Direktlänk till inlägg 9 juli 2009

Garagerensning...

Av Persilja - 9 juli 2009 22:35

Efter en till natt i tält vaknade jag tidigt.

Redan klockan 8 var jag redo att ta mig an det projekt jag bestämt mig för (och gruvat mig för i månader, ja faktiskt år.)

Städning av garaget. Vi har garage och förrådsdel bakom garaget och om ni sett på "Rent Hus" nån gång så kan ni föreställa er nivån på stöket och antalet prylar. Jag påbörjade detta projekt för många veckor sen men kom av mig.

Jag har nu jobbat tills nyss. Över fjorton timmar, med bara kisspauser och en matrast.

Fy bövelens vad grejor jag rensat ut!!!

Fy bövelen vad jag sopsorterat!!!

Hela garagegolvet är fyllt av påsar som ska till Röda Korset och återvinningen. Metall, plast, trä, elektronik, påsarna dignar.

 Jag blev inte klar ikväll. Jag blev bara så trött och insåg att jag inte hinner klart om jag så håller på hela natten.

Men jag är på god väg. Det är hyfsat städat nu.


Och nu har jag äntligen kommit fram till fönstrena och fotat de tvåfärgade fönsterfoderna som Mannen så överraskande målade på eget bevåg i fjol. Vågat! :D

Och vi har ett golv!!!! Jag tror aldrig jag sett det.  Seriöst!

Det har jag sopat och dammsugit och jag har sorterat färgburkar och penslar och spikar och skruvar och reservdelar och verktyg så att det är en fröjd att gå in där nu. 

Vinterskorna står på parad, vantar och mössor och halsdukar har fått egna lådor. Barnen har fått några lådor var där det står "Mollys grejor", osv.

Julpyntet har fått nya lådor, dataprylarna egna lådor, till och med Minnena har fått en egen låda. Men jag rensade hårt.

Prylarna får inte äga mig. Det allra allra mest sentimentala sparar jag - resten åker. Det HÄR sparade jag. En seriestripp jag gjorde 1990. Fan! 19 år sen!!! 

Mannen och jag har hängt ihop sen 1982...Jojo. Räkna på den ni! (Vi är INTE pensionärer även om man kan tro det när man hör hur länge vi nött på varann...)  Angående seriestrippen så är han inte känd för sin romantiska ådra precis... Fast det är det jag föll och faller för faktiskt. 

Nåväl verktygen är ett under av ordning för idag iallafall. Jag är extremt kär i verktyg. Hammare, skruvmejsel, tänger, det är något med dem som gör att jag känner mig RIK: 

Verktyg slänger jag aldrig. Men annat jox har jag slängt. Oj vad jag slängt!!! Jag rensade ändå hårt vid flytten så jag måste verkligen ha hamstrat i mina dagar för fy fanken vad skrot jag sparat. Mannen är också en samlare och hans grejor törs jag ju inte humpa. Officiellt alltså. Om ni lovar att inte skvallra kan jag berätta att jag humpat rätt mycket av hans också. Ssscch!!! Säg det inte!

Det finns fortfarande sjuttielva trasiga tangentbord och fyrtifjorton dataskärmar och fyrahundraelva pärmar med gamla dokument.IIIIIIIiiiii Blir galen på hans papper.

Fast med eget företag måste man samla papperna i 10 år så det är ju bara att le och se glad ut åt alla (JÄVLA) pärmar som tar upp väggarna.

NU sitter jag här och har ÅTERIGEN ätit alldeles för många kakor.

Dottern med bästis bakade mockarutor som blev kalasgoda. Hon läser mina inlägg och ville väl också omnämnas som bagare. Så nu gör jag det. De var JÄTTEGODA  supersmaskiga och dessutom snygga!!!

Duktigt Dottern! 

 
 
Morgana

Morgana

9 juli 2009 23:07

WOW, vad du är duktig - vilken energi!!!!
Skicka lite hitåt sen när du är klar är du gullig. Jag har ett par vindsförråd som jag måste få tummen ur att röja i... ;-)

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

9 juli 2009 23:26

Morgana: Jag har slut. Energi. totalt. zzzzz snark...zzzzzzz

 
Kvasthilda

Kvasthilda

9 juli 2009 23:33

Duktig mollsan! O duktig mammsen. O pappsen med RÅÅÅÅSA fönsterfoder! WOW.
O passa dig för att kasta Us grejjer... Min käre Make kastar mina prylar och jag BLIIIIR VAAAANSIIIIINIG! Eller kartonger som SKA inhysa min prylar 11½ månad per år. Typ. Det är ju jättesmart att städa när julsakerna fortfarande är framme. Kanske de SKA VARA där sen??? *suck*

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

9 juli 2009 23:44

KVasthilda: Jag lovar att inte slänga nåt väsentligt. Bara sånt som jag VET att han inte ens märker att jag slängt. Nä, jag skulle också bli galen om mina saker plötsligt var slängda så därför förstår jag vad det kan orsaka...

 
Ingen bild

Katarina

10 juli 2009 00:57

Härligt med städrus, och det brukar smitta av sig.
Idag började jag med att leta gamla handdukar att sy snygga kuddöverdrag av,hittade några och lite annat som behövde hitta sin plats, övergick då till sortering av urvuxna(;D)kläder och diverse samlingar. Timmmmar gick! men sååå härligt att få det gjort.Men det finns fler låddor (svårt sentimental;) och jag har iiinte sytt kuddvaren!
Ska vara arbetsam först, sen belöna mig med den roliga sömnaden(fast i halvlek så åker symaskinen fram ändå en stund misstänker jag).
Varför är det ingen här som bakar sånt smaskigt som du får????;)

 
Ingen bild

Ellen

10 juli 2009 01:00

Den tegneserien var fantastisk!!!!!!

Jeg har giftet med en romantiker, men det er egentlig bare utenpå. Innerst inne mistenker (vet - haha) jeg ham for å være ganske kynisk - dog litt sentimental når det gjelder EGNE saker på loftet, men jeg er så uromantisk at jeg kaster dem likevel. Hehe! Og nå når han bærer ut i flyttebilen takker han sin saklige kone som har befridd ham fra maaaaaaange tunge løft i dag. :)

I morgon åker flyttebilen!!!!!

 
Tanten

Tanten

10 juli 2009 07:08

För mig är förmögenhet böcker och skivor. Verktyg gillar jag, framför allt gillar jag att ha riktiga verktyg när jag ska göra något. Allt för ofta har jag inte det och det krånglar och blir svårt.

http://plasttanten.blogg.se

 
Bagarberta

Bagarberta

10 juli 2009 08:32

Visst är det härligt? Jag hann ända till soptippen igår med mitt lass. Kvar i garaget står det som ska till loppisen. Jag har bara ett problem där att lämna det på en loppis jag sällan besöker så jag slipper frestas köpa tillbaka grejjerna igen.

Gud så duktiga vi är!

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
Ingen bild

Persil,ja

10 juli 2009 08:45

Katarina: Exakt, och det var så det började, som en smitta, började ju i vardagsrumemt coh kom över till garaget, jag tror jag ska ägna sommaren åt rensning!!! Så känns det nu iaf för jisses vad det gör gott! Rensa kläder skulle jag också behöva!

Ellen: Nej! Åker den i morgon, eller idag då. Woaw vad spännande. Vilket pirr det ska vara i er nu!!!!! Min man var inte glad åt mina böcker och min stensamling....;D

Tanten: Det är det för mig också. Böcker, skivor och verktyg. Borde rensa böcker för jag svämmar över och har 10 proppfyllda bokhyllor som klär väggarna. Men jag kan inte. Skivor är ju minnen och nya tider i en enda mix. Inget kan ju skicka tillbaka en till en känsla som musik. Ja, det ska vara en doft då! Jag är som tur är gift med en man som vill ha bra verktyg omkring sig så vi har alltid det rätta verktyget. Skööönt!

Bagarberta: Det blir en tur för oss idag. Jaså du hade också en räd igår! Jag har faktiskt gjort just det. Köpt tillbaka lite skrot. Dottern blev nämligne förtvivlad när hon såg sin egen hund (som hon inte lekt med nånsin) på Röda Korset plus nån annan pryl och jag var tvungen att köpa tillbaka det. Nåväl. Det genererade ju lite mer pengar till RK...;D

 
Carola

Carola

10 juli 2009 09:33

Men människa, var får du all enerig ifrån?!

Jag känner mig som värsta soffpotatisen, när jag läser allt du gör?

Nej nu tusan måste jag skärpa mig!!

Kram

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

10 juli 2009 09:46

Carola: Men det är ju allt jag INTE gjort som gör att jag får jobba så ofantligt ibland. En normalt funtad människa hade inte låtit det växa till sig som vi gjort. Varje gång jag rensat i huset har jag bara fört allt till förrådet i hopp om ja, vad? Att det ska teleportera sig till återvinningen? Eller pulveriseras så jag bara kan dammsuga upp det? Allt har dock stått kvar och påsförvaringen har växt och växt och växt och så hade jag detta MEGA jobb istället för en normal rensning...
Som man bäddar får man ligga heter det ju...

 
Re-DiZaIn

Re-DiZaIn

10 juli 2009 10:15

Vad duktig du är som rensar och slänger!Själv känner att jag inte slängt mycket på senaste, det syns överallt här hemma. Källaren skall vi inte ens prata om. Om jag bara hade ork och lust för det! Hur motiverar du dig att ta i skitjobb?!

http://re-dizain.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

10 juli 2009 10:18

re-dizain: Mitt bästa knep är att läsa "rensa i röran med Feng Shui". Även om man inte tror på själva fengshuin så är boken verkligen en tankeställare och extremt uppmuntrande. Man får LUST att humpa och rensa helt enkelt. Det går som en dans.
Rekommenderas verkligen!!!

 
Ingen bild

Katarina

10 juli 2009 10:52

Deeen boken är verkligen Bra!! Talar direkt om huuur man börjar, hur man ska tänka i sorteringsögonblicket.....
Uppvärmningskostnaden för garaget, där man stuvat allt skräp, och där den dyyyra bilen borde få stå i värmen osv. osv.
Jag har läst åtskilligt med "compaktliving"-böcker där det bara nämns liiite i början om att man ska rensa ut allt onödigt. Det är ju för sju-on där skon klämmer.

 
Tant Grön

Tant Grön

10 juli 2009 10:53

Åh, jag är såå imponerad!!! Jag behöver dig, nu kommer du hit och piskar mig i arslet så jag kommer igång!

I två dagar skulle jag har rensat i källaren, men istället släpade jag hem en hallmöbel och ett stort skåp, sa ja till en kompis som ville komma hit med sina barn och leka i dagarna två. Jag ville givetvis att de skulle komma ja med, och hon hade inget emot att jag pysslade under tiden, men det blev bara första dagen, jag fixade plats i hallen för möbeln, igår satt vi med våra rumpor i soffan och tittade på Harper´s island, hon hade inte sett det, så nej det var alltså inget Vänenr maraton igår utan Harper´s maraton, hi, hi.

Men idag ska jag väl iaf börja där nere, men jag måste också packa till mig själv och barnen för i morgon bär det av till ALV i några dagar, tjoho!!!

Men jag har ju tre veckors semester kvar :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Geta

10 juli 2009 11:48

Nu blir jag riktigt avundsjuk. Har själv ett garage som är alldeles poppfullt. Mycket saker ska till en loppis i höst och innan dess tar jag mej inte riktigt lös känns dert som. Men jag har fått mycket annat gjort i regnet.
Gillar din blogg.
Kram.

 
kardemomme

kardemomme

10 juli 2009 11:51

Men huff!! Nå fikk jeg dårlig samvittighet! Vi skulle ha ryddet i garasjen for leeenge siden men det blir liksom nedprioritert hele tiden..Kjedelig sted å rydde men du har jo virkelig fått det til! Skulle ønske det så sånn ut hos oss..puh! Nå har jeg akket og oiet meg over de fine bildene av stua etter at du slepte ut sofaen du snakket om! Det var så nydelig med den lysekrona midt i rommet og med skjønne farger overalt! Du har virkelig lykkes i å finne DIN stil! Persilja-stil! Man blir hoppende glad av sånt :) Det var med blandede følelser jeg lot datteren begynne å bake for flere år siden men jeg bet tennene sammen og lot henne holde på bare hun ryddet etter seg og det har ikke vært så dumt. Nå kan hun greie både det ene og det andre på kjøkkenet og koser seg virkelig der! Så var det leiligheten i Paris i mitt neste liv da..Da skal jeg være en helt annen skjønner du ;)Velpleide negler og hår. Jeg skal ikke LØPE av gårde, nei jeg skal TRIPPE lett avgårde med handleposene mine! Spise lunsj med venninner og være single lenge! Selvfølgelig skal jeg beiles av mengder med flotte menn HAHAHA!!! Neida, jeg ønsker nok ikke å bytte livet mitt ut mot noe sånt!
Jeg har beina plassert godt på bakken og trives med mitt landliv med familien ;)
Ha en fin dag på deg! Stor klem herfra :))

http://husetvedbekken

 
Moster Mjölgumpa

Moster Mjölgumpa

10 juli 2009 12:20

Jag är så avundsjuk på dig som orkat ta tag i detta...

http://mjolgumpa.blogspot.com

 
Ebba

Ebba

10 juli 2009 16:21

Det ser verkligen tjusigt ut! Mycket bra för kreativeten med ordning på saker och ting.
Extraknäcker du som röjare? Har ett rum som behöver lite omsorg...

http://haljuteberget.blogspot.com

 
Ingen bild

maria

10 juli 2009 16:22

å vad härligt att rensa och få ordning!!
din make verkar väldans lik min när det gäller prylar,fniss
kram kram

 
Sanna

Sanna

10 juli 2009 19:57

Åhh va skönt för dig att få det så fint garaget! Önskar att vi hunnit lika långt men nej tyvärr har inte vi det..men vi är på väg =) hihi..
Härligt med en målarhörna oxå! =) Och helt underbar var seriestripen du gjort..ja det är äkta kärlek det =) hihi..
Ha en trevlig helg!
Kraaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

10 juli 2009 20:54

Redizain: Ditt paket kom idag. Såååå fin!!!!! Och luktade så god. ÄR supernöjd. TACK!

Katarina: Ja det är min bibel!!!

Tant Grön: Vill du har ris eller läder..? Mouhahaha.

Geta: Tack! Men du ska ju ha loppis i höst så det är ju på G: du ska vara nöjd alltså!

Kardemoome: Ja, jag är också nöjd, men visst längtar man ibland efter att få leva egoliv! Och ha vackert omkring sig. Ack ja. Kanske på ålderdomshemmet. :D Då är man ju blond också. hahaha!

Moster mjölgumpa: Läs boken rensa i röran. Magiskt!

Ebba: Jo kreativiteten flödar nu!!! som om en propp har gått ur...!

maria: hohoho det kanske är ett manligt drag...?

Sanna: Jo, äkta naturlig kärlek...hehehe°°° :D

 
nelliesmamma

nelliesmamma

12 juli 2009 14:22

GRATTIS!! Det är som en STORVINST när man kommer igång med röjjjjjning av nåt utrymme!! Och när man är klar sen då...det är nästan som ett halvt!!! Hihihihiiii

http://nelliesmamma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se