Direktlänk till inlägg 7 mars 2009

Det är VI kvinnor som fått ALLT!!!

Av Persilja - 7 mars 2009 23:04

Det var ju ytterst lämpligt att det blev triss i damer så här dagen före kvinnodagen. Caroline, Sarah och Sofia gick vidare i melodifestivalen.

Jag diggar Caroline af Ugglas! Jag hoppas att detta plattbröstade naturbarn som sjunger utan att tänka på hur hon ser ut vinner hela festivalen. Hon är en frisk fläkt bland alla andra. Hon är helt enkelt cool! Och så skuttar hon precis som Pippi långstrump! Dessutom är låten cool. Den vinner för varje gång jag hör den.

Imorgon är det Kvinnodagen.

Lagom till den har jag fått en insikt som är så bra!

Som gör att man ändå kan känna sig stärkt trots att världen ser ut som den gör.

Min plötsliga insikt är att vi kvinnor har ju fått ALLT! 

Endast vi kvinnor har fått den unika gåvan att föda barn och förmågan att amma barnet. Vi har fått vår intelligens som jag förmodar är rent hotfull för männen. Vi är logiska, smarta, empatiska, diplomatiska. Vi är praktiska. Vi har utvecklat vårt sinne för logistik, vi  har en stor förmåga att hålla många bollar i luften. Vi kan dra slutsatser och se samband. Vi är helt enkelt otroligt välutvecklade. Vi styrs heller inte i alltför stor omfattning av vår sexualitet. Vi kan koppla på och av den på ett annat sätt än männen.

Vi har fått ALLT. 

Tro fan att vi har varit förtryckta genom historien. Tro fan att männen måste hålla oss korta, trycka ner oss. Kollektivt. De är livrädda att vi ska genomskåda dem. Syna deras hand. Skåda bluffen.

Vi kvinnor har fått ALLT.

ÄR inte det fantastiskt!??!!!

När jag tänker på det är det ju helt självklart.

Det är därför kvinnor hållts nedtryckta. Vi har skuffats undan för att vi varit ett hot. Vi är det starka könet och av oro för att bli överflödiga eller omkullsprungna, har männen historiskt sett hållt oss tillbaka.

Nu har vi börjat ta för oss. Vi har börjat se att vi har förmågor som kanske inte togs för självklara bara för ett halvt sekel sen. Nu är vi på gång.

Vi kan gå hur långt som helst.

Att vi fortfarande får lägre lön för samma arbeten är bara att betrakta som männens sista halmstrå.

Snart kan vi utnyttja vår fulla kapacitet. Snart får samhället dra större nytta av kvinnornas duglighet. 

Det är nära nu.

Vi kommer att sträcka på våra ryggar kollektivt och inse detta allihopa. Vi är det starkare könet. Det är vi som fick allt. 

Vi kommer aldrig att bli förtryckare. Vi behöver inte det. Vi är trygga i vår förvissning om vem vi är. Vad vi är.

Vi är helt enkelt BÄST.

Heja alla Kvinnor därute. 

Sträck på ryggen och inse att det var du som drog vinstlotten.

Njut. Se framåt. Vår tid kommer. Och i vår tid kommer orättvisorna i världen att försvinna. Vi har intelligensen och klokheten att vårda vår värld och vår gåva, livet. Vi ser vår tid på jorden som ett lån. Vi kommer att vända förstörelse genom krig och miljöpåverkan till omvårdnad.

Jorden kommer att ses som något vi fått till låns som ska lämnas tillbaka i det skick den kom till oss. Livet kommer att uppskattas som den dyrbara gåva den är.

Jag känner mig trygg och lugn i min förvissning. I min insikt.

Hurra för kvinnan!!!


 
 
Ingen bild

Joffe

8 mars 2009 00:00

Jag gillar oxå Carros stil, snacka om att vara sig själv!! Men däremot vete katten vad jag tycker om låten... Tycker den handlar om en kvinna med noll respekt för sig själv...
Gör allt för en karl som lämnat henne för en annan... uschannamig!

God natt!!

 
Ingen bild

Persil,ja

8 mars 2009 00:07

Joffe; Ja, fast sjungen av Caroline får den en annan klang än vad texten säger.

 
Pippi

Pippi

8 mars 2009 00:33

Hej! Har precis hittat fyra kommentarer från dig i wp:s spamfilter (!). Har med andra ord inte ignorerat dig :) Jag gillar inte Carolines låt dess mer, men jag gillar hennes stil och uppskattar att MELLO ;) även har lite mer "egna" låtar. I morgon ska jag fira kvinnodagen med att ta skotern och hämta hem skoterkälken - apropå fördomar om vad kvinnor kan förväntas göra och inte ;)

http://langstrump.wordpress.com

 
Ingen bild

jocke

8 mars 2009 00:46

Håller med dej vad det gäller carro men sen vet i tusan. kvinnor är kanon och minst lika bra som män tycker jag. Men som du går på så låter du precis som de mansgrisar som jag är säker på att tycker lika illa om som jag. Tror nog inte världen inte kommer bli så underbar innan vi inser att vi är precis lika bra och lika mycket värda både kvinnor och män. Hurra för kvinnan!!!

 
Ingen bild

Persil,ja

8 mars 2009 08:43

Pippi: Jag kanske betedde mig som en spamrobot! ;D

Jocke: Men en gång per år är det tillåtet att ta i så att man nästan går av!!! Jag är kvinna, jag får i tusentals vardagliga situationer signaler som säger att jag INTE är lika bra, trots att jag så smått börjat inse att jag faktsikt är det, så då måste jag väl få ta i och höja oss på "vår" dag. För att tvätta bort vår undenlägsenhetsstämpel behövs det något kraftfullt. Så det så! Det är konstigt, de fåtal gånger jag skrivit lite mer feministiska inlägg, då får jag kommentarer som försöker trycka tillbaka mig till min position som ofarlig "inredningsbloggare". Jag ska liksom hålla mig på mattan. Eller?

 
susanne

susanne

8 mars 2009 09:38

handlar inte om att förtrycka männen att skriva att vi fick "allt" det handlar om århundraren av kvinno förtryck! det handlar om att alla oavsett kön , har rättigheter liksom skyldiheter! Att kvinlighet är mer än tuttar och läppglans...det handlar om lika värde!
kram på dig i dag på "våran" dag!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Tilda

Tilda

8 mars 2009 11:37

Oj! Vilket härligt kvinnoälskande inlägg! Detta länkar jag till från min blogg, om du inte misstycker!

http://www.sweetcolorful.blogspot.com

 
Andie

Andie

8 mars 2009 11:46

Jag har skrivit en hyllning till dig och andra kvinnor som gör skillnad på min blogg idag. Dig vill jag hylla för att du är en stark kvinna och du inspirerar andra.

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
Ingen bild

Persil,ja

8 mars 2009 12:04

Susanne: Amen!

Tilda: Jag blir SÅÅÅÅÅÅ glad!!!!

Andie: Tack. Måste kika in!

 
Moster Mjölgumpa

Moster Mjölgumpa

8 mars 2009 12:20

Jag tycker också om hennes sätt att stå för vad hon är. Hennes video till "Nothing left to say" är ju en klockren fullträff i debatten om den ytliga kroppsfixeringen.

Jag rekommenderar alla att se den:

http://psykbryt.com/index.php/2009/03/07/caroline-af-ugglas-skrall/

http://www.mjolgumpa.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

8 mars 2009 16:31

Moster Mjölgumpa: Ja, det var den videon som fick mig att börja gilla henne!

 
Hanna

Hanna

9 mars 2009 10:17

Hej, nu har jag läst din blogg ett tag..men först hade jag länkat till din "shop". Nu måste jag bara säga att du bekräftat mina misstankar sedan länge..kvinnan är det starkare könet! Länkar till detta inlägg om det är Ok? Och jag tror att du har en tvilling själ i min vän karrosellen (http://karrosellen.blogspot.com) som möblerar om som fredagsnöje..typ! / Hanna

http://hpunkt.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

9 mars 2009 13:17

Jag är nog mer inne på att trycka ner männen ett tag. Jämställdhet i all ära, men min teori är att vi först kan bli jämställda när vi genomgått samma öde, delar samma historia, alltså måste männen tryckas ner i ett par millenium eller så, sedan kan vi snacka jämställdhet.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

9 mars 2009 13:30

Hanna: Helt okej att du länkar! Kikar in hos Karrosellen!

Tant Grön: Vad härlig du är som inte är ett skit politiskt korrekt!!!! Härligt. Kanske har du rätt, kanske inte. Vet inte. Svårt att säga. Vet inte om jag vill förtrycka dock, det är inte min stil, fast visst en del män man mött genom sina dar skulle det vara en FRÖJD att förtrycka! hehehe!!!

 
Rosa

Rosa

9 mars 2009 17:49

For et inspirerende innlegg!!! Og JA...det er klart vi er det sterkeste kjønn ; ) Vis meg den mann som hadde holdt ut PMS og barnefødsler...
Og ja det er snodig det der...om at du blir pushet tilbake når du skriver sånne innlegg. Både fra menn og kvinner...hmm...

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards