:48

Min dotter har två små söta fåglar som hon kanske måste göra sig av med. Det är två små sparvpapegojor (gröna), lika stora som undulater. Jag vet att det som hittintills har hindrat henne hitills är att hon vill vara säker på att de ska komma till någon som är beredd att älska dem så mycket som hon har gjort/gör. Hör av dig om du är intresserad så kan vi ta upp en diskussion med dottern plus se hur vi skulle kunna lösa det praktiskt. De är sååååå söta!

http://blogg.passagen.se/fettbramat

 
essko

essko

1 december 2008 13:56

Å, ett husdjur...det vill mina kids också ha. Vi har inga än så länge, jag vill vara ganska säker på att det inte blir en tjat-källa av det...

Hade också en undulat som barn, roligt!

http://heminnerlig.blogspot.com

 
MissC

MissC

1 december 2008 18:34

Ååå, barndomsminnen dök det upp!!
Vi hade en blå undulat som var hur tam som helst.. Åt ur munnen på oss ;) Och lät jätte mysigt. Hmm, kanske kan vara en idé till barnen här hemma..

http://missc.bloggagratis.se

 
positiv energi

positiv energi

1 december 2008 21:20

Iiiiih... minns fortfarande dagen då det hände...

Det är drygt 20 år sedan, men bilden av hur taxen Molle tar sitt högsta språng (någonsin) upp i luften och i princip slukar den stackars förrymda undulaten Jojje, sitter fast på näthinnan.

Jag var ca 8 år och det var en fruktansvärt traumatisk upplevelse ;-) Jag och syrran hade släppt ut en av undulaterna för att "leka" med den och då var olyckan framme. Vi blev så paffa båda två, men innan vi riktigt fattat vad som hänt så ringde vi och berättade för pappa på jobbet.

En timme senare kom han hem med en nyinköpt näst intill identisk blå undulat som genast fick namnet Jojje och sen var den saken ur världen. =)

Lycka till ;-)

http://www.positivenergi.blogspot.com

 
Ingen bild

winnerhorse

1 december 2008 22:27

Ytterligare en undulathistoria:
Vi har haft två undulater- nu i vuxen ålder, med barnen. Den sista var en egelsk undulathanne som blev otroligt tam och hade en personlighet som inte gick av för hackor. Det visste jag inte innan. Att fåglar var personligheter- skäms på mig.
Så fort det ringde på dörren så flög han ut i hallen och liksom trampade luft på fläck och inväntade vem som skulle komma. Av nyfikenhet tror vi. Han bäörjade genast pladdra med gästerna med sitt något begränsade ordförråd.
Nyfikenheten tog överhanden. En dag, många år senare flög han ut- vi missade att stänga ett fönster. Vi såg honom flyga med svalorna långt in på sensommaren. Lycka till med era undulater persilja!

 
Ingen bild

Persil,ja

2 december 2008 07:11

Lisan : Jo undulater som hetat Putte har jag mött ibland! ;D

Rosalucia: Tänk om det inte funkar med Pommac? Svårt att veta. Man vill ju gärna tro att han är lydig och utan mördarinstinkt...:D

Bettina: Jag är kanske lite extremt slarvig...

Maria: Du verkar ha vackra namn på dina barn!

Helena V: Ååå, googlade på sparvpapegojor och de kan ju bli äldre än en undulat. Me like! Ska berätta för dottern. Men transporten kan nog bli lite knölig! Om ni inte uppfostrad dem som brevduvor? ;D

Essko : Det verkar vara himla bra för barn med husdjur. Men då ska man verkligen vara intresserad. Barn som får en katt, lessnar, den sälj, de får en hund, de lessnar, de får en fågel osv det tror jag är dåligt. Eller många ggr är det ju föräldrarna som lessnar.

Positiv energi: Er pappa var ju snabb och smart! Hu! Det är nog risk att Pommac kan göra samma!

Winnerhorse: Ja, tänk för att de har massor av personlighet! Alla mina har varit olika.
Coolt med er hundundulat! Synd den flög bort, det hände med min första tamaste också!

 
elaina ber Dig kolla här...

elaina ber Dig kolla här...

2 december 2008 23:26

Klart M. ska ha en undulat!
Det är så hem3vligt å lagom pyssel för en liten tjej. Med Pommac kommer det att gå bra, men vaksam måst man ju alltid vara, även på öppna fönster å dörrar. Paloma råka slinka ut på en nanosekund kändes det som...
:o}

http://elaina.bloggagratis.se/2008/10/28/1061096-s

 
Pippi

Pippi

3 december 2008 18:14

Spännande med undulater i huset (även fast de inte flyttat in än :)). Jag hade också en undulat som "liten" - Pelle. Världens goaste ♥

http://langstrump.wordpress.com

 
Rebecka

Rebecka

4 december 2008 12:54

Det är ju så mysigt med undulater! Jag kan inte föreställa mig hur tyst det skulle vara här utan mi svenska blondin Lina och hennes itaienske gigolo Tony!
Har tänkt på det där med träburar, finns det inte en risk att fåglarna biter sönder träet? Min Lina gör av med minst 4-5 träklänypor om året, trots att hon har fina trägrenar från skogen att gnaga på... och linoljefärg kanske inte är det nyttigaste att få i sig... finns det ätbar färg?

http://rebeckaverola.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards