Direktlänk till inlägg 20 januari 2009

Tvättproblemet på väg att lösas???

Av Persilja - 20 januari 2009 22:46

Färg, humor, personlighet i alla ära, men det viktigaste i en inredning är ändå för mig funktion. 

En grej som funkar dåligt hos oss är tvätten. Allt kring tvätten.

Eftersom det är ett gammalt hus finns inga såna utrymmen som tvättstuga och klädförvaring. Knappt några garderober i hela huset. Vanliga standardgarderober är jag inte så förtjust i heller, dels är de rätt fula, tar enorm plats och sen är de för djupa också. Förutom till sänglinne, då är djupet okej. 

Vi tvättar i badrummet som är på nedervåningen.

Hänger på övervåningen på olika ställen, dels på en hemmabyggd tvättställning över trappräcket uppe, dels på en sån där utfällbar tvättställning sm finns i var mans hem.

Viker på övervåningen bredvid tvättställningarna. 

Bär ner på nedervåningen för att sortera högarna. 

Bär upp och ner till alla sex respektive utspridda förvaringsplatser. 

Ni hör!

Som gjort för att det ska växa berg av vikt tvätt däruppe. Det är för tidsödande med allt spring i trappen.

För stort projekt. Så man skiter i det. I det längsta. Tills berget rasar eller nåt.

Så detta är ett problem jag vill lösa. 

Vardagsarbeten som tar mycket tid är högsta prioritet tycker jag. Hos oss kör vi två maskiner om dagen, ibland fler. (Usch vilka miljöbovar vi är, men vi fyller maskinen full, kör på 40 grader och använder sparsamt med tvättmedel och det är svanenmärkt-såja nu dövade jag mitt samvete lite.)

Idag kom jag på en idé hur jag ska lösa det!

Vi ska förmodligen köpa rutigt linoleumgolv för vinsten på Colorama och då tycker maken att det ska göras ordentligt, så de platsbyggda garderoberna ska tas bort. (Ifall vi vill göra det senare och då inte har golv under- vore ju dumt.)

Först var planen att återanvända garderoberna, men så kom jag på min nya idé. Där garderoberna står idag, fyller man väggen med köksöverskåp, såna där mindre djupa, så att det åtminstone blir sex rader med skåp. Gärna i två lager på varann. Kanske tre? Där får man en grund förvaring med en massa luckor.

Det är helt nära badrummet med tvättmaskinen.

Det är allt samlat på ett ställe.

Där ska alltså HELA familjen förvara sina kläder. 

Det blir busenkelt att vika tvätt och bära på sina platser. 

För att inte tala om hur enkelt det blir att ta nya kläder innan man går in i duschen.

Detta MÅSTE jag genomföra.

Jag riktigt känner hur bra idén är!

Det vore ju helt sanslöst praktiskt!

Ytterkläder får vi hänga under trappen. 

Det blir kanske trångt, men man slipper se alla jackor det första man ser. Istället kommer man att mötas av denna grunda vägg med förvaring. Jag tänkte att jag kunde tapetsera skåpluckorna också. SÅ får jag mitt lystmäte för det stillat...

Jag googlade på skåpvägg och fick bland annat fram denna bild som jag helt fräckt lånade. 
Typ denna idén. Fast inte genomskinligt, men lika många luckor.

Tänkte kanske vanliga vita standardköksluckor. 

Kanske går det att hitta stommar på återvinningen så blir det inte så dyrt och dessutom sparar vi på miljön. Jag gillar ju återbruk som bekant. Det känns alltid bättre i magen då.

Jag tycker min idé är gyllene.
Nu måste jag skissa den för min mer skeptiske man. Han måste övertalas och övertygas och peppas. Men när väl det är gjort får jag honom säkert att tycka att det är en lysande idé.

 
 
Mamma talar om "TvättNötter"...

Mamma talar om "TvättNötter"...

20 januari 2009 23:19

Haha, kom just på att jag har tvätt kvar nere i tvättstugan. Har Du hört talas om tvättnötter. Jag har planer på att prova, för Dotra verkar va överkänslig mot vissa tvättmedel, även oparfymerade...
=o)
NattiNatt!

http://elaina.bloggagratis.se/2009/01/20/1304719-t

 
Ingen bild

Persil,ja

20 januari 2009 23:21

Elaina: Tänk att jag påminde dig! Så bra. Jo, jag stod och höll ien sån på en marknad. Men när jag ville veta vad det var för nåt iden som skramlade och hur milövänligt framställningen och påverkan av det var, kunde hon inte svara. Så jag ville informera mig. Det måste ju vara bra! Men ibland kör jag utan tvätt medel. Det är sällan så hårt smutsad tvätt.

 
Ingen bild

Persil,ja

20 januari 2009 23:23

Elaina: Nu först såg jag vad du menade med tvättnötter. Har aldrig hört talas om fenomenet. Det jag pratade om var en gummiboll med nåt skrammel i som skulle räcka i 200 tvättar eller nåt...

 
Ingen bild

maria

21 januari 2009 07:56

super ide!!
tänkte föreslå det där med köksskåp men när jag läste vidare var du redan inne på det.
tvätten ja,nån sa att zeoliter(tror det heter så)inte bra för textilier eller miljon,men när jag kollade så fanns det i de flesta tvättmedel.
däremot ocean som jag hittade på "granngården"värsta storpacket är toppen och utan zeoliter.
ha en bra dag

 
Zizzi

Zizzi

21 januari 2009 08:10

Smart lösning! Annars (om du vill ha lite likt som på bilden) kan du ju köpa bokhyllan "magiker" som finns dörrar att köpa till, eller "expedit" på IKEA (det finns andra bokhyllor man kan använda från Ikea som har hyllor som ett "rut-mönster".
Kram cissi

http://zizzi-zizzi.blogspot.com

 
rosalucia

rosalucia

21 januari 2009 09:42

Viken Kanonide! Det kommer att bli JÄTTEBRA!!
Vi har löst det så att vi i tvättsugan har två såna där vanliga torkställningar samt tre hängande "snurror" med klädnypor för småtvätt som sockar o trosor). Och sen en ställning med 6 elfabackar på höjden(varsin),
där jag vikar in allas tvätt. Sen får alla bära bort sin egen och lägga in i garderoben...sparar en massa spring för mej!!!! Fast tvättstugan blir full av allt detta, det finns knappt nån plats att gå på...men det funkar okej.

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ulle

21 januari 2009 12:30

Ja, denna evinnerliga tvätt... Kör tyvärr oxå två maskiner per dag. Förra året gjorde vi ett sådant race som du pratar om. Byggde garderober nere bredvid tvättstugan (som f.ö är stor i vårt hus, tack för det!) och ställde upp sådana där elfa-backar mm. Nu har hela familjen sina kläder där, utom en av oss. Även lakan, handdukar, ja, allt är där. Jag resonerade som du. Varför irra runt i huset med all tvätt i stället för att tvätta och vika in på samma ställe... Man sparar mycket tid och den kan man ha roligare för. *s* Sen behövde vi göra detta pga min värk-kropp oxå, så det blev bara bra alltihop. Go for it!!
Pepp, pepp till maken (Men jag tror att du kan övertala honom lätt om jag känner dig rätt, hihi)

Kram!

 
Ingen bild

Persil,ja

21 januari 2009 13:02

maria: hoppas priset är okej också för min numera (vädligt prisjagande) man...;D

Zizzi: Jag behöver betydligt mer yta än en sån hylla, men principipen är ju densamma, fast mer mycket mer.

rosalucia : BRA!!!

Ulle: Toppen! LÅTER skitbra. OM du skulle ha lust får du HEMSKT gärna fota och mejla mig så kan jag visa mannen som då faller pladask för idén...:D (persiljekvist@gmail.com)

 
Pippi

Pippi

21 januari 2009 13:48

En briljant idé! Jag älskar att ha all klädförvaring i tvättstugan. Det är så skönt att "bara" behöva bära upp sängkläder och handdukar till övervåningen :) Det finns roligare saker att göra än att kånka omkring tvätt i huset, smart förvaring är guld och bör alltså prioriteras :) Kanske skulle maken få ta hand om all tvätt och allt tvättbärande en period för att bli lättare att övertala?! ;)

http://langstrump.wordpress.com

 
Rita

Rita

21 januari 2009 15:34

Hej!

Du har en award att hämta på min sida!
...om du tar emot såna vill säga? Jag ser att du inte har några men det kan då inte bero på att du inte fått några för du har en oerhört inspirerande och rolig blogg.

Kramar Rita!

http://www.copyright.blogg.se

 
Synne

Synne

21 januari 2009 15:52

Det där är en lösning jag tror på.
Måste ju fungera perfekt. Allt på ett ställe liksom.
Hoppas det går att genomföra.

Det är ett gott te det där alltså....
Kanske skulle köpa hem och prova.
Citron och ingefära är gott ihop. Har smakat chocklad som innehöll det.

Tur Pommac fågelhund har glömt Scotten Pippi lite gran ialla fall. Det går nog bra till slut.
Nu ska jag byta kläder. Måste in till Kongsvinger för att hämta paket...
Kolla på min blogg så förstår du vad jag menar.
Önskar dig en fin afton nu.
Kram Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

21 januari 2009 16:28

Synne: Ilar och kikar.

Rita: Tack snälla du!!! Jag tar gärna emot awarder, men orkar inte sätta in dem i min blogg, och inte heller dela dem vidare. Har gjort det så många gånger att jag känner att det är svårt att välja ut nya mottagere osv. Men jag är ytterst tacksam!!!! Tro inte annat! ;D Lite fult kanske, men jag står för det.

 
Michelin

Michelin

21 januari 2009 18:55

Upptäcker till min lättnad att alla mina barn är utflugna och att jag aldrig haft så lugtn som nu. Men ibland saknar jag de små stunderna med en blöt o snuvig puss på kinden.. Ja ja så är det att bli gammal.. Nu får barnbarnen komma nån gång ibland med sina blöta pussar på min kind..

http://www.michelin.suntuubi.se/?cat=5

 
Ingen bild

Annika i Halmstd

21 januari 2009 19:04

Kanonbra tanke! Jag har det så i min 70-tals källare och det spar mycket tid och mycket bärande upp o ner i trapporna. Ikea har superbra vägghängda skåp med transparanta skjutdörrar. Hyllorna är breda o bra och man ser lite igenom vad som finns. Ska bli kul att se vad du hittar på!!
Nu är det handboll igen..
adios
annika i Halmstad

 
Annika

Annika

22 januari 2009 19:31

Hej! Din idé verkar jättebra, men bara en tanke: det verkar bli en hel del skåpluckor till det där. Finns det inte en risk att luckorna inte alltid stängs? Och om det är flera i höjd - att ett och annat skåpluckehörn kommer i någons huvud?
En idé jag fick är att ha skårade metall"grejer" borrade i taket, framför skåpsektionen, där du kan ha draperier, eller något liknande panelgardiner (flera stycken paralellt med varandra) och bara dra för. Hoppas du förstår hur jag menar.
MVH /Annika

http://4katter1stickandematte.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards