Direktlänk till inlägg 25 augusti 2009

Det artar sig i familjen kaos!

Av Persilja - 25 augusti 2009 08:52

10 veckors sommarlov kan göra underverk med den mest oorganiserade familj. Höstterminsstart är alltid som ett nytt år. Jag är full av lust att börja från scratch. NU ska vi bli en organiserad familj! NU ska vi ha koll och ordning på allt. NU ska allt gå som en dans.

Bye bye till virriga stressade morgnar. Bye bye till glömda gympakläder. Bye bye till andan i halsen morgnar.

Det har varit riktigt fantastiska två morgnar redan. Håller detta i sig är vi nästan en mönsterfamilj vad det gäller frukostintag, packade ryggsäckar och lugna harmoniska barn.

Men vi har ju en hel del att ta igen, efter år av stress och hysteriska morgnar. Usch! Jag vill verkligen behålla de "rutiner" vi bestämt oss för att följa nu.

Det är barnen som infört det nya att duka upp frukosten på vardagsrumsbordet. De får sitta och se teve och göra sina egna mackor i lugn och ro. Det andra nya är att vi stiger upp sex allihopa och har på så sätt gott om tid. Tid att vakna, att äta frukost, att klä sig, att komma ihåg glömda saker, till och med att bara dumglo i väggen. 

Förra terminen kom en del upp först klockan 7 och då blev det stress. Börjar vi dessutom packa ryggsäckarna kvällen innan och att alltid komma ihåg läxor på utsatt dag (och inte hysteriskt rabbla glosor på redan stressiga morgnar) ja då är vi i hamn. Då är vi där jag vill. 

Det här är väl självklarheter för de flesta säkert men för oss har det här varit ett problem då alla är så förjordat morgontrötta och vi är lite av en bohemfamilj utan så starka rutiner...

Det är dock värt att kravla sig upp tidigt för det lugn det ger.

Lugnet höll i sig hela dagen igår och på kvällen var det inte heller någon stress. Alla ville gå och lägga sig i lagom tid (nåja, utom 15-åringen som ser det som en mänsklig rättighet att vara uppe längre än sina föräldrar). 

Dottern ordnade till och med måndagsmys med tända ljus och kvällsfika framför teven.

Sicken idyll va! Och JÄDRAR vad nöjd jag är med mina lila tokfyndade gardiner. De byter färg efter ljuset och de är helt enkelt skitvackra!!! Jag kommer nog aldrig att byta! Och jag gillar ju inte polyester! Trodde jag. Jag skulle ALDRIG kommit på idén att sy ett par gardiner av rent polysestertyg. Aldrig. Men då de nu låg där i RödaKorset påsen var jag ju ändå tvungen att prova. Skeptisk. Mycket skeptisk. Och se så överrumplad jag blev! Fy satan vad bra att bli av med en fördom. (Fast jag kommer ändå aldrig att köpa polysester om jag kan välja mellan naturmaterial och det...)

Men man måste ju göra undantag i livet. Annars är man ju fundamentalist!


 
 
m a r i a k o d e n

m a r i a k o d e n

25 augusti 2009 10:42

Mysigt ni har det....hos oss är det superstelt efter mitt renseri....

http://www.mariakoden.blogg.se

 
malou

malou

25 augusti 2009 14:27

Precis sådana stressmorgnar hade vi också. Men nu har barna flyttat hemifrån och katterna klarar sig själva, så nu har vi dom där lugna morgnarna som vi längtade efter. Fast det händer att vi saknar dom andra...

http://www.enjoydiary.net/no/malou

 
Morgana

Morgana

25 augusti 2009 14:55

Ååååh vilket måndagsmys... :-)

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

25 augusti 2009 15:21

Jag är född i en familj utan rutiner och visste inte vad det var innan jag blev vuxen och började jobba på förskola! DÄR är det rutiner! Och det var nog tur att jag betat av några år på förskola innan mina barn föddes annars hade vi haft totalkaos här! Sambon är ingen vän av ordning på det sättet att han vill ha fasta tider och så där, men jag tycker faktiskt att det är skönt! Och barnen vet också vad som gäller. Ju äldre barnen blir desto lättare är det ju att rucka på tidsrutinerna, men just nu håller vi oss till: 06:00 jag stiger upp, 06:30 barnen väcks, 06:45 frukost, 07:15 påklädning och tandborstning, 07:35 promenad till skolan där vi lämnar äldste sonen, sen leker och fikar jag och de små, jag städar och tvättar, och 12:10 går vi till skolan och hämtar storebror, 13:00 lunch, 17:30 kvällsmat, 18:00 Bolibompa, 19:00 sängdags för de minsta och 19:30 lägger sig äldste sonen.
Sen är jag helt färdig! Eventuellt kan jag vika lite tvätt, eller nåt... Men mest blir det slögloende på tv... Och lite fika!

http://skomakarstugan.blogspot.com

 
susanne

susanne

25 augusti 2009 16:38

ja VILKEN harmoni--- jag håller tummarna för att du får hålla din morgon harmoni..jag själv är i ett kaos springer o letar gympa påsen ännu..ha ha... ska nog försöka att få ordning här med ;)
om du skall komma på beskök jobbar mannen em denna vecka fm nästa g sover mellan 11-14 någon gång där så vi har tid att surra ;)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

25 augusti 2009 16:58

Haha känner så väl igen mig..totalkaos på morgonen med stress och spring.. Försöker bättre på oss så nu ligger åtminstone kläderna framme och väskorna packas (förutom mellis..) kvällen innan..läxorna kan glömmas fortfarande.. hihi..
Men men vi e ju lite bohem även vi.. =)
Ha det gott!
Kraaaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Lisa

Lisa

25 augusti 2009 18:20

Jag gillar när en färg förändras. Hade velat ha en sån färg på sovrumsväggarna. Som är rosa i visst sken och sen grå i ett annat och lila i ett annat, som väggarna hos Antroposoferna i Järna (har du varit dit. Men skitfärgen jag köpte är bara konstant typ "blåbär med mjölk".
Nå, man lär sig så länge man lever!

http://crafturday.blogspot.com

 
rosalucia

rosalucia

25 augusti 2009 20:46

Hihi...jag tror också alltid vid varje nystart(ny årstid), att NU, NU ska det bli ändring..ordning&reda, ordentlig mat, godis bara på lördag, jag ska börja träna å gud vet allt...å det brukar hålla ett tag!!!
Sen glider man tillbaka till det gamla...
MEN barnen blir ju hela tiden äldre, så faktiskt blir ju åtminstone mornarna enklare hela tiden. Hos oss är dom en baggis numera, jag behöver bara dra igång lillisen, de andra klarar sig. Halleluja!!!

Vad supemysigt dottern ordnat det för sig med måndagsfikat...=)))

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Katarina

25 augusti 2009 21:20

Ja det är skönt på nåt konstigt sätt när skolan och rutinerna kommer igång. Jag måste ha brandmannautryckningsordning;D på mina grejer kvällen innan. Har(nästan)alltid haft det så, för jag är så svårväckt. Näst intill döden, säger mannen. Nu är detta allmän ordning i familjen. Men det händer ändå oförutsedda saker som segar ner rutinerna,ju.Att ha gott om tid på morron gör att jag har "lugnet" resten av dagen, å tvärtom. Kan man bara stänga av tv:n lite lagom tidigt också, så att man kommer isäng därefter....
Dina nya lila gardiner lyfter verkligen de andra färgerna. De blå prismorna i ljusstaken, det rosa å GRÖNA!!Mmm!

 
Vanilj

Vanilj

25 augusti 2009 21:56

Det är precis så för mej med, jag tänker alltid "men i år så ska jag minsann planera och ha ordning och framförhållning..." Men det blir ju alltid precis som förr.
Jag har inte ens köpt pennor och block och allt sånt som skolan inte längre håller med.
Men jag tror nog att det blir folk av våra ungar med. Trots allt.

Ha en skön kväll med din stora fina familj!

http://surmorsan.bloggagratis.se

 
Lycke

Lycke

25 augusti 2009 23:21

Å vad bra att fixa dessa rutiner!!! Skulle verkligen behövas här med..riktigt njuter av att höra dig beskriva en stressfri dag..och visst är det massor värt..det där med att dessutom hinna dumglo i väggen..perfekt!!! Ska verkligen ta oss i kragen vi med I think!!!
Gardinen såg ju fantastiskt fin ut där också...förstår att du är nöjd..och visst är det härligt när man kan byta mening och upptäcka nya saker!!!
Och vilket KANONFYND med lampan från Röda Korset!!! Nu känns det att jag inte varit där på evigheter när jag ser den..woaw!!! Men nu har du väl länsat, hehe...!
Blev lite nyfiken jag på vad du menade med att jag är som en kameleont!!! Det får du gärna berätta om hur du tänker..brukar tänka liknande själv, men hur menar du!?!

Kramhögar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Kvasthilda

Kvasthilda

26 augusti 2009 12:21

Ha! En annan ringde o väckte en av tonåringarna i morse (jag har jobbat hela natten).
Tjugo minuter efter skolstart.
Ingen morgonstress här heller. ;p

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Skrotmamman

Skrotmamman

26 augusti 2009 21:11

I love your inställning till vardagsmornar! Jag låter mig inspireras och tar upp barnen lite tidigare på morgonen =) Med start imorgon!
"Mitt" Myrorna ligger i Luleå. Har ca 12 mil dit, inte varje dag man är där alltså! Bor i Arvidsjaurs kommun, mitt i skogen, and i love it! =)
Passar på att tacka för all inspiration man hittar på din blogg!

http://skrotmamman.bloggagratis.se

 
Ananas

Ananas

30 augusti 2009 07:35

Vad mysigt ni verkar ha det! :) JAg undrar vart er fina TV-bänk/hylla kommer ifrån... Något liknande skulle bli toppen i vår hall med ett fack för varje person...

http://www.ananaspyssel.blogspot.com

 
Rasmus (hundleksaker, hundkoppel, hundtillbehör)

Rasmus (hundleksaker, hundkoppel, hundtillbehör)

21 september 2010 16:14

ser riktigt mysigt ut :)

http://www.rockys.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se