Direktlänk till inlägg 4 augusti 2009

Life is such a wonderful gift.

Av Persilja - 4 augusti 2009 09:42

Vackervädret håller i sig. Ute växer det och frodas. Bästa tiden är nu då man får se resultatet av alla ansträngningar. Det är så kul att se blomsterfägringen. Lila tunnan var ett bra planteringskärl. Aldrig har krassen blivit så kraftig och fin.

Det blir gott om plats för rötterna på höjden..

En vallmo vars frö jag tiggde till mig av en bybo finns just nu i tre stadier. Utslagen.


I knopp.


Och i frökapsel.(Vill du ha Mynta? :D)

Uppe vid härbret brukar jag inte ha blommor för att jag glömmer att vattna, men i år utmanade jag mig själv och det har faktiskt gått bra. Blomman har överlevt. Jag satte några rosenbönefrön i en korg. Klätterstödet är en sängbotten som blev över från en ikeasäng. Lite torr har den allt blivit mellan varven men den lever!Den här vyn såg jag igår när jag låg i hängmattan en stund. Och det här.


Och detta.

Och till och med det här.

Tack trädet för de skonsamma skuggorna där upptill.



Mannen plockade in lite vinbär igår. Typiskt min man att komma på att ta ut en pall. Jag står krum och på huk och får blodstopp i bena och värk i ryggen men kommer ändå aldrig på att hämta en pall. Mannen går systematiskt till väga. Jag ser hur han tänker: "Hm, vad kan jag behöva för lite vinbärsplock...En bunke, en pall, telefonen, säkerhetsbälte och så någon som beundrar mig. Okej-till verket. Ser alla mig nu? Kan ni filma tack!"

Typ, så eller.

Sen gäller det att inte glömma ringa släkten och berätta också...

höhöhöhöö!!!!! (Obs Elak satir!)


 
 
Mynta

Mynta

4 augusti 2009 10:15


-VILKEN SLINGERKRASSE!!!
...jag måste nog byta jorden i mina blå balkonglådor...GUUUD, alltså - det är ju SÅ som din de ska se ut, ju!!
Ska genast köpa lite växtnäring, tror jag.
Går ju här och väntar på att de liksom ska "välla ut" ur låtorna, i kaskader av färg...hmmm...då får jag nog vänta länge...

Älskar vallmor! Frågan är faktiskt, om jag ändå inte gillar deas fröställningar bättre än själva blomman - är det sunt, tro?

Underbar utsikt från hängmattan - hoppas du låg där lääänge. Håller du på och läser nån "sommarbok"? (Har du tid med det mitt i all rensning??)

Min falkblick som alltid ser små detaljer, lyckades ju se den gröna flaskan (på bilden med solstolarna)...växtnäring? Hur ofta ska man i så fall vattna med sånt under sommaren?
Tänk, det har aldrig slagit mig att använda det till uteblommor - det får jag kanske börja med...? Är ju snål med att ge mina blommor ny jord varje sommar - återanvänder liksom den gamla, som jag blandar upp med nån ny säck...men det får nog bli ändring med det!

Känner väldigt mycket igen makens "ringa hela släkten och berätta"-tendens! Blev lite fnissig. Här hemma kan maken sträcka på sig och säga att han minsann har diskat idag (satt igång diskmaskinen). Seriöst menat, alltså. Tänk om jag skulle ens BÖRJA att berätta om vad jag gjort för "husligt" varje dag!! Men jag tror fortfarande att han lever i tron att allt liksom bara "fixar sig självt", sådär...
Handdukar som byts, kläder som blir tvättade & vikta, golv som blir sopade, vaskar som blir skurade, fönster som blir putsade, växter som blir vattnade, gräsmattor som blir klippta, papper som blir sorterade...etc, etc.
Jag hade kunnat fortsätta i all evighet...
Men jag gillar honom ändå.
Min 45-åring.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Morgana

Morgana

4 augusti 2009 10:16

Ljuvigt frodigt!
Hemma hos mig är det mest grönt, de flesta av sommarblommorna är överblommade. Nu väntar höstfägringen :-)

...hmm... en pall. Det var inte en så dum idé *sträcker på knakande knän* :-)

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

4 augusti 2009 10:32

Mynta: Tänk att man kan associera en form på en blomma (vallmofrökapsel) så starkt till en person. Jag KÄNDE att du gillar frökapseln bäst. Du utstrålar det liksom. Frökapselutstrålning. Hum....om det är bra eller dåligt....ja...att vara frökapsel låter väl som något väldigt bra. Fylld av kommande projekt och sprängfylld med livskraft. Jag vill också vara frökapsel. Undrar vad man asscosierar mig med? En överblommad vallmo? :( Nej, nu var jag negativ...öööh....positivt tänkande....en krasse kanske...slingrande armar som vill nå överallt samtidigt?
Jag tror det är ett 45+manligt syndrom det där....?
Ang näringen: (snacka om falkblick-såg du vattenbehållaren från stugan också som jag inte hunnit städa bort?) :jag hittade den i köket när jag rensade. Glömmer att ge näring inomhus, den är två år gammal, tänkte att jag skulle ge blommmorna ute som bara fick billig eldoradojord i år. Jord full med björkfröer!!!! Så varje kruka har ett gäng små björkplantor. Jag har drivit upp björkar i sommar. Kanske borde jag sätta en björkallé! Tack Eldorado! (Not!)

 
Ingen bild

Persil,ja

4 augusti 2009 10:35

Morgana: Höstfärgringen...ja den ja... kommer också! Med funkian och de vita liljorna jag har i skuggan och annat. Mer att njuta av! Tjoohooh! Mina älsklingsblommor stockros och höstanemon hinner aldrig gå i blom här. Så försmädligt att se de gå i knopp för att sen tas av första frosten. Morr! I år har jag inga stockrosor och ironiskt nog skulle de ha kommit i blom i år tack vare den varma fina högsommaren.

 
Bagarberta

Bagarberta

4 augusti 2009 11:15

En sån fin vallmo och precis som ni säger frökapsel har nått speciellt vackert över sig.

Urnor och krukor borde få U-jord som proffsen använder. Den är mäktig och stark och det blir rejäla blommor i den. Jorden är viktig.

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
Berith

Berith

4 augusti 2009 14:07

Vad frodig och fin din krasse blev!!!
Den trivs verkligen !! =)
Tycker även slottet brevid rosenbönorna var fint , det har varit någon kreaktiv person i farten ;)))
Heheh...typisk gubbar ;)))

Ha en skön eftermiddag!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

4 augusti 2009 17:21

Haha..., jag kan riktigt tänka mig dig, bekvämt liggande i hängmattan, med kameran i högsta hugg, klickande åt alla håll och kanter. Och joooo..., visst är karlar mer systematiska i mycket....(lata? bekväma? praktiska? eller kanske alltihop???) Njut av värmen! Här är det än så länge skitväder!:S
Kramix

http://www.retro-tokig.blogspot.com

 
Bertil och Linda

Bertil och Linda

4 augusti 2009 18:19

du visar sköna feel-good bilder som vanligt!

ha det så bra!

kram linda

http://bertilblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

4 augusti 2009 21:11

Bagarberta:Jo, jorden är viktig, fast till sommarblommor är jag inte så noga. Lägger hellre pengarna på blommor och köper Eldoradoskit. Sen kan jag slänga i lite gräsklipp för näringen och lite nässelvatten.

Berith: Det är ett gammalt pynt som åkte i rensningen men fick mellanlanda som först luftgevärsmål (det är skjutet på) och sen som bara prydnad ute. Tänkte att det är lättare att slänga om det blir fuktskadat och skjutet. Ibland får man överlista sig själv och den förbenade nostalgin!!! :D

Helena: Jag hamnade i hängmattan efter en fotosession och då fortsätter man betrakta världen ur kameralinsen... Karlar...ja de ÄR verkligen ibland av en annan sort...
Vi njuuuuuuuuuuter verkligen av vår underbara sommarvärme.

Bertil och Linda: Tack! *Ni också!*

 
Linda

Linda

4 augusti 2009 21:21

Vilken underbar Vallmo & Slinger krasse.
Du har verkligen gröna fingar!! Det är fint när man planterar i gamla bruksföremål eller som du i ett rör..Trädgården blir mer levande med en massa skojiga & annorlunda blickfång..
Vad är det för sorts vallmo?

http://www.lantligt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

4 augusti 2009 21:53

Linda: Jag vet inte alls, fick den av en bybo. Om du vill kan jag posta en kapsel till dig!

 
Lycke

Lycke

4 augusti 2009 21:56

Vilka härliga bilder!!! Vettu, jag börjar faktiskt längta hem nu..vet inte om vi åker imorgon eller i övermorgon...meeep...undrar just hur våran trädgård ser ut nu!?!
Blir alldeles slutt av att resa jag...trött och sliten...är det inte meningen att man ska bli pigg och uppvilad av semester??? Är i Skåne nu, och det är hur mysigt som helst...men..jag är nog en hemma-person när allt kommer omkring...
Ja, visst var den mörka termosen fin!!! Synd bara att jag sabbade din nacke, hehe...see you...tror jag går o nannar kudde inom kort!!!

Kramis Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

4 augusti 2009 22:14

Borta bra men hemma bäst är något jag verkligen bekänner mig till! ;D

 
Annica

Annica

4 augusti 2009 22:40

Härlig krasse du har där! Och vallmon, visst är det en av dom vackraste av blommor. En vän till mej brukar plocka in kapseln och torka den, sen målar hon dem med växtfärg. Jättefint!

http://www.familjenlundin.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Britten

4 augusti 2009 23:11

Tack för att du delar med dig av blomsterprakten. Förstår att du mår bra av dina utsikter från hängmattan! Vallmon är Underbar!
Lev och njut.

 
Linda

Linda

4 augusti 2009 23:29

Tack Persija..vad snällt..Jätte gärna =o)
Kan du maila mig på busan75@hotmail.com så får du min adress & jag din.. Har ett retro tyg här som jag tror att du skulle tycka om =o)

http://www.lantligt.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

5 augusti 2009 08:48

ÅHH underbart.. jag som trodde de aldrig skulle ta sig hos mig i år men det gjorde det! krassen din är underbarast! om det finns kvar något vallmo frö tjuvar jag gärna den var underbar!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Cattis

Cattis

5 augusti 2009 11:01

Svara på din kommentar nu ;)
Bergianska botaniska trädgård missade jag =O får ta det en annan sväng..du verkar ha haft en mysig stund där.
Vi var på naturhistoriska den 26 juli en söndag...när var ni dit?
Nu ska jag kika runt här lite, har haft problem med att komma in på bloggar som har bloggagratis ett tag, men nu verkar det funka igen.
Soliga hälsningar från Cattis

http://kathis.blogg.se

 
Ingen bild

Katarina

5 augusti 2009 13:31

Ja den här tiden på sommarn´har pulsen gått ner lite och man njuter av blommor och värme. Varje dag är en bonusdag. Har tänkt måla och baka en kaka å sitta ute med lite kaffekoppsskrammel under ett träd. Hängmattan är oxo lite förbisedd....

 
Ingen bild

Tant Grön

5 augusti 2009 14:40

Hej du blommande Persilja!

Jag är riktigt off på att kommentera och att svara på mina kommentarer just nu. AJg håller på att ladda ny energi :-)

Har tänkt lite på din loppisfråga, om jag alltid fyndat så mycket eller om det började med bloggen. Jag har alltid handlat på second hand så länge jag handlat grejjer. Utbudet har inte varit så här enormt som det är idag, det finns loppisar och second hand-butiker i varje gatuhörn numer. Så svaret är ja jag har alltid hittat "fynd" för allt är ju relativt men inte i de här mängderna eftersom det inte då inte fanns så. Nu när man går till Myrorna så hittar jag saker varje gång, förr 5 år sedan så fick man ge sig till tåls, inte gå oftare än ett par gånger om året för att hitta något. Folk lämnade väl inte in lika mycket grejjer förr, gissar jag på, för jag köpte mest kläder förr, typ på gymnasiet,interiör var endast en liten hörna i butiken, nu är det nästan tvärtom.

Och tradera är ju en kul grej också, fast det har blivit rätt dyrt. Klart man kan göra fynd, hämtade ut ett idag :-) Men allt som har med 70-talet att göra har gått från ett par kronor till några hundra.

Här skiner solen och jag sitter inne å jobber, hoppas det är fint hos er med och att du springer ute i din härliga trädgård.

 
Tant Grön

Tant Grön

5 augusti 2009 19:31

Men herre gud vad jag slirat på tangenterna, hoppas du förstår något, ha, ha!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

5 augusti 2009 19:50

Annica: Vilken rolig idé!!!! Att måla dem. Växtfärg...det var nåt nytt för mig!

Britten: You too! :D

Katarina: Du och din skööööna inställning till livet; me like!

Tant Grön: Jag har också hållt på länge, och håller fullt med dig, det har blivit större tillgång och dyrare...
Tradera är inget kul längre och så får man ju alltid frakten på det. Jag har till och med köpt ett skåp och en byrå på Tradera förr i världen och betalat bussgodsfrakt och ändå tyckt jag fyndat!
Nu tycker jag ALDRIG att det är fynd.
Det är hårt om fynden på loppis här i stan. Många "jägare" som scannar av ställena (3 st endast) varje dag. Det ids inte jag och får nöja mig med de där lyckokasten då man råkar komma in precis när det fyllts på och man är först. Desto roligare då! :D

 
Nelliesmamma

Nelliesmamma

7 augusti 2009 16:44

Hihihi...jag blev så full i skratt av din analys av maken. Jag kom att tänka på en "teambuilding" uppgift vi fick på jobbet. Man är en "andersson" "karlssson" "persson" eller "hansson" till sin personlighet. Och jag hade nog fått samma efternamn som din man...hihii Förberedelser så det ska flyta på liksom....

http://nelliesmamma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards