Direktlänk till inlägg 9 augusti 2009

Så kom regnet äntligen.

Av Persilja - 9 augusti 2009 22:17

Jag såg på väderprognosen att det verkade som att det här högtrycket skulle lämna oss snart så vi tog en (sista?) heldag ute i skärgården. Bjöd på surströmming och grillat på bryggan. Det blev en fin dag. Strålade sol, rekordvarmt i vattnet (23.8 grader) och trevligt sällskap. Nästan hela gänget hoppade i plurret.

Flotten har barnen byggt ett år och den funkar som hoppbrygga. En del av barnen har vid fototillfället badat så lång tid att de huttrande tagit på sig flytjackor men fortsätter ändå bada. 

Vissa badkrukor vägrar hoppa i trots att de känner sig ensamma på land.Och när man badat allt man kan och inte längre orkar bada då kan man sitta på en fåtölj alldeles torrskodd.Nu sitter jag här och rapar surströmming. Det är surströmmingsätandets baksida. Äckligt rent av. (Fisandet kan man också vara utan.) Man blir riktigt sur i magen efteråt. Men det är värt det, för det är så gott!

Vid niotiden ikväll var vi hemma igen och då brakade ovädret ut. Nu åskar det och regnar. Regn har vi inte haft på åtskilliga veckor så gräsmattorna kanske ändrar färg från gula till gröna imorgon. Rabatterna kommer också att må gott av lite rotblöta.

I trädgården blommar liljorna för fullt. De vita är vackra mot huset.

Nu måste jag nog dra ur sladden en stund för åskan låter ganska nära nu.

 
 
Carola

Carola

9 augusti 2009 23:27

Ni verkar ha haft en superbra dag!

Pommac har nog inte mycket labrador i sig, mina 2 labradorblandningar är galen i vatten!!

Surstömmingsrapar/fisar kan man verkligen vara utan *urk*

Vilka otroligt vackra liljor!!

Kram

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

9 augusti 2009 23:50

Lovely! Men jag kan inte låta bli att irritera mig över att vi haft regn i princip hela vår semester och så lagom tills jobbet börjar, ja då är det strålande sol och så apvarmt här inne att man knappt orkar jobba!

Hoppas bara inte regnet kommer till oss förren efter helgen så att jag kan få njuta av lite sol och ledighet jag med, egoist som jag är just nu :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

9 augusti 2009 23:51

Alltså lovely till eran fina baddag menar jag, inte till åskan, fast det är klart att en grön matta är snyggare än en gul, gräset menar jag, hi, hi.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

10 augusti 2009 00:00

Sånt är jävligt irriterande! Klart man ska ha sol på sin semester! Borde vara ångervecka på semestern!!!!!!!!!! Och grön är ALLTID finare än gul. :D

 
Ingen bild

Persil,ja

10 augusti 2009 00:01

Carola: nä, han har inte fattat att han ska älska vatten! Vi lurade honom med grädde i dag och knuffade i honom men han var uppe sekunden efter med svår damp. Sprang runt och torkade sig hysteriskt på gräset. :D

 
Berith

Berith

10 augusti 2009 08:02

Jasså det var dit åskovädret for
Det såg ut som det skulle braka lös här , men det kom bara en liten liten regnskur =)
Vilken skön dag ni hade =)
Mmmmm...surströmming , nu vattnas det i munnen , jag tar gärna sur rapar och dylikt , för surströmming är så himelskt gott =)
Liljorna var verkligen vackra mot husväggen =)
Ha en bra dag !
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

10 augusti 2009 09:03

Våran hund avskyr att bada. När Magnus snorklar då får hon spader. In i vattnet vill hon inte men herregud, husse har ju försvunnit. Hjälp! Hallå! Finns det någon hjälp här???? Husse, var är du wow wow auuuu auuuu....

Kram
Anna

http://www.annastilla.blogspot.se

 
/B

/B

10 augusti 2009 09:07

Jaaa, regnet var SÅ välkommet i går kväll! Vi badadae också igår, för vilken gång i ordningen denna sommar vet jag inte. Det har varit HÄRLIGT! Jag börjar jobba igen på torsdag, och jag har verkligen fått ladda batterierna under ledigheten tack vare det finfina vädret!
:-)
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

http://lyckligagatans.blogg.se

 
Bagarberta

Bagarberta

10 augusti 2009 09:59

Så ska en riktig sommar vara -att det känns OK när regnet kommer. Så har vi inte haft det även om jag inte ska klaga på den här senaste perioden.

Surströmming är gott. Hade ni mycket äckelflugor kring maten då? Dom lider jag av. Äter mycket hellre inne så man kan koncentrera sig.

Fick ett tips för några år sen och det är att man häller lite surströmmingsspad i en flaska och ställer en bit bort. Där i blir rena massakern av döda flugor. Vidrigt det med men va gör man inte?

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
rosalucia

rosalucia

10 augusti 2009 11:09

Ser helt otroligt härligt ut!!! =))

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

10 augusti 2009 11:39

godag frun.. vilken vatten temp! helt underbart! efter B hade flygit går kom 4 droppar regn men i dag ser det ut som det ska komma mera skönt.. sen kommer det goa vädret tillbaka( delvis) jag tror på en låååååååång varm tid till!
Mera njutelse till folket ;)
Vi har ledigt tom 24e sen börjas det skola här.. A börjar åk 1! fattar inte var tiden rusar ?
Tänk att V o K ska börja 9an!!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Bertil och Linda

Bertil och Linda

10 augusti 2009 12:32

jösses vilka goa bilder! nu blev ja allt himla badsugen!

http://bertilblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Nannas matte

10 augusti 2009 14:34

Jag tror enda sättet att få i Pommac i vattnet är att hitta en tik som löper och låta henne gå i först...........eller bara hitta en hund som älskar vatten och att han kanske lockas med, så vet jag några som har fått sina hundar till att vilja bada. Men jag hade inte brytt mig, även om det är mysigt att bada med dom. Du slipper en våt OCH smutsig hund när den tiden kommer!!!

 
Cattis

Cattis

10 augusti 2009 15:10

Surströmming var det ja!! Har vi inte hunnit med än...men det är nog dags nu! Det är ju sååå gott!
Och värmen....läste nyss att det kommer bli varmt och skönt i september med. Härligt!

Kram/Cattis

http://kathis.blogg.se

 
Annica

Annica

11 augusti 2009 08:05

Underbart med egen badflotte! Här var sommar ett par dagar för ett tag sen, men nu är regnet tillbaka! "Sommaren är kort, det mesta regnar bort" är en sång som funkar bra här på västkusten... ;)

http://skomakarstugan.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards