Direktlänk till inlägg 7 juli 2009

Färgning och sovstilar och nödiga utgifter.

Av Persilja - 7 juli 2009 11:51

Meningslöst inlägg det där förra. Blä. Vet inte varför jag alltid ska tycka en massa saker. Eller varför jag måste säga vad jag tycker.

Jag kan ju tycka i det tysta kan  man tycka.

Igår hände något onödigt.

Jag skulle storrengöra fågelburen. Tog ut den i trädgården för att spola av med slangen. Då sprack skiten. Plasten var limmad och sådär urholkad som plast kan bli. Så underredet gick i flera bitar.

Var alltså tvungen att åka och köpa en helt ny bur. Morr. Tråkig utgift. Den första köpte vi begagnad och den dög så bra åt våra birdisar för de är ALLTID ute. De flyger bara hem och äter och dricker. Och sover på natten. Till det behöver de bara ett krypin. Men nu har de fått ett slott.

Det tog ett tag innan de vågade sig dit. Vi var tvungen att sätta fladdrande papper på alla vanliga tillhåll och stå och hålla upp händerna överallt utom vid buren. Till slut vågade de landa på den. Sen satt de på taket och vinklade huvudena och spanade in det hemska nya hemmet. Skulle de våga sig in??? Jag hängde dit lite gamla grejor så att de skulle känna igen sig och faktiskt tog det inte mer än en timme innan de hittade in.

Jag sätter alltid kvistar från träd i buren och de föredrar verkligen dessa mot de sterila träpinnar som följde med buren. Tusen spänn fattigare blev jag och det sved. Fast fåglarna är värda det många gånger om. Får se det så istället.


Vita fotpallar med fredagsmysande barn och tiggande hundar och dåliga städare, nej, det är inte någon höjdarkombination. De vita fotpallarna blev väldigt grå väldigt fort. Så nu slängde jag precis in dem i tvättmaskinen. De ska bli rosa. Tryckte in lite gulnande, fint broderade örngott också och Pommacs madrasskydd för att mildra nyansen lite. Det är alltid så spännande att se förvandlingen vid färgning!Längtar tills maskinen är klar.


Så här ser "nya" sängen ut när den används förresten.

Notera högen med lego uppe till höger i sängen. Braatthagrejor i sängen!

Andras sovstilar ser ut så här.

 
 
Kvasthilda

Kvasthilda

7 juli 2009 12:49

Du vore inte DU om du INTE tycker en massa saker. Puss & Kram

Hmmm.... var inte extrasängen ställd ifall dotra fick för sig att det var läbbigt att sova ensam?

Slottet är KANON! Har pippisarna accepterat sitt nya hem än?

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Berith

Berith

7 juli 2009 12:49

Hahah...ja alla har vi ju våra sovstilar ..
Skönt att fåglarna gillar sin nya fina bur =)
Hoppas du blir nöjd med färgningen , det är alltid lika spännande varje gång tycker jag =)

Ha det gott !!
Kramen =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Katarina

7 juli 2009 13:36

Så länge sen jag färgade något. Det var ju en supersyssla. Oooojojoj va konstiga en del grejer blev, å då tänker jag inte på en yllekofta som krympte utan på sömmar som inte tog åt sig färg och sånt. Det mesta blev ju bra ändå.

Och birdisarna fick verkligen en "villa", tjusigt!!
Vår stora flygande fis, hund, inte man;) sov också sådär tryggt med huvudet under sängen, så man stupade lite lagom när man skulle upp.
Nåde den som smög förbi, för då missar man ju nåt...

 
Drops

Drops

7 juli 2009 16:01

Hei å hå...
Ja du skriver altså så underbart godt....
jeg ler...og skvetter..her jeg sitter...av bildet av tåen...ups...hvordan ser mine ut....å---fysjom...trenger visst stell de og...skulle hatt en mor som min mor..hun fyller en bøtte med vann og deilig såpe til min far...slik at han får stelll .....så masserer hun inn med olje...ååå guri...tenk å hatt en slik mann da...som passet på fra nederst til toppen....Nææ nå må du klippe negler Drops, nå er det visst på tide med nakkemassasje...du ser litt stiv ut....hihi....
Herlig frehs siden din har blitt...det likte jeg...mao lenge siden sist jeg var innom deg kanskje??..
Oki, håper du har det knall..
Her er det soooool....
Klem fra Dropsa

http://ninasdrops,blogspot.com

 
Carola

Carola

7 juli 2009 16:28

Det är ju DIN blogg och då har DU rätt att ventilera precis allt. Jag kan bara säga att jag håller med dig i allt du skrev, hatar verkligen alla oskrivna lagar.

Nu blev jag också inspirerad att färga min vit överdrag....

Kram Carola

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Jenny

Jenny

7 juli 2009 16:39

Har aldrig vågat färga... kanske skall ta och testa någon gång... har ett par gardiner som gärna skulle få ändra färg till rosa ;-)

http://jennybergvall.blogpot.com

 
Ebba

Ebba

7 juli 2009 17:18

Jag tycker verkligen inte ditt förra inlägg var meningslöst. Själv är jag så ny inom bloggvärlden så jag har inte hunnit uppfatta så mycket regler men tvivlar inte på att de finns så som de finns inom andra områden. Jag tycker det är nödvändigt att man ifrågasätter regler och normer.
Din uppriktighet och ärlighet är orsaken till att jag regelbundet besöker din blogg, och då köper jag både vackra blomsterbilder, roliga familjehistorier, humörsvängningar och skarpa åsikter.

http://haljuteberget.blogspot.com

 
Nadja

Nadja

7 juli 2009 20:02

Då försöker vi igen då ;)
http://www.nytimes.com/imagepages/2008/03/30/magazine/30wwln-domains.1.ready.html

=m inte den funkar så finns hela artikeln här:
http://www.nytimes.com/2008/03/30/magazine/30wwln-domains-t.html
Det är den översta bilden med Dita! Jag älskar den där blå!

http://http;//ensalig.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

7 juli 2009 20:37

Kvasthilda: You know us. Alltid haft ungar i både sängen och rummet. Kommer du ihåg när vi hade en tre meter bred säng i rummet närmast ingången?

Berith: Det verkar ha blivit kanonbra med färgen. Hurra! Kram!

Katarina: Haha. Vår hund är världens morgontröttaste. Han kan sova sig förbi diverse uppstigningar. Vet inte varför han är så morgontrött. Vår förra hund skulle ut och pinka direkt. Pommac får man knuffa ut vid 10-snåret...:D

Drops: Ååå, en sån dröm-man skulle man ha. Ska genast ställa mannen mot väggen och fråga varför han bara skötte mina fötter när jag var höggravid. Nu får han skärpa sig och gå ner på knä lite oftare!!! mouhahha!!!

Carola: Gör det och visa sen!!! ;D

Jenny: Ja! Prova! det blev en kanonfin rosa nyans!

Ebba: Tack för den kommentaren. Den var mumsig! :D Du skriver själv så himla bra och framför allt vackert!!! (Vilket är en svår konst!)

Nadja: Ååå, den miljön var ju skapt för dig! Ser dig sitta där med sidenmorgonrock och glansigt hår och drink med paraply och tofflor med svandun! :D

 
Helena

Helena

7 juli 2009 22:34

Vitt funkar inte här heller.... Upptäckte jordgubbsfläckar i vår gröna tv-soffa idag.... Det blev en himla konstig nyans på dom fläckarna!!:-S Man ska kunna LEVA i ett hem.... Och då är det ju bra med fläcktåligt... Vågar inte ens tänka på hur en VIT tv-soffa sett ut här efter ett tag!!! Finns det meningslösa inlägg? Jag tycker det är ganska skönt att få lätta lite på trycket ibland, om än bara bloggledes.... Har man skrivit det så är det klart och bearbetat på nåt sätt..... Kramar

http://www.retro-tokig.blogspot.com

 
Lycke

Lycke

7 juli 2009 22:47

Haloj igen!!! Ska bli sååå kul att se nyansen på detta, gillade förresten Pommacs sovstil, hihihiii!!!
Våra soffor i vardagsrummet skulle behöva en rejäl vaskning och gruvar mig lite för detta...inte för själva grejen utan för att jag faktiskt inte tycker om den , tvättade eller ej...meeep...men DET känns som en eländig utgift att köpa nya soffor!!!
Skulle behöva ditt goda råd i en grej!!!
Har hittat en riktigt go nusseling på Inneting, men tycker den behöver en färgomvandling...skulle uppskatta om du kikade in och sa din ärliga mening färgmässigt!!!
Här spöööregnar det och det är skööönt, för nu tror jag det blir väderväxling...annars tar jag allt till det tunga artelleriet och trollar på rikt!!!
Vi får se imorgon!!!

Kraaaam Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Gitte

Gitte

8 juli 2009 10:42

=)! Tyck du, det uppskattas ser du väl!! När du tycker till så får du ÄNNU fler reaktioner och kommentarer än annars! Det är överraskningsmomentet som gör din blogg extra extra spännande.

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

8 juli 2009 20:29

Jag är spänd på pallfärgningsresultatet.

Idag har jag släpat hem ett stort träskåp, typ garderob och en hallmöbel troligtvis från 70-talet i en härligt grön färg. Mannen gick inte i taket den här gången, puh! Men å andra sidan såg han ju inte hur det såg ut innan, han kom ju hem när allt var på plats, jag är finurlig på det sättet, he, he!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards