Direktlänk till inlägg 8 juli 2009

Mmmmmmmh!!!

Av Persilja - 8 juli 2009 23:30

Jag är glad och inte glad att barnen lärt sig baka. Eller två av dem än så länge. 15-åringen och 13-åringen. De är båda storbakare.

Äldste sonen följer recepten minituöst noga (till skillnad från sin mor). Får perfekta kakor. 

13-årige sonen experimenterar vilt i köket och har gjort diverse misslyckade kakor i sina dar men numera blir allt helt perfekt och allt är ihopsvängt på egen hand utan recept. Han älskar verkligen hela bakmomentet och kan ibland baka utan att själv vara sugen.

Ikväll var det receptslaven som trollade i köket. 

Perfekt smet med valnötter och morötter i blev perfekt kaka. 

Med smeten ovanpå av lime, philadelfia och florsocker blev resultatet himmelskt!!!

Jag har precis ätit en stor bit. 

Eller nu ljög jag. Jag har ätit två stora bitar och sitter och funderar på en tredje. Det är nu jag inte är glad över bakglädjen.

Det sätter sig ju runt MIN midja. 

För karaktär det har jag ingen.

 
 
Carola

Carola

8 juli 2009 23:48

Åh vad gott det ser ut *dreglar*

http://familjenmahlberg.bloggagratis.e

 
Tant Grön

Tant Grön

8 juli 2009 23:57

Ett gott skratt till slutklämmen i inlägget!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

8 juli 2009 23:57

Och ett litet tillägg: stackars dig! Det är inte lätt när man vill äta kakan och behålla den.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

8 juli 2009 23:59

Tant gröm: Sanningen är ofta rolig?

 
Ingen bild

Persil,ja

9 juli 2009 00:00

Carola: Så, nu tog jag en för dig också.

 
Ingen bild

Persil,ja

9 juli 2009 00:01

Tant Grön: Fan vad vi var roliga ikväll! hahahaha!!!

 
Lycke

Lycke

9 juli 2009 00:10

Oj, vad flitig du hunnit vara!!!
Jo, det är premiär för mamsen att ge ut en bok!!! Men jag tror faktiskt att det kommer att gå bra..läser den ju nu, och kommer på mig själv att glömma att det är min mamma som skriver, och så vill man bara fortsätta läsa, så det är verkligen ett gott tecken tycker jag, tror mig nämligen vara en rätt bra bokkritiker, hehe, faktiskt, fick en del beröm för det när jag läste på universitetet...!
Blev riktigt förvånad över hur bra hon skrev! Tänk vad liten del man vet om om ens föräldrar och närmaste ibland...det finns ju så många lager i människors personligheter, så ojoj...! du får la prova läsa den sen...nu är den bara i form av papper i en pärm...

Men du gumman..om det blir omöjligt med soffan så vet du en intresserad köpare här!!! skulle passa fint i vårat vardagsrum tycker jag, hihi..! Men då kanske du skulle gå och ångra dig så fort du var hit...eller!!!???

Fotpallarna blev kanon tycker jag och syhörnan fabulous!!! klar du ska ha en syhörna där...ååå vill också haaaa!!!

Kramsi Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gry

9 juli 2009 00:10

Mums... hungrig blev jag ju nu, och det är ingen bra tid på dygnet att vräka i sig en massa gosaker. Vilken kille!!! Skicka hit honom på utlärning ;-)

Ditt vardagsrum är INTE plottrigt i mina ögon. Jag älskar dina färger och hela känslan i rummet (och alla andra rum för den sakens skull....), men jag känner igen det där att man hamnar i lägen där man inte ser det själv. Snart är du ur den zonen och ser skönheten igen!

Må så gott! Puss Gry

 
Berith

Berith

9 juli 2009 08:43

Vilken perfekt kaka...vad duktig han är =)
Våra barn har alltid varit intresserade av att baka och laga mat...det känns bra då de nu står på egna ben ,att de inte är helt "främmnde" i köket ;)

Jag blir sååå inspererad av din blogg..så jag måste ta och fixa till min syhörna ...hahah

Ha en bra dag!!
Kramen =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

9 juli 2009 08:53

gry: nämen hääääj stranger. :D Jag VET att det inte är någon bra tid att trycka i sig godsaker. Säg det till min karaktär eller framför allt till sonen som bakar så sent. Jag kan skicka honom, men då får du ta laterna på köpet; nattuggleri, speleri, duscha30minuteri, osv ....:D
Puss på resjälv!

 
Kvasthilda

Kvasthilda

9 juli 2009 11:21

Jisses. VIcken kille! Ursnygg kaka hju (som ungar skriver). Hur många kakor en ennan än bakar i livet, skulle de ALDRIG se ut så där. Morotskaka. mmmmmmmmmmm. va gott! krama om långskånken o hälsa från gammgrannen att han kan få komma o baka hos mig när som helst.
Lillebrors taktik låter kanon. O att det funkar för vissa. Han är ju bohem som sin mor. Helt mot strömmen....

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Morgana

Morgana

9 juli 2009 13:42

Mmmmums!!! :-p
http://queenofnight.bloggagratis.se/
Vore det inte så förbenat regnigt och blåsigt här så hade jag nog packat ner de två Minsta i vagnen och promenixat till affären för ingrediensshopping... *vill ha vill ha vill ha* :-)

Kram

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Gitte

Gitte

9 juli 2009 17:13

Himmelskt härligt och praktiskt med matintresserade barn! Har begåvats med tre sådana, den nästäldsta och fjärde ungen de gillar att laga mat och tösabiten gillar att baka. Jag har inget att beklaga mig för måste jag säga! (Men... det är liite avvikande kanske att man frågar sin 12-åring om råd när man skall göra hemmagjord bearnaisesås?).

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bagarberta

9 juli 2009 19:17

Det ser verkligen gott ut. I mitt hus äter vi chokladkladdkaka - sådär 1 i veckan men just nu ska vi visst va nyttiga ett tag.

 
jessica

jessica

9 juli 2009 19:49

Oj, det är lyxigt. Den dagen längtar jag efter.

http://www.trotsig.blogspot.com

 
Ingen bild

Stora E

9 juli 2009 21:24

Bra, nu fick jag lite inspiration inför hemresan: Man KAN sova i tält och göra andra somriga grejer trots att det inte är sommarvärme ute. Eller kan man det? Jag har hört att Kiruna har haft 5 grader... Fast jag ska ta med mig skånesolen och inspiration ifrån dig att tälta med barnen. Sådeså! Tack!

 
Sanna

Sanna

9 juli 2009 21:53

Mmm såg supersmaskigt ut det där, kul när barnen är intresserad och tar egna intiativ oxå =) Mina nöjer sig med att baka chokladbollar än så länge.. =) hihi..
Ha det gott!
Kraaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Ingegerd

Ingegerd

9 juli 2009 22:28

Ha, ha, de där känner man igen, barnen bakar, vilket är jättekul men sen kan man inte låta bli att äta...inte bra för figuren!

http://hovsing.bloggagratis.se

 
Tove

Tove

10 juli 2009 12:09

Så heldig du er da! Få servert kake av sine barn...noen år til det skjer her tor jeg. Om ikke eldste ( stesønnen min) på 13 plutselig får andre intereeser enn data og henge med venner... Ok, han er jo flink til å ta ost over nachochips og smelte i ovnen, det er godt det også:)

Når det gjelder kakebaking er jeg nok litt som deg, dvs den første gangen jeg baker en ny kake følger jeg oppskriften, men etter det... da går det i ca mål..:) Men som regel veldig godt likevel

http://lykkeoglykkeliten.blogspot.com

 
Tove

Tove

10 juli 2009 12:22

kult, koslig og så utrolig fint!! En perfekt stue jeg kunne flyttet rett inn i:) Så ut til å være mye mer plass når sofaen ble borte ja, og så fint med syhjørnet ditt!
Har brukt vesken jeg kjøpte av deg i fjor MASSE! Den er like fin og hel, men spørs om jeg ikke kommer til å trenge en ny veske til høsten..:)

http://lykkeoglykkeliten.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

10 juli 2009 21:03

kvasthilda: Bohemer, är vi? Ja, det är kanske det vi är...:D

Morgana: Sluta! Tänker du förvandla mig till fru michelin??? :D

Gitte: Hääärligt!!!! Som det ska va!

Bagarberta: sonens special. jämt jämt. kladdigt och såå gött!

Jessica: Börja dana karaktären...på dig själv.

Stora E: Klart man kan!!!! klart man kan!!! Det är ju bara att ha dubbla täcken. Barnen hade dunsovsäckar men jag körde med dubbla täcken för at tkunna kasta av mig ett vid svettningar.

Ingegerd: Så santsom det är sag.t

Tove: Naachoschips med varm ost lät som ett tilltugg i min smak!!! Rolgit att du trivts med väskan! har massor av inspiration och sätter nog igång tillverkning i sensommar igen! Välkommen då. ;D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards