Direktlänk till inlägg 5 augusti 2009

Dagens miljötips.

Av Persilja - 5 augusti 2009 23:33

Rensa i röran. Jo! Jag hävdar bestämt att det är ett hett tips för miljön.

När jag rensar får jag nämligen en helt annan syn på prylar. Jag häpnar, förundras, förtvivlar och ja, till och med skäms för den mängd prylar jag dragit på mig genom åren. En massa saker stirrar jag på och minns hur hett jag eftertraktade den och sen har den ÄNDÅ hamnat längst bak i ett skåp för att aldrig bli använd.

Att ha en massa saker som man aldrig använder gör att man svårare hittar och har koll på det man har. Under de två år som vi haft garagekaos (och då menar jag kaos) har vi hellre åkt till bygghandeln och köpt skruvar och till och med verktyg som vi behövt trots att vi vetat att vi haft såna men inte hittat dem (eller ens orkat söka) i röran. Det är ju hemskt!

Att ha precis bara de prylar man använder skänker en frid. Jag blir inte sugen på att shoppa nytt. Jag vill inte hamna i ytterligare kaos igen. Istället vill jag vårda och ta hand om det jag har. Det är en härlig känsla. 

Jag är långt ifrån där. Men jag har fått smaka på känslan av hur det skulle vara att vara där i det enkla livet med ett fåtal prylar och tid över till att leva istället för att söka och flytta runt en massa döda prylar. 

Livet är för kort för att ägna sig åt sånt. 

Andra miljöfördelar är att jag skänker iväg mängder med saker som jag inte längre behöver och så får andra glädje av dem. För alla som köper någon av mina prylar på en secondhandbutik kanske låter bli att köpa nytt och då minskar nyproduktionen en yttepyttebit och alla såna yttepyttebitar blir ju stora bitar om många rensar så därför är rensa i röran dagens miljötips!

 
 
Bertil och Linda

Bertil och Linda

6 augusti 2009 00:11

grymt bra inlägg! åhh kvinna.. klockan är 00 o du gjorde mig toksugen på att rensa, städa och röja =) undra om mannen märker om ja smiter ut och organiserar i förrådet en stund? ;)

kram!

http://bertilblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Britten

6 augusti 2009 00:18

En del av mig vill leva som en nunna utan ägodelar och med siket inställt på människor runt omkring mig. Kanske hamnar jag där en dag, utan att vara en nunna....Men jag mår samtidigt så bra av att vara i en kreativ levande omgivning med saker som tillhör vardagslivet. Att tillverka, skapa och göra något som lyfter all vardag till vardagsguld betyder mycket. Jag funderar mycket över konsumtion, skapande, återbruk och framtid. Det är inte lätt att hitta i vårt liv. Eller kanske är det det.?.
Jag äskar återbruket!! Dina skapelser är en god del i rätt riktning.
Kram.

 
Tant Grön

Tant Grön

6 augusti 2009 00:40

Jätte bra!

Men du, vi måste göra något åt dårarna som kör speedway, folkräjs, rally, formlel1, gokart, och de idioter som sitter och tittar på det, va!!

Det kokar i mig! Hur i helvete kan man sitta å köra varv efter varv med ett bensinslukande fordon enbart för nöjes skull. Kan någon förklara det för mig?

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Berith

Berith

6 augusti 2009 08:08

Detta skriver jag under på direkt !! =)
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Morgana

Morgana

6 augusti 2009 08:16

Heja heja heja!
Jag kommer ur en släkt av samlare, av stora mått.
Så det där finns liksom i blodet.
MEN i blodet finns också behovet att rensa. Rensa, rensa, rensa.
Ytor. Luft. Andas. Och bara ha saker som jag verkligen tycker om.
...det är snart barnloppis här. Då kanske jag äntligen får tummen ur att göra mig av med en massa urvuxet... :-)

Heja dig!

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Mamma Mia

Mamma Mia

6 augusti 2009 11:30

Jag håller med dig så skönt att rensa men ack så svårt att sprida denna "influensa" till de fyra andra familjemedlemmarna. I alla fall så infaller sig inte detta "ryck" oss samtidigt.
Mamma Mia

http://www.undermiastrappa.blogg.se

 
Gitte

Gitte

6 augusti 2009 16:11

Rensa i röran av Karen Kingston är en av mina biblar, läser om den gång på gång när tillvaron svämmar över, märkligt nog, den ger samma effekt varje gång; en obestridlig lust att göra sig av med saker! Har gjort en egen lista, skall ta och blogga upp den en dag framöver, för jag tror att det blir ett helt eget inlägg.

Men idag tycker jag nog att vi skall njuta av vädret istället för att rensa. Rensa kan man göra när regnet strilar, även om arbetsmoralen inte alltid är på topp då. Men en liten släng sommar til fick vi, det tackar vi för! =)!

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

 
elaina som länkar till sin röra...

elaina som länkar till sin röra...

7 augusti 2009 16:23

Visst äre skönt att "fäng7a"!!! ( © elaina!!)
Har rannsakat OCH rensat så inni-bängen dom sista ukerna så nu är jag helt slut å tom: men redo att fyllas av ?? ENERGI! Det ska väl va lönen för mödan, eller...
=o)

http://elaina.bloggagratis.se/2009/08/06/1886430-f

 
Nelliesmamma

Nelliesmamma

11 augusti 2009 15:59

Jag ska nog be min mamma läsa det här för hon tror inte att NÅN annan kan ha det så rörigt som vi - att man får åka och köpa nytt för att man inte hittar....
OH YES!! Were not alone...

http://nelliesmamma.bloggagratis.se

 
ienannandelavlivet

ienannandelavlivet

31 augusti 2009 22:54

Måste bara säga att du verkar ha ett fantastiskt mysigt hem. Jag måste totalt ha noll "kamera-ögon" för jag lyckas aldrig med att uppleva något i hemmet som vackert. :/

http://ienannandelavlivet.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards