Direktlänk till inlägg 22 augusti 2009

Thank God it´s friday!

Av Persilja - 22 augusti 2009 00:09

Sista fredagen på sommarlovet. Det märktes på barnen. Lite festkänsla ville de ha. Extra mysigt. Tända ljus, gott att äta och bra film. Jag de tre jag har hemma alltså. Mellansonen är ju bortrest men kommer i morgon.

Det är skönt att sommarlovet är över. Det blir ordning på torpet och rutiner igen. Jag (vi) är ingen auktoritär förälder så under sommarlovet är det ganska fri uppfostran vad det gäller läggtider och hemkomstregler och liknande. Men när skolan börjar faller vi in i ramarna igen och det ÄR skönt med rutiner. Jag förväntar mig dock en viss kamp första veckan. En kamp om klockslag och sådant. Det lägger sig dock efter nån vecka. 

Ganska fort brukar jag längta till loven igen, eftersom det tar på krafterna med detta evinnerliga tjat för att få alla barn i säng i rimlig tid. 

Men nu är det fredag. Inget tjat.

Två är vakna och en sover.

Jag har sett "The Squid and the whale" och tyckte den var hyfsat bra. Lite olustig för att den var rätt realistisk men ändå bra. Det är en amerikansk relationsfilm om ett intellektuellt par som skiljer sig och efterdyningarna av detta. 

Jag har städat den förlupne sonens rum superfint så att det ska kännas roligt att komma hem. Han har varit hos bästis i förra hemstaden och ringt och förlängt sin vistelse ett par gånger. Nu har han varit borta i nio dagar. Jag är såååå glad att det inte är ofta någon av dem är borta så länge. Det känns som föööööööör länge!




 
 
Ingen bild

Britten

22 augusti 2009 01:14

Kommentarer till de senaste inläggen:
Tack för all inspiriation du sprider och strör omkring dig. När vår vardag har startat, lite tidigare än er, och energin tryter, är det en energikick att läsa och framför allt SE dina projekt!

Har upptäckt att mit "ananastyg" hänger upp-och-ner. Funderade i eftermiddag och behövde kolla ditt. Imorgon blir det att vända upp och ned på livet och inse att mina små godingar börjat gymnasiet eller .

Jag tycker sänggaveln funkar så bra med "Dancing Queen"

 
EDS mamman

EDS mamman

22 augusti 2009 06:16

Ja visst är det skönt med rutiner. Vi brukar oxå släppa lite på rutinerna här hemma på sommaren och under loven.

Ha en trevlig helg!

Ps. Gillar din mysiga blogg, stilen är underbar och jag älskar bilden från sovrummet med den nya gaveln. Allt passar så himla bra ihop där!!!

/ Pia

http://edsmamman.blogspot.com

 
Kvasthilda

Kvasthilda

22 augusti 2009 09:52

Just i fanders, Det hade jag helt glömt. Mitt jobb har tagit all min kraft! Vad synd att jag glömde berätta det för junior..... Han hade nog velat träffa L. Fast å andra sidan hade nog din grabb fullt upp ändå :-)

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

22 augusti 2009 10:05

Britten: Eller så hänger mitt upp och ner? Vad menar du är dancing queen? Lite trög...:D

EDSmamman: Tack vad snäll du är!

Kvasthilda: Han har varit i Vittangi till igår-så det hade ändå inte funkat. Du får ta med E och komma hit!

 
Gitte

Gitte

22 augusti 2009 10:42

Hej Persilja! Se gärna mitt inlägg idag ang http://www.loppiskartan.se/ och hjälp till att sprida ryktet. så praktiskt det hade varit med en bra guide när man åker bort, etc?

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

B

22 augusti 2009 10:46

Städa rummen till de kommer hem...ajdå där har jag missat nått genom åren. Här har inga rum städats men jag har lagat extra god mat hoppas det räcker en bit :-)

Från en 4-barns mamma som har en dotter kvar hemma. Men dom är ju såklart äldre än dina. Det är alltid kul när dom kommer hem.

 
Tant Grön

Tant Grön

22 augusti 2009 11:02

Nämen gud, det går ju inte, de får ju inte åka bort och vara borta sååååååååå länge. Vilken tur att du har tre andra som du kan gosa med lite extra de dagarna. Fast det får man kanske inte när de är så stora. Men om man säger att alla barn kramar och gosar med sina föräldrar trots att de passerat 10(?) och att det anses vara supercool, funkar det tror du, hi, hi! Eller måste man hela tiden göra nya bäbisar.

Min Storgulligan har haft en period därm an inte fick krama henne alls, men nu har hon gått in i en gosperiod, jätte mysigt. Lillgulliganen får man alltid gosa med än så länge.

Jag såg också en film igår, I skuggan av värmen, jätte jobbig, men sååååååååå bra!

Ha en fin lördag där uppe!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Gitte

Gitte

22 augusti 2009 11:17

=)! Var inne och kikade på min flickr-sida och kan inte annat än sitta och njuta lite av känslan. Jag tror absolut att den här tapeten och färgen motsvarar dina vildaste förväntningar, det är lite Persil/pippilotta över den!
Maila mig på bortbytingen@telia.com så får du kontouppgifter, jag behöver adress och så vidare också för att kunna packa.

Jag har nämligen ett litet "tvång", måste jag avslöja. Ett tag så packade jag rullar utan att ha adresser och la på olika ställen, noggrannt med gula lappar och liknande på om innehåll men ÄNDÅ kände jag mig aldrig säker när jag kompletterade med adresser. TÄNK om det är fel tapet i paket och jag har förväxlat? Det blev till sist så enerverande att veta att man gör rätt, men ändå inte våga lita på sig själv, så jag slutade förpacka innan jag hade alla uppgifter. Att man kan vara så tramsig???

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

 
Gitte

Gitte

22 augusti 2009 11:33

By the way, du skriver fegt, måste bara lägga en liten kommentar ang det... det finns inga fega beställningar!! Så nu vet du det! *skratt*

Jag säljer bara tapeter för att jag tycker att det är kul; skulle jag göra en luckrativ vinst skulle jag låta någon ta bilder och göra en fin sida; det enda som tvingar mig att ha en viss prisnivå, är moms, skatt och sociala avgifter och utgifter och allt sånt tråkigt som man måste tänka på när man köper upp partier för försäljning. (så fort man köper något för avyttring är det att betrakta som näringsverksamt även om man själv tycker att man vill ha det som hobby... tyvärr verkar många missa det och det finns en risk att det blir en väldigt dyr erfarenhet i sista ändan).

När jag köpte mitt tapetparti så gjorde jag det för att jag hade förälskat mig i EN rulle och den skulle jag bara ha.... se så tokigt det kan bli när impulsiviteten är större än förnuftet =)!

För varje rulle som kommer rätt, så blir jag lycklig invertes, mitt slit och alla mil, förvaring etc, var inte på något sätt förspillt!

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Britten

22 augusti 2009 16:28

Det är inte du som är trög vad gäller Dancing Queen. Det är jag som är långsökt... :-) och otroligt trött när jag skrev inlägget.

Jag lyssnade helt enkelt på en gammal favoritlåt - dancing queen, när jag följde ditt projekt och tyckte att både låten och din sänggavel gav mig sån energi att skapa och lust att leva.

Så se det bara som ett konstigt utfall av tacksamhet och glädje -jag tycker att det är så inspirerande att följa din blogg!!!!

Det är väl tur att jag själv inte har en egen blogg när jag skriver så kryptiskt. :-) Men jag måste erkänna att du fått mig att fundera på att skapa en egen....

Ha det :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards